|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
daro74

|
Wysłany: Nie Lip 11, 2010 4:27 pm Temat postu: Szukam tytułu serialu/filmu polskiego |
|
|
Szukam tytułu bodajże serialu polskiego,może filmu który oglądałem ok.20 lat temu.Nie za dużo z niego jednak pamiętam.Akcja działa się bodajże na śląsku,główny bohater był piłkarzem nie pamiętam na jakim szczeblu ale często grywał w meczach które były pokazywane dosyć często w tym filmie,myslę że był wyrózniającym sie piłkarzem.Po jakimś czasie doznał poważnej kontuzji która uniemożliwiała mu grę i się załamał,zaczął nadużywać alkoholu i w rodzinie była kiepska i napięta atmosfera,pamietam jak załamana żona znalazła w domu butelkę wódki i wylała ją do zlewu,czy ktoś ten film pamięta,jego tytuł? _________________ Człowiek od czasu do czasu musi sobie....polatać
Ostatnio zmieniony przez daro74 dnia Pon Lip 12, 2010 9:29 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
daro74

|
Wysłany: Nie Lip 11, 2010 4:42 pm Temat postu: |
|
|
dzięki karel ale to nie ten film,"Pięć minut przed gwizdkiem"posiadam i całkiem niedawno nawet oglądałem,myślę jednak że chodzi tu o serial _________________ Człowiek od czasu do czasu musi sobie....polatać |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro
|
Wysłany: Nie Lip 11, 2010 6:02 pm Temat postu: |
|
|
A może chodzi o serial Zbigniewa Chmielewskiego "Rodzina Kanderów"? Przeczytaj opisy odcinków 11-12: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/124643_2 _________________ Ja w ogóle nie lubię chodzić do kina. A szczególnie nie chodzę na filmy polskie w ogóle... |
|
Powrót do góry |
|
 |
daro74

|
Wysłany: Nie Lip 11, 2010 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Jaro to może być dobry trop,muszę zerknąć na te odcinki,nie oglądałem serialu chyba od premiery albo trochę póżniej,wszak brałem pod uwagę że to może być też film /serial z mojej kolekcji,przeciez nie wszystko zdążyłem jeszcze zobaczyć .Dzięki!!! _________________ Człowiek od czasu do czasu musi sobie....polatać |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pedrossito
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Nie chciałem zakładać nowego tematu (żeby nikt mi nie dał po uszach za zasmiecanie forum) więc postanowiłem zadać swoje pytanie w jednym ze znalezionych z serii "jaki to tytuł?"....
Otóż dobre dwadzieścia kilka lat temu, jako dziecko oglądałem pewien film o którym sobie niedawno przypomniałem. Prawie na pewno była to komedia (produkcji nie pamiętam, ale najprawdopodobniej film był polski, a jeśli nie to pochodził z któregoś z sąsiednich wówczas państw). Zapamiętałem jedną scenę - rzecz się działa na przejeĽdzie kolejowym, gdzie ogonek pojazdów czekał na przejazd pociągu i otwarcie szlabanu. W kolejce stał jakiś człowiek (chyba na motorze) a za nim stała jakaś kobieta z....kozą. I ta koza w pewnym momencie wsadziła pysk do torby tego człowieka i zjadła mu dokumenty. Potem szlaban się podniósł i przez przypadek podniósł tą kozę do góry nad czym lamentowała jej właścicielka...Jedyne co póĽniej pamiętam to scena podobna do tej w "Misiu" (gdy Ochódzki na granicy ujrzał swój zniszczony paszport) - człowiek dał komuś dokumenty a one były ogryzione...
Czy ktoś pamięta jaki to mógł być film (lub też serial)??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie ten temat miałeś znaleĽć A filmu niestety nie kojarzę _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasownik
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Na bank czechosłowacki był  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hekke
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 7:02 pm Temat postu: |
|
|
dzien dobry
Od jakiegos czasu usiluje sobie przypomniec tytul serialu w ktorym glowny bochater ktory jako jedyny ocalal z katastrofy lotniczej w dziecinstwie.
Ma duzo szczescia i przyciaga dziwne zdarzenia. To tyle co wiem i pamietam.
Z gory wielgachne dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
shadoki
|
Wysłany: Sro Sie 03, 2011 12:10 pm Temat postu: Re: szukam tytułu serialu/filmu polskiego |
|
|
daro74 napisał: | Szukam tytułu bodajże serialu polskiego,może filmu który oglądałem ok.20 lat temu.Nie za dużo z niego jednak pamiętam.Akcja działa się bodajże na śląsku,główny bohater był piłkarzem nie pamiętam na jakim szczeblu ale często grywał w meczach które były pokazywane dosyć często w tym filmie,myslę że był wyrózniającym sie piłkarzem.Po jakimś czasie doznał poważnej kontuzji która uniemożliwiała mu grę i się załamał,zaczął nadużywać alkoholu i w rodzinie była kiepska i napięta atmosfera,pamietam jak załamana żona znalazła w domu butelkę wódki i wylała ją do zlewu,czy ktoś ten film pamięta,jego tytuł? |
Sądzę,że to to film z 1976r "Za metą start" ze Stefanem Szmidtem (pamiętnym Kostkiem Bawolikiem) w roli głównej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinoman1989
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 10:20 am Temat postu: |
|
|
1) Szukam serialu telewizyjnego. Kojarzy mi się następująca scena: przestępca wsiada do samochodu w pobliżu lasu i odjeżdża. Tuż za nim ukrył się pewien mężczyzna i przystawił mu coś do pleców (być może banana albo inny przedmiot), co tamten uznał za broń. Kazał mu się za jakiś czas zatrzymać. PóĽniej milicja aresztowała tego przestępcę, a on się zaczął bronić, mówiąc: "Ten obywatel ma broń". Na co ów uczciwy obywatel pokazał, ze nie ma broni. Serial był czarno-biały, więc przypuszczam, że jest on z lat 60. albo 70. Wiem, że to mało szczegółów, ale może ktoś skojarzy, bo tego typu seriali było sporo
2) Jest to polski film, mniej więcej z przełomu lat 80. i 90. Kojarzy mi się niewiele, więc może być trudno znaleĽć. Występowała tam postać polskiego ambasadora, który pod koniec filmu bardzo się zestarzał. Wchodzi po schodach do jakiegoś ważnego budynku i jest bardzo Ľle traktowany przez jego strażników. I tu uwaga: mogę mieszać filmy, bo wydaje mi się, że była tam scena przesłuchiwania młodej dziewczyny przez jednego z oficerów. Traktował ją brutalnie i w pewnym momencie też molestował. W innym momencie kojarzę scenę przemytu faceta przez granicę - został on ukryty pod siedzeniem samochodu i straż celna tego już dokładnie nie sprawdzała. Moja pamięć jest zawodna, ale wiem, że film był w kolorze i raczej polski. Niestety nie pamiętam ani jednego nazwiska aktora... wspomnienie jest więc mocno zamazane. |
|
Powrót do góry |
|
 |
SORGE

|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 11:17 am Temat postu: |
|
|
kinoman1989 napisał: | 1) Szukam serialu telewizyjnego. Kojarzy mi się następująca scena: przestępca wsiada do samochodu w pobliżu lasu i odjeżdża. Tuż za nim ukrył się pewien mężczyzna i przystawił mu coś do pleców (być może banana albo inny przedmiot), co tamten uznał za broń. Kazał mu się za jakiś czas zatrzymać. PóĽniej milicja aresztowała tego przestępcę, a on się zaczął bronić, mówiąc: "Ten obywatel ma broń". Na co ów uczciwy obywatel pokazał, ze nie ma broni. Serial był czarno-biały, więc przypuszczam, że jest on z lat 60. albo 70. Wiem, że to mało szczegółów, ale może ktoś skojarzy, bo tego typu seriali było sporo  |
To chyba nie serial ale film "Szatan z 7 klasy". Przestępca (Mieczysław Czechowicz) wsiadł do milicyjnego gazika, a schowany z tyłu profesor (Stanisław Milski) przystawił mu do pleców ołówek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinoman1989
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Tak, dziękuję. To dokładnie ten film! Nie wiem czemu skojarzyło mi się z bananem, a to przecież ołówek był. Może dlatego, że w innych filmach zdarzał się podobny motyw.
kinoman1989 napisał: | Występowała tam postać polskiego ambasadora, który pod koniec filmu bardzo się zestarzał. Wchodzi po schodach do jakiegoś ważnego budynku i jest bardzo Ľle traktowany przez jego strażników. I tu uwaga: mogę mieszać filmy, bo wydaje mi się, że była tam scena przesłuchiwania młodej dziewczyny przez jednego z oficerów. Traktował ją brutalnie i w pewnym momencie też molestował. W innym momencie kojarzę scenę przemytu faceta przez granicę - został on ukryty pod siedzeniem samochodu i straż celna tego już dokładnie nie sprawdzała. Moja pamięć jest zawodna, ale wiem, że film był w kolorze i raczej polski. Niestety nie pamiętam ani jednego nazwiska aktora... wspomnienie jest więc mocno zamazane. |
Znalazłem. Jednak nie jest to polski film, być może leciał z dubbingiem dawno temu i to mnie zmyliło. "Dom dusz" z 1993 r., ale i tak polecam. Sorry za zamieszanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinoman1989
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 5:40 pm Temat postu: |
|
|
Szukam serialu/filmu polskiego, w którym syn przychodzi z ojcem do dentysty. Charakterystycznym elementem było to, że syn mówi do tego dentysty: "Mój tata ma ząb. Mleczny ząb". PóĽniej było tak, że ojciec miał poczekać, ale chyba uciekł. W każdym bądĽ razie bardzo się bał. |
|
Powrót do góry |
|
 |
daro74

|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 6:17 pm Temat postu: |
|
|
Może to ten film:
TATO, NIE BóJ SIę DENTYSTY!
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/429016
ale pewności nie mam _________________ Człowiek od czasu do czasu musi sobie....polatać |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|