| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Allonsanfan
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 7:54 am Temat postu: Zmarła Katarzyna Sobczyk |
|
|
Zmarła wczoraj wieczorem.
Wiem, to piosenkarka nie aktorka. O ile wiem nie zagrała nigdy w filmie polskim. Ale jednak pewne związki z filmem miała - kompozycje przez nią śpiewane pojawiają się w ścieżce dźwiękowej niejednego filmu. Na przykład w serialu "Wojna domowa" - "Nie bądź taki szybki Bill"(w serialu "śpiewa" ją piosenkarka Simona Grabczyk grana przez Magdalenę Zawadzką). Tak że post Jej poświęcony na tym forum to chyba nie offtopic.
Jej "Mały książe" to jedna z moich polskich ulubionych wszechczasów.
Cześć Jej pamięci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karel

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 9:35 am Temat postu: |
|
|
Tak... Barycz i Sobczyk wspólnie odeszli. Ona długo i ciężko chorowała, więc niestety nie jestem zaskoczony wiadomością o jej śmierci. Przykro. W dzisiejszych czasach 65 lat, to nie jest wiek, w którym powinno się umierać. _________________ My żyjemy! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bączyk

Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 179 Skąd: Nie z Grójca tylko z Sulęcic!
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 10:01 am Temat postu: Re: Zmarła Katarzyna Sobczyk |
|
|
| Allonsanfan napisał: | Zmarła wczoraj wieczorem.
... kompozycje przez nią śpiewane pojawiają się w ścieżce dźwiękowej niejednego filmu. Na przykład w serialu "Wojna domowa" - "Nie bądź taki szybki Bill"(w serialu "śpiewa" ją piosenkarka Simona Grabczyk grana przez Magdalenę Zawadzką). ... |
"Oj Tato! Pieśniarka, z gitarą śpiewa. No mówię Ojcu, wielki szlagier!"
Wielki żal! _________________ Smutek zapanował w całym królestwie i przygnębienie okropne, bo się te treblinki w magazynie kończyły... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Student

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Nie była aktorką, ale jej piosenki pojawiały się w filmach .
Wielka szkoda świetna piosenkarka , która zdobywała popularność swoim pięknym głosem Wielki żal |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mobillad
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 5:59 pm Temat postu: |
|
|
| Ja w czerwcu napisałam list do Pani Kasi Sobczyk na adres hospicjum , czułam wewnętrzną potrzebę dodania jej siły w walce z chorobą , tydzień temu otrzymałam od Pani Kasi Sobczyk zdjęcie z autografem i podziekowania za wsparcie , nie przypuszczałam ,że tydzień później dowiem sie o jej śmierci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
waldemar
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 6:04 pm Temat postu: |
|
|
| Ogromna strata. |
|
| Powrót do góry |