Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nałka

|
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Boruch z "Zazdrości i medycyny" i Marek z "40-latka" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sebastian999
|
Wysłany: Sro Paź 30, 2013 4:48 pm Temat postu: |
|
|
Motyli Nasfetera nie widziałem, a chyba trzeba zobaczyć skoro już dwie osoby wspomniały o ciekawych rolach w tym filmie. Słabo też pamiętam ,,Królowa pszczół", jedynie że zrobił na mnie wrażenie, i dzieciaki fajnie grały, (między innymi, o ile dobrze pamiętam, chłopiec który grał w pierwszej części 40-latka, Piotrka co utopił się w gliniance i bawił wojem Stefana..)
Więc głosy na dziś
seriale- Piotr Kąkolewski jako Marek Karwowski w ,,,40-latek"
filmy - Henryk Gołębiewski jako Henryk Balon w ,,Abel, twój brat" ( tutaj zastanawiałem się jeszcze nad propozycją Holta czyli Rafałem Węgrzyniakiem) _________________ ...nie profesor , tylko Satyr.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Capitol-Dali
|
Wysłany: Czw Paź 31, 2013 11:25 am Temat postu: |
|
|
Sebastian999 napisał: | Motyli Nasfetera nie widziałem, a chyba trzeba zobaczyć skoro już dwie osoby wspomniały o ciekawych rolach w tym filmie... |
Warto chociażby dlatego sięgnąć po kino Nasfetera, że dziś takie obrazy po prostu nie powstają. Pewne próby widać w twórczości Kasi Rosłaniec, ale do poziomu Nasfetera jeszcze droga daleka... W odróżnieniu natomiast od długometrażowych fabuł - tematyka psychologiczno-młodzieżowa widoczna jest w kilku produkcjach z serii "30 minut". "Glasgow" Piotra Subbotko, "Koleżanki" Sylwestra Jakimowa, "Ciemnego pokoju nie trzeba się bać" Kuby Czekaja, "Chłopcy" Pawła Orwata czy nawet "Offline" Matuszyńskiego to wybrane przykłady.
Pozdrawiam  _________________ Najlepsze polskie filmy?... Jak być kochaną i Przypadek. Ulubione?... prawie wszystkie
http://forum.polskiekino.com.pl - nasze forum w nowym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krava

|
Wysłany: Czw Paź 31, 2013 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem świetne role aktorów dziecięcych to:
Wojciech Klata w "300 mil do nieba"
Grażyna Michalska, Krzysztof Sierocki i chyba wszystkie dzieciaki, które grały w filmach Janusza Nasfetera.
Agnieszka Krukówna i reszta dziecięcej obsady w serialu "Janka" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bareizm

Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 654 Skąd: dawne woj.legnickie/ob.dolnośląskie
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2014 5:22 pm Temat postu: |
|
|
Mnie natomiast ujął za serce Piotruś Walczewski w "Dziecku szczęścia". Jak na tak malutkie dzidzi zachowywał się fenomenalnie.
http://fototeka.fn.org.pl/strona/baza-osob/osoba/2537/walczewski,piotru.html
Mój drugi typ to młodziutki Marek Konrad w "Historii żółtej ciżemki".
 _________________ ...podstawowe zasady higieny są takie ,że jak się wchodzi,to się puka...
...oczko mu się odlepiło,temu misiu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
wit69

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2015 7:12 pm Temat postu: |
|
|
Nie wspominany jeszcze w tym wątku,a przypomniał mi się z uwagi na rolę u boku Jerzego Kamasa.
Michał Michalak w filmie "Kratka" z 1996 r.
Kolejny przykład: Adaś Siemion w serialu "Plecak pełen przygód". _________________ "W try miga cię przeflancuję do Tworek..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paj-Chi-Wo
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 10:16 pm Temat postu: |
|
|
Mikołaj Radwan w serialu telewizyjnym "Tata, a Marcin powiedział". To już 20 lat...
"Tata, a Marcin powiedział że jego tata powiedział że..."  |
|
Powrót do góry |
|
 |
statysci
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Paj-Chi-Wo
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2016 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Skoro tak to 100 lat na tę okoliczność scena łóżkowa tego aktora albo scena bzykania z Muchą jak kto woli wycięta z filmu "Chłopaki nie płaczą":
https://www.youtube.com/watch?v=zcYb7rR5IO8 |
|
Powrót do góry |
|
 |
wit69

|
Wysłany: Nie Cze 05, 2016 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Krystian Nowakowski gra nastolatka Pietucha,kuzyna Zbyszka z Warszawy,w 276 odc.serialu "Święta wojna".
To chyba syn scenarzysty Domana Nowakowskiego.
Na filmposki.pl czytamy,że Krystian napisał scenariusz i dialogi do jednego (115.) odcinka serialu "Miodowe lata" (sic!)
Sęk w tym,że wtedy miał gdzieś 11 lat.
Odc."Świętej wojny" z 2007 r.
Odc."Miodowych lat" z 2003 r. _________________ "W try miga cię przeflancuję do Tworek..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|