Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
elephant1pl Gość
|
Wysłany: Sob Lut 11, 2006 8:39 pm Temat postu: Archiwa TVP |
|
|
Gdzie i jak mozna się dowiedzieć jakimi zasobami dysponuja archiwa TVP ?
Konkretnie chodzi mi o programy publicystyczne i informacyjne z lat 70-tych
A swoją drogą taki cykl w KP wykorzystujący archiwa TVP byłby interesujący |
|
Powrót do góry |
|
 |
versus Gość
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 5:49 am Temat postu: Tajemnice archiwów polskiej kinematografii |
|
|
Poprzedni wpis w tym wątku od miesiąca nie doczekał się odpowiedzi (troszkę to nieładnie) - a jakaś chyba jest możliwa?
- czy wiadomo czy, jakie i gdzie dostepne są katalogi zasobów archiwalnych polskiej kinematografii?
- kto tym zarządza?
Te same pytania dotyczą archiwów TvP - pewnie jednak trzeba je wyartykułować na innej stronie - choć problem ten sam.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
artur
|
Wysłany: Nie Kwi 16, 2006 11:39 pm Temat postu: Re: Archiwa TVP |
|
|
elephant1pl napisał: | Gdzie i jak mozna się dowiedzieć jakimi zasobami dysponuja archiwa TVP ?
Konkretnie chodzi mi o programy publicystyczne i informacyjne z lat 70-tych
A swoją drogą taki cykl w KP wykorzystujący archiwa TVP byłby interesujący |
Ten pomysl tez bylby fajny kiedys tu pisalem ze z checia bym poogladal relacje z sejmu z czasow prl.I ogolnie calej publicystyki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
luj Gość
|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 2:49 am Temat postu: |
|
|
Szkoda, ze nie ma u nas, wzorem np. z niemieckich telewizji regionalnych, pokazywanych wiadomości sprzed równo 10, 15 czy 20 lat. Dla mnie mogłoby to być nawet o 3 w nocy -- od czego są urządzenia nagrywające. Tylko kto mógłby to pokazać? Najgorsze pewnie jest to, ze cześć "odcinków" już nie istnieje -- słyszałem pogłoske, jakoby TVP nagrywala dziennik na niektórych starych epizodach w ramach "oszczędności"...[/img] |
|
Powrót do góry |
|
 |
JacekN
|
Wysłany: Czw Maj 18, 2006 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Jesli ktos zna odpowiedz na to pytanie, to bardzo prosze podac. Interesuja mnie mecze polskiej reprezentacji w hokeja na lodzie. Np. mecz z Katowic'76, kiedy Jobczyk rozwalil Sowietow. _________________ http://www.toronto.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jef Costello

Dołączył: 31 Mar 2005 Posty: 335 Skąd: Paryż - Marsylia - Lyon
|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 11:42 am Temat postu: |
|
|
wystarczy zadzwonić do TVP.
jest dział, w którym życzliwe osoby sprawdzają, czy interesujący materiał jest w archiwum. tylko chyba trzeba dokładniej jakoś określić czego się szuka. ja podawąłem tytuły filmów dokumentalnych i fabularnych i nigdy nie było klopotu z ich znalezieniem (bądĽ przekonaniem się, że czegoś TVP nie ma).
tylko oczywiście ceny jakieś horrendalne. kilkaset złotych za godzinę materiału. dlatego nigdy nie skorzystałem. _________________ Ja nigdy nie przegrywam. Nigdy tak do końca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Przemek Kino Polska
|
Wysłany: Pon Cze 26, 2006 10:11 am Temat postu: archiwa |
|
|
Witam
Przepraszam za tak długi brak odpowiedzi. Telewizja Kino Polska chce pokazać cały dorobek polskiego kina, również filmy, którymi zarządza TVP. Dostęp do tych dzieł jest niestety utrudniony z powodu braku precyzyjnych reguł udostępniania ich innym telewizjom przez TVP. Ta sytuacja powoli zmienia się na korzyść, prosimy o cierpliwość. Chcemy zaprezentować wszystkie polskie filmy i zrobimy to.
kłaniam się
Przemek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|