Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rafal dajbor
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2016 3:23 pm Temat postu: |
|
|
statysci napisał: | .
Z takich anomalii pogodowych |
No nie szalejmy. Jest takie powiedzenie, które zna każdy przedszkolak: "Kwiecień-plecień, bo przeplata. Trochę zimy, trochę lata".
Trudno śnieg w kwietniu uznać za anomalia pogodowe.  _________________ ...i zdanżam na czas proszę pana! www.mariuszgorczynski.pl
http://forum.polskiekino.com.pl - nasze forum w nowym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
statysci
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2016 6:05 pm Temat postu: |
|
|
Owszem ,aczkolwiek ,powtórzę ,że ostatni raz tyle śniegu na majówkę było w latach 80,przy tym było go tyle i świeciło piękne słońce ,że można było jeździć na deskach w krótkim rękawie .
Kwietniowy coroczny śnieg to norma ,zwłaszcza u nas w górach i nikogo nie dziwi ,bo zazwyczaj bardzo szybko topnieje.Tej wiosny natomiast nie i to jest już pewnego rodzaju anomalia. _________________ ...No aż tak wzruszające to to nie jest...
Zapraszam w Karkonosze:
http://www.szklarskaporeba.pl/o-szklarskiej-porebie/atrakcje-i-zabytki/194-karkonosze.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
statysci
|
|
Powrót do góry |
|
 |
statysci
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
|
Powrót do góry |
|
 |
rafal dajbor
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2016 8:12 am Temat postu: |
|
|
Bardzo ważne wydarzenie, ze względu na to, że to środowisko polityczne próbuje się posłużyć kibolstwem jako swoistym ORMO, bijącą ręką partii. Może to da coś do myślenia....  _________________ ...i zdanżam na czas proszę pana! www.mariuszgorczynski.pl
http://forum.polskiekino.com.pl - nasze forum w nowym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Paj-Chi-Wo
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2016 11:42 am Temat postu: |
|
|
Weźcie to powyższe sobie to na słuchawki. Na stadionie słychać aplauz klasyczny dla stadionów pomieszany z gwizdami. Trudno określić ile było gwizdów a ile aplauzu? Czy da się okreslić kto gwizdał i skąd? W dodatku oba pomieszane z kretyńską wstawka muzyczną z mocnym basem charakterystyczną dla gali boksu.
Czyli krótko i na temat najlepsze są takie wydarzenia, gdzie każda opinia będzie pasować a reszta będzie zależeć m. in. od tego kto tę opinię wypowiada.
P.S.
Oj nasunęło mi się baaaaardzo brzydkie skojarzenie pewnej olimpiady organizowanej przez pewnego faceta z wąsikiem i jego ministra arcyważnego resortu. Przepraszam miało być spokojnie... a mogłem nie zaczynać...
Dziekuję i pozdrawiam, wysiadam i jadę dalej...
Wiwat 3 maj! |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Sro Maj 04, 2016 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Hmm, „sondaże” stadionowe oddają nastroje określonej części społeczeństwa i bycie w nich podmiotem wymaga w pewnym stopniu odwagi.
Jakby abstrahując. Przywódcę - jak uważam - powinna cechować odwaga (nieomal) absolutna. Wykrzykiwanie z mównicy nie zawsze o niej świadczy. _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paj-Chi-Wo
|
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sebastian999
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2016 11:35 am Temat postu: |
|
|
Ostatnio mój dobry znajomy zakupił na bazarze ze starociami i antykami zdjęcie, które poniżej zamieszczam. Sprzedawca sugerował coś, ze być może na zdjęciu jest aktorka przedwojenna. Generalnie dzielę przez cztery komentarze sprzedających na tego typu bazarach...ale jestem ciekaw, może jednak ?
Kino przedwojenne trochę znam, ale nie jest to mój konik, więc może ktoś rozpozna...a wiem, że na forum jest kilku kolegów którzy naprawdę dobrze się orientują w produkcjach sprzed 1939 roku.
 _________________ ...nie profesor , tylko Satyr.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
statysci
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|