|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karel

|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 6:56 pm Temat postu: "Szpiedzy w Warszawie" |
|
|
Nie mam cierpliwości i przekonania do współczesnych seriali i raczej ich nie oglądam, ale tym razem zaryzykowałem, bo to miniserial, zaledwie czteroodcinkowy. W sumie nie żałuję i chyba zobaczę całość. Nie jest to nic wielkiego, ale obejrzałem bez bólu i nawet z pewnym zainteresowaniem. Brytyjski wkład finansowy jest widoczny, bo przedwojenna Warszawa prezentuje się na ekranie ładnie i nawet całkiem autentycznie.
Przyznam, że chętniej obejrzałbym "Szpiegów..." w wersji oryginalnej z napisami (aktorzy - polscy i angielscy - grali po angielsku) niż z lekka drażniącym, choć dobrze zgranym z ruchem warg dubbingiem. Dosyć zabawne jest oglądać Dorocińskiego czy Zbrojewicza, jak podkładają głos samym sobie, bo przecież grali po angielsku. Dobrze chociaż, że Niemcy mówią w swoim języku, bo w przeciwnym razie mielibyśmy jakąś powtórkę ze "Stawki większej niż życie", gdzie wszyscy - ze względów praktycznych - nawijali po polsku, niezależnie jakiej narodowości byli.  _________________ My żyjemy!
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
http://forum.polskiekino.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek b'ham

|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 9:30 pm Temat postu: re |
|
|
Ja nie przebrnąłem przez pierwszy odcinek właśnie przez ten dubbing. Mam tę przewagę jednak, że mogę obejrzeć na BBC po angielsku. Jutro pierwszy odcinek wieczorem. Z tym, że tutaj podzielono ten serial na 2 części po 90min. To chyba lepsze rozwiązanie.
Co do scenografii to jednak od razu widoczna różnica porównując choćby z Czasem honoru. Choć tak często krytykowane Pogranicze w ogniu specjalnie scenograficznie od Szpiegów... nie odbiega moim zdaniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krępak Zwiedziony

|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Piątek wieczór jest dość kiepskim terminem jak na takie premiery. Z reguły gdzieś się wychodzi - przynajmniej ja - i teraz zapomniałem tego nagrać, a bardzo chciałem obejrzeć. Zauważyłem też, że w przeciwieństwie do "Czasu honoru", "Alexa" i "Paradoksu" nie ma powtórek "Szpiegów" w innym terminie. Szkoda. Poczekam na ponowną emisję na TV Polonia. _________________ "Lubię dworce w małych miasteczkach..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 11:22 pm Temat postu: |
|
|
Też przegapiłem z podobnego powodu, a poza tym kto się mógłby spodziewać czegoś dobrego na Jedynce?  _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krisso Gość
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2013 10:52 am Temat postu: |
|
|
Wczoraj było na TVP HD o 21:00 i nagrałem sobie. Ponoć od odcinka nr 2, mają dać do wyboru oryginalną ścieżkę dĽwiękowa - angielską! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 1:53 pm Temat postu: |
|
|
2 odcinki 14/15 marca o 0.35 na TVP Seriale _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|