Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2015 10:17 am Temat postu: Re: Andrzej Nardelli |
|
|
usciwierz napisał: |
Magda Umer nie miała nic wspólnego z Nardellim. |
Chyba jednak coś miała...
Z pewnością byli bliskimi przyjaciółmi.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2015 2:21 pm Temat postu: Re: Andrzej Nardelli |
|
|
chojrak napisał: | usciwierz napisał: |
Magda Umer nie miała nic wspólnego z Nardellim. |
Chyba jednak coś miała...
Z pewnością byli bliskimi przyjaciółmi.
 |
Przyjaciół można i ma się setki. Miałem na myśli związek bardziej intymny niż przyjacielski. A takiego Magda Umer z Nardellim nie miała. |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2015 2:42 pm Temat postu: |
|
|
karel napisał: | meliba napisał: | Stanisław Jasiukiewicz był pewniakiem do roli Bogumiła w "Nocach i dniach", |
Jakkolwiek lubię Jasiukiewicza, to wybitna kreacja Bińczyckiego sprawia, że nie umiem sobie wyobrazic lepszego Niechcica. |
Ja też. |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 3:45 pm Temat postu: Re: Jerzy Turek |
|
|
[quote="gapcior"] Arens napisał: | Jerzy Turek... I znów "nowe" nazwisko na tym naszym forum... Wiem, że trudno go nazwać młodzieniaszkiem - miał 76 lat ... |
Ludzie umówmy się że śmierć po ukończeniu 75 lat nie jest śmiercią przedwczesną, choć oczywiście życzę "wszystkim" aby żyli jak najdłużej, to jednak w takim wieku można się już spodziewać czyjegoś odejścia. Wydaje mi s
ię że osoba Jerzego Turka trafiła tutaj trochę na wyrost.[/quot
I co z tego. Mogliśmy wspomnieć znanego aktora. |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Mila napisał: | A swoją droga, tyle czasu żyję na tym świecie, a dopiero tu dowiedziałam się o szczegółach śmierci Adama Pawlikowskiego (istotnie charyzmatyczny i zapamiętywalny, jak mało kto). Wręcz wydawało mi się, że latach 60-tych grał niemal we wszystklim, a tu okazuje się - nie.
Szkoda. Prawdopodobnie musiał tak, a nie inaczej (zeznania), ale tego nigdy się już nie dowiemy. |
Tak. Aktor drugoplanowy, ale bardzo charakterystyczny. Nie miał wykształcenia aktorskiego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Mila napisał: | Machalica i Machulski - razej trudno mówić, że "przedwcześnie", o Chmielniku była mowa, o Glince chyba też. |
Nie wiem dlaczego jesteś tak poirytowana. Wpisy użytkowników trzeba brać z całym dobrodziejstwem inwentarza a przede wszystkim z dobrą wolą, której, wydaje mi się u Ciebie brak.
Z poważaniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 4:14 pm Temat postu: |
|
|
karampuk napisał: | Allonsanfan napisał: | Pewna aktorka zmarła w wieku 61 lat a więc zdecydowanie nie przedwcześnie |
Chcesz powiedzieć, że to jest akurat odpowiedni wiek na umieranie?  |
Co ma piernik do wiatraka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 4:19 pm Temat postu: |
|
|
karampuk napisał: | Bo tak naprawdę to trudno określić, kiedy zaczyna się to "przedwcześnie" - kiedyś w tym wątku ktoś przywołał Z. Mrożewskiego, który zmarł jako 93 - latek. |
Zawsze jest przedwcześnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 4:22 pm Temat postu: Re: jeszcze ktoś |
|
|
melancholia napisał: | Nikt nie wspomniał o Czesławie Wołłejce, zmarł mając 71 lat, tydzień po zawale serca. Był w trakcie prób "Mistrza I Małgorzaty" miał grać Wolanda. Na jego sugestię rolę tę zagrał Krzysztof Wakuliński.
Wołłejko był wspaniałym, rasowym, utalentowanym aktorem. Jest pochowany na Powązkach Wojskowych.
Nie uważam, że należy ograniczać forum do ludzi zmarłych tragicznie. Chodzi przecież o wspominanie. |
Otóż to. |
|
Powrót do góry |
|
 |
usciwierz
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 4:25 pm Temat postu: |
|
|
Wszyscy oni są przedwcześnie zmarli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 5:32 pm Temat postu: |
|
|
usciwierz napisał: | karampuk napisał: | Bo tak naprawdę to trudno określić, kiedy zaczyna się to "przedwcześnie" - kiedyś w tym wątku ktoś przywołał Z. Mrożewskiego, który zmarł jako 93 - latek. |
Zawsze jest przedwcześnie. |
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
statysci
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 8:16 pm Temat postu: Re: Aktorzy zmarli tragicznie lub przedwczesnie |
|
|
wojtek b'ham napisał: | [...]
- Adam Pawlikowski (1925-1976) - samobojstwo [...] |
Dziś rocznica urodzin aktora.Gdyby nie odebrał sobie ,w tak drastyczny sposób,życia ,kto wie ...może dożyłby do 90 ?
Jako przyczyny śmierci źródła podają zazwyczaj problemy natury psychicznej.
Co mówią te oczy?
 _________________ ...No aż tak wzruszające to to nie jest...
Zapraszam w Karkonosze:
http://www.szklarskaporeba.pl/o-szklarskiej-porebie/atrakcje-i-zabytki/194-karkonosze.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Brunner

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2015 7:11 pm Temat postu: |
|
|
usciwierz napisał: | karel napisał: | meliba napisał: | Stanisław Jasiukiewicz był pewniakiem do roli Bogumiła w "Nocach i dniach", |
Jakkolwiek lubię Jasiukiewicza, to wybitna kreacja Bińczyckiego sprawia, że nie umiem sobie wyobrazic lepszego Niechcica. |
Ja też. |
a ja go widzę oczyma duszy mojej  _________________ Nie, no nie mogę patrzeć na bitego człowieka. Jeżeli bije ktoś inny... Ty szmato, ty szczurze, uciekasz z płonącego okrętu do wroga ... Ja przecież nie zabiłem Klossa... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|