Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek b'ham

|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 9:57 am Temat postu: re |
|
|
"Podczas tegorocznego Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni światło dzienne w jakości HD ujrzała komedia Stanisława Barei „Nie ma róży bez ognia” oraz „Komedia meldunkowa” tego samego reżysera."
Czyzby odnaleziono nowy film Barei? :] |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj, przypadkowo, trafiłem w TV na ostatni odcinek "Kariery Nikodema Dyzmy". Zrekonstruowany. Coś nieprawdopodobnego. Kapcie spadają z nóg!
Obraz żyleta! Piękna robota. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Student

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 3:22 pm Temat postu: |
|
|
chojrak napisał: | Wczoraj, przypadkowo, trafiłem w TV na ostatni odcinek "Kariery Nikodema Dyzmy". Zrekonstruowany. Coś nieprawdopodobnego. Kapcie spadają z nóg!
super że ten serial zrekonstruowali na jakim to było kanale?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Student napisał: | chojrak napisał: | Wczoraj, przypadkowo, trafiłem w TV na ostatni odcinek "Kariery Nikodema Dyzmy". Zrekonstruowany. Coś nieprawdopodobnego. Kapcie spadają z nóg!
Chyba na TVP HD. Tam był ostatni puszczany i rzeczywiście bardzo ładnie wygląda. _________________ My żyjemy!
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
http://forum.polskiekino.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Student napisał: |
Naprawdę nie pamietam! Przelatywałem wczoraj wieczorem (20-22?) przez kanały i trafiłem na samą końcówkę... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jędruś

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 11:34 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj Nie ma róży bez ognia po rekonstrukcji cyfrowej
Dziasiaj Kanał po rekonstrukcji
na kanale Kino Polska. No bravo |
|
Powrót do góry |
|
 |
Student

|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 9:26 am Temat postu: |
|
|
Jędruś napisał: | Wczoraj Nie ma róży bez ognia po rekonstrukcji cyfrowej
Kanał wygląda świetnie po rekonstrukcji wielkie brawa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Student napisał: | Jędruś napisał: | Wczoraj Nie ma róży bez ognia po rekonstrukcji cyfrowej
Kanał wygląda świetnie po rekonstrukcji wielkie brawa  |
Tak mi się coś wydawało, że lepszy niż zwykle, ale nie oglądałem całego tylko natknąłem sie na kawałek i nie byłem pewien czy nie mam jakichś omamów wzrokowych  _________________ My żyjemy!
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
http://forum.polskiekino.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 3:17 pm Temat postu: |
|
|
A dla mnie było trochę za jasno w kanałach... W normalnej kopii było chyba ciemniej? Może mam Ľle wyregulowany TV?
Jak było u Was? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Student

|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 4:21 pm Temat postu: |
|
|
chojrak napisał: | A dla mnie było trochę za jasno w kanałach... W normalnej kopii było chyba ciemniej? Może mam Ľle wyregulowany TV?
Jak było u Was? |
w starej kopii było niewiele widać, teraz jest widoczne więcej szczegółów, ale faktycznie, momentami troszkę za jasno było w tych kanałach |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazimierz Jankowski

|
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 6:59 pm Temat postu: |
|
|
W ubiegłym tygodniu oglądałem serial "Hrabina Cosel " Jerzego Antczaka
z Jadwigą Barańską w roli głównej .Był emitowany na TVP Historia. Miał tak świetny obraz ,żadnych plam , zadeszczenia ,znakomite kolory .
Przede wszystkim miał piękny koloryt ludzkiej skóry i żadnej dominanty barwnej w światłach i cieniach . Dla porównania włączyłem sobie "Hrabinę .." z VHS-u . Pomijając wady systemu kolory jakby wypłowiałe no koszmar . Widocznie "Hrabinę Cosel " też odrestaurowano i wykonano to znakomicie . Czy coś wiecie o tym ? Czy ktoś z Was to oglądał ? _________________ W naszym zawodzie ,jak chce się żyć , to trzeba kręcić . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zoppoter
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 4:39 am Temat postu: Rekonstrukcja cyfrowa po co? |
|
|
Rekonstrukcja cyfrowa polskich filmow jest cenna inicjatywa, nie ma jednakze wiekszego sensu w sytuacji gdy te tytuly nie ukazuja sie w handlu na nosniku blu-ray. Niestety Polska jest dziwnym krajem kompletnie niekonsekwentnych inicjatyw: na "Sanatorium pod klepsydra" na BD czekam juz 1,5 roku. Produkcja BD z zerkonstuowanymi filmami miala sie zajac warszawska firma pro-motion i wydala pierwsze 3 tytuly i na tym koniec. Po co ten caly wysilek? Sporzadzi sie 5 kopii filmowychna caly kraj, wyswietli 5 razy a na seans przyjdzie po 50 osob. I na tym koniec. Kiedys wyemituje sie taki film na TVP HD i to juz wszystko. Typowy slomiany polski ogien. A chodzilo przeciez w tym wszystkim o cos zupelnie innego, o mozliwosc tworzenia wideotek w szkolach, klubach i u osob prywatnych na calym swiecie. A jestesmy obecnie zdani na nielegalne pliki w internecie o bardzo ograniczonej jakosci (nagrania z telewizji). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazimierz Jankowski

|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 5:42 am Temat postu: Rekonstrukcja cyfrowa |
|
|
Nooo witamy nowego forumowicza . _________________ W naszym zawodzie ,jak chce się żyć , to trzeba kręcić . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kazimierz Jankowski

|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 7:31 am Temat postu: |
|
|
Zoppoter napisał:
Rekonstrukcja cyfrowa polskich filmow jest cenna inicjatywa, nie ma jednakze wiekszego sensu w sytuacji gdy te tytuly nie ukazuja sie w handlu na nosniku blu-ray.
Ukazują się,ukazują ale nie w takim nakładzie jak niektórzy by sobie tego życzyli a podyktowane jest to względami rynkowymi . NIższa podaż
bo niższe zapotrzebowanie z uwagi na wyższą cenę .
Zoppoter napisał:
Niestety Polska jest dziwnym krajem kompletnie niekonsekwentnych inicjatyw: na "Sanatorium pod klepsydra" na BD czekam juz 1,5 roku.
A my czekaliśmy prawie 40 lat . Ale z tego co wiem ten film wydany jest na tym nośniku . Niech kolega szuka w dobrych sklepach .
Zoppoter napisał:
Produkcja BD z zerkonstuowanymi filmami miala sie zajac warszawska firma pro-motion i wydala pierwsze 3 tytuly i na tym koniec.
A to fakt - koniec bo my w tej materii nic nie wiemy.
Zoppoter napisał:
Po co ten caly wysilek? Sporzadzi sie 5 kopii filmowychna caly kraj, wyswietli 5 razy a na seans przyjdzie po 50 osob. I na tym koniec. Kiedys wyemituje sie taki film na TVP HD i to juz wszystko. Typowy slomiany polski ogien.
Ale zawsze ktoś obejrzy prawda ? I na pewno będzie pod wrażeniem znakomitej jakości .
Zoppoter napisał:
A chodzilo przeciez w tym wszystkim o cos zupelnie innego, o mozliwosc tworzenia wideotek w szkolach, klubach i u osob prywatnych
na calym swiecie. A jestesmy obecnie zdani na nielegalne pliki w internecie o bardzo ograniczonej jakosci (nagrania z telewizji).
Na pewno nie o to chodziło .
Chodziło o ratowanie pereł polskiego kina. Czyli dokonanie rekonstrukcji zniszczonych filmów i stworzenie plików cyfrowych tych filmów .Jednocześnie o udostępnienie widzom materiału
w doskonałej filmowej jakości . Bez żadnych skaz z pięknym pozbawionym przebarwień obrazem . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|