Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Franczak1963

|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 1:47 am Temat postu: |
|
|
Lemoniadowy Joe - 25 grudnia na Kulturze _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
wit69

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 2:53 am Temat postu: |
|
|
I znów uczta dla wielbicieli czechosłowackich seriali na Kino Polska.
Dziś ponownie zagościła Arabela,Latający Czestmir i Chalupari  _________________ "W try miga cię przeflancuję do Tworek..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 11:31 am Temat postu: |
|
|
Czekam tylko na Dżoła. Ciekawa metoda, nie pokazywać 20 lat, a potem na okrągło do upadłego przez kilka stacji czasem jednocześnie, zwłaszcza Pod jednym dachem  _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Franczak1963 napisał: | Czekam tylko na Dżoła. Ciekawa metoda, nie pokazywać 20 lat, a potem na okrągło do upadłego przez kilka stacji czasem jednocześnie, zwłaszcza Pod jednym dachem  |
Z pewnością specjalnie to robią, żeby Cię wnerwić... Ci co zawsze prześladują...
W istocie sprawa jest prozaiczna. Kupuje się zazwyczaj pakiety filmów i o wiele bardziej opłaca się kupić z prawem do kilku emisji, cena jest minimalnie tylko większa od jednorazowego.
A więc nabywca chcąc wyeksploatować zakup całkowicie musi w ciągu niedługiego czasu wyemitować te parę razy...
A co NA TEN TEMAT w prasie holenderskiej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jędruś

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 5:56 pm Temat postu: |
|
|
Franczak1963 napisał: | Lemoniadowy Joe - 25 grudnia na Kulturze |
Dzięki Dobry Człowieku za dobrą nowinę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Allonsanfan
|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 4:47 pm Temat postu: |
|
|
wit69 napisał: | I znów uczta dla wielbicieli czechosłowackich seriali na Kino Polska.
Dziś ponownie zagościła Arabela,Latający Czestmir i Chalupari  |
Faktycznie uczta.
Nie pierwsze czechosłowackie seriale w Kinie Polska ale mieli dobry pomysł z nimi. Te czechosłowackie seriale(a także wiele filmów) ... Jest w nich coś takiego specyficznego. Ten typ humoru - nie drapieżny, haszkowski ze "Szwejka" tylko dobroduszny, poczciwy. Pokpiwający a nie wyszydzający. No i dobrze zrobione i zagrane. No i niezrównany Vladimír Menąík. On chyba za życia zagrał większą lub mniejszą rolę w każdym czechosłowackim filmie i serialu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaśko

|
Wysłany: Pon Gru 12, 2011 11:00 pm Temat postu: |
|
|
Allonsanfan napisał: | No i niezrównany Vladimír Menąík. On chyba za życia zagrał większą lub mniejszą rolę w każdym czechosłowackim filmie i serialu. |
Mój ulubiony czechosłowacki aktor dziecięcych lat
Rola pana Majera w Arabeli kultowa - trudno sobie wyobrazić kogoś innego w tej roli. Po prostu wykapany Pan Majer, tak samo jak Stanisław Mikulski to po prostu Kloss i tyle. _________________ Ja uważam agitację i propagandę za jedno z naczelnych zadań naszych czasów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Film_Polski
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 10:21 pm Temat postu: Filmy czechosłowackie, które chciałbym zobaczyć |
|
|
Moja prośba: "HOROSKOP SZCZęśCIA" (tytuł oryginalny: "Jáchyme, hoď ho do stroje!"), rok prod. 1974. Film widziałem bardzo dawno temu, lecz zapamiętałem go jako naprawdę dobą, śmieszną komedię. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 10:37 pm Temat postu: |
|
|
No to obejrzyjmy w wolnej chwili
http://www.youtube.com/watch?v=ZlEnfZ8JtRE _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Makovec

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 12:56 am Temat postu: Re: Filmy czechosłowackie, które chciałbym zobaczyć |
|
|
Film_Polski napisał: | Moja prośba: "HOROSKOP SZCZęśCIA" (tytuł oryginalny: "Jáchyme, hoď ho do stroje!"), rok prod. 1974. Film widziałem bardzo dawno temu, lecz zapamiętałem go jako naprawdę dobą, śmieszną komedię. |
Dobrze że przypomniałeś. Muszę przeszukać swoje zbiory i obejrzeć jeszcze raz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 10:53 am Temat postu: |
|
|
Lemoniadowy Joe jeszcze raz 9 lutego o 10.10 na Kulturze _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niklot
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 11:48 am Temat postu: |
|
|
Jan Hus
Jan żiżka
Proti Vsem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2012 8:11 am Temat postu: |
|
|
i Lemoniadowy Joe ponownie 21 kwietnia o 11.30 _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kanfis

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2012 10:08 am Temat postu: |
|
|
wit69 napisał: | Jeżeli chodzi o czeskich aktorów,to może wiecie czy żyje jeszcze Rumburak/nie znam nazwiska |
Jiri Labus - żyje i ma się dobrze. Widziałem go ostatnio w filmie "Obsługiwałem angielskiego króla" - na kanale Zone Europa bodajże leciał. Polecam.
A chętnie obejrzałbym komedię "Jak utopić doktora Mraczka". _________________ "uderz w stół a chojrak się odezwie..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Film_Polski
|
Wysłany: Pią Mar 23, 2012 6:47 pm Temat postu: Dr M |
|
|
"chętnie obejrzałbym komedię "Jak utopić doktora Mraczka".
Kilka czechosłowackich komedii z dawnych lat było parę lat temu w sprzedaży na DVD, w EMPIK-ach. W tym wspomniany film o końcu wodników w Czechach. Wprawdzie tamten rodzaj humoru trochę się spatynował, ale z pewnością wciąż znajdzie w Polsce swoich amatorów. Niestety, jakość tych wydań - mówiąc oględnie - pozostawiała bardzo wiele do życzenia.
Pominę już to, że obraz przed przegraniem na płyty nie został zrekonstruowany cyfrowo, zatem że kolor był taki sobie, wiele rzeczy było zbyt ciemnych albo zbyt wyblakłych...
Najgorsza była... wersja językowa. Były tam mianowicie polskie napisy - które można było wyłączyć. Oraz był polski lektor - którego w żaden sposób wyłączyć się nie dało! Wybór był zatem jedynie taki:
- opcja I: z lektorem a bez napisów
- opcja II: ciągle z lektorem i dodatkowo z napisami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|