|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
norma

|
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 12:33 pm Temat postu: |
|
|
O filmie Mój biegun, ani widu ani słychu.
Dziekuję wszystkich którzy spełnili moją prośbę
i wynotowali swoje naj, kilka z tych filmów
już wciągnęłam na dłuuuuugą listę do obejrzenia
A po drugie:
DLACZEGO PRZY REJESTRACJI NA TYM FORUM
NIE MA ADNOTACJI:
Skutki uboczne: DZIAłA UZALEżNIAJˇCO
/podpis/
Uzależniona  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wyjscie awaryjne
|
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 12:35 pm Temat postu: |
|
|
A po drugie:
DLACZEGO PRZY REJESTRACJI NA TYM FORUM
NIE MA ADNOTACJI:
Skutki uboczne: DZIAłA UZALEżNIAJˇCO
/podpis/
Uzależniona [/quote]
Popieram i proponuję dodać:
PRZED UżYCIEM SKONSULTOWAć SIę Z LEKARZEM LUB FARMACEUTˇ...  _________________ Dorcia[...]ach ,gdzie zaszprotało się to?...Prasa najlepsza izolacja |
|
Powrót do góry |
|
 |
norma

|
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 12:42 pm Temat postu: |
|
|
I przychodzi niedziela a baba miast obiad chłopu przygotować
o filmach bajdurzy...kto to widział )?
a zresztą !
CHłOPY DO GARóW A BABY NA FORA )
Wyjście? popierasz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
wyjscie awaryjne
|
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Jasne Ale kończę ,na basen jadę.Do wieczora.  _________________ Dorcia[...]ach ,gdzie zaszprotało się to?...Prasa najlepsza izolacja |
|
Powrót do góry |
|
 |
norma

|
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 12:52 pm Temat postu: |
|
|
A ja zasiadam przed tv i o dziwo uruchomionym na kanale kino polska
wszak w każdą niedzielę W Iluzjonie a ja od starego kina jestem
uzależniona, pozdrawiam i ciepłej wody zycze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 4:55 pm Temat postu: |
|
|
karel napisał: | Franczak1963 napisał: | Biały bim czarne ucho |
Książkę znam i bardzo lubię. Filmu nie oglądałem. Gdzie go widziałeś? |
Chyba TVP Kultura nadawała. Potem go może znajdę i zobaczę skąd znaczek. Książkę też mam  _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
norma

|
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 5:01 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli kolega Karel zajrzał do prywatnych wiadomości
to być może film już obejrzał  |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Pon Mar 25, 2013 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Legendarna Irena Dziedzic jednak była koszer:
http://www.tvn24.pl/prawomocny-wyrok-legendarna-dziennikarka-nie-jest-klamca-lustracyjnym,314346,s.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
weteran_pl Banned
|
Wysłany: Pon Mar 25, 2013 9:55 pm Temat postu: |
|
|
chojrak napisał: | Legendarna Irena Dziedzic jednak była koszer:
http://www.tvn24.pl/prawomocny-wyrok-legendarna-dziennikarka-nie-jest-klamca-lustracyjnym,314346,s.html |
Sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie
Brak oryginałów dokumentów ( zaginionych po dostarczeniu ich Wałęsie ) legł u podstawy podobnego wyroku w jego sprawie , a chyba nikt nie ma wątpliwości że był on TW "Bolek".
Tak więc z tą rzekomą koszernością Ireny Dziedzic TW "Marlena" bym nie przesadzał... bo tylko ktoś naiwny może sądzić , iż autografy na dokumentach SB składała ona jako celebrytka PRL-u a nie jako zwerbowana współpracowniczka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krava

|
Wysłany: Pon Mar 25, 2013 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Franczak1963 napisał: | karel napisał: | Franczak1963 napisał: | Biały bim czarne ucho |
Książkę znam i bardzo lubię. Filmu nie oglądałem. Gdzie go widziałeś? |
Chyba TVP Kultura nadawała. Potem go może znajdę i zobaczę skąd znaczek. Książkę też mam  |
Film jest na youtube - w wersji oryginalnej, ale też z podpisami po angielsku. Na razie obejrzałam tylko mały fragmencik, ale myślę, że mi się spodoba .
http://www.youtube.com/watch?v=xp82nz20uCs |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Pon Mar 25, 2013 10:26 pm Temat postu: |
|
|
weteran_pl napisał: |
Sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie
|
Taak to jest zadziwiająca sprawa, ta wiara w postępowanie sądowe. Nie po to ustanowiono przecież pion lustracyjny IPN żeby sąd uniewinniał! No kurcze pieczone!
Głębokie przekonanie istotnie powinno zastąpić jakieś tam żmudne dochodzenia i zbierania dowodów przez sąd... To jakieś starożytne przesądy.
Nie mam pojęcia czy Dziedzic była, czy nie była TW, ale jak już stworzono jakieś reguły (idiotyczne, no ale cóż...), to nie można się teraz na nie obrażać, bo wygrywa nie ten co miał...
86-letnia dziennikarka stanowić mogła nieliche zagrożenie dla naszego kraju, a tak wielka ulga... |
|
Powrót do góry |
|
 |
weteran_pl Banned
|
Wysłany: Pon Mar 25, 2013 10:57 pm Temat postu: |
|
|
chojrak napisał: |
Głębokie przekonanie istotnie powinno zastąpić jakieś tam żmudne dochodzenia i zbierania dowodów przez sąd... |
Nie żartuj sobie - sąd nie zbiera przecież żadnych dowodów w tego typu sprawach , on ocenia te dotąd zebrane i jak choćby w tym przypadku w/w dziennikarki , wydaje często-gęsto wyrok wbrew logice faktów , identycznie jak było z postępowaniem i wyrokiem w sprawie Małgorzaty Niezabitowskiej TW "Nowak"
A złożenie przez kogoś fałszywej deklaracji w zakresie niegdysiejszej współpracy z SB , ma swoje przełożenie na współczesność , choćby w zakresie obszaru świadczeń emerytalno-rentowych.
I dlatego wiek nie ma tu znaczenia , więc nie stosuj tego naiwnego polemicznie argumentu o tym, że I.D. ma obecnie już 86 lat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
weteran_pl Banned
|
Wysłany: Pią Mar 29, 2013 4:36 pm Temat postu: |
|
|
92 fotki obrazujące współczesną Rosję , jakże wciąż głęboko tkwiącą w komuniĽmie - nie ustrojowym ale tym reprezentowanym przez homo sovieticus i owoce jego działań:
http://www.authorstream.com/Presentation/wistariecz-1545067-rusko-tam-se-nicim-neserou-zvukrun/
Nawet Bareja by tego nie wymyślił... |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 1:04 am Temat postu: |
|
|
weteran_pl napisał: |
Nie żartuj sobie - sąd nie zbiera przecież żadnych dowodów w tego typu sprawach , on ocenia te dotąd zebrane i jak choćby w tym przypadku w/w dziennikarki , wydaje często-gęsto wyrok wbrew logice faktów , identycznie jak było z postępowaniem i wyrokiem w sprawie Małgorzaty Niezabitowskiej TW "Nowak" |
Rozumiem, że należy wierzyć koledze, a nie jakimś tam nielogicznym sądom?
weteran_pl napisał: | A złożenie przez kogoś fałszywej deklaracji w zakresie niegdysiejszej współpracy z SB , ma swoje przełożenie na współczesność , choćby w zakresie obszaru świadczeń emerytalno-rentowych. |
To dla mnie nowość. Byłem przekonany, że nowa ustawa emerytalna dotyczy jedynie byłych etatowych funkcjonariuszy organów bezpieczeństwa, a nie ich ewentualnych współpracowników...
Irenie Dziedzic nie groziła zatem żadna utrata/zmniejszenie emerytury. Jedyne co groziło jej to pozbawienie możliwości pełnienia funkcji publicznych na lat 3, bo tak wnioskował IPN. W wieku 86 lat rzadko kiedy pełni się takowe. No może królowa...
Sprawa zatem szła o dobre imię pozwanej.
weteran_pl napisał: | I dlatego wiek nie ma tu znaczenia , więc nie stosuj tego naiwnego polemicznie argumentu o tym, że I.D. ma obecnie już 86 lat. |
że jak? Nie używam żadnego argumentu, tylko podaję prosty fakt. Skoro 86-letnia staruszka zagraża III RP, to jednak niezły musi być z niej herbatnik...
Sprawa tyczy lat 60-tych. Gdyby Dziedzic wtedy zamordowała np. swojego kochanka, dziś sprawa była by już przedawniona od jakichś 20 lat. No ale widocznie popełniła jeszcze cięższą zbrodnię...
Stawianie zarzutów staruszkom i jak się okazuje przed sądem - nie do końca uzasadnione, nie bardzo buduje reputację IPN-owi. A to nie dobrze przecież... Nie po to ustanowiono ideę lustracji, żeby ludzie się oczyszczali. Chodziło przecież o coś zupełnie przeciwnego, no nie?
Z innej beczki: okazuje się, że Dziedzic odbiła Gogolewskiego, jego ślubnej - łaniewskiej...
"- Mój mąż odszedł do starszej, w dodatku z tej samej klatki schodowej "
http://www.fakt.pl/Maz-Katarzyny-laniewskiej-babcia-Jozia-z-Plebanii-odszedl-do-spikerki-TVP-Ireny-Dziedzic-Ignacy-Gogolewski-rzucil-laniewska-dla-Dziedzic,artykuly,205717,1.html
A mówią, że to teraz taka sodoma i gomora. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wyjscie awaryjne
|
Wysłany: Pon Kwi 01, 2013 11:15 am Temat postu: |
|
|
Cieplutkie ,Wielkanocne pozdrowionka dla wszystkich Użytkowników Portalu,z Argassi (Zakynthos) Przywiozę trochę wiosny,czekajcie ,już tylko tydzień .Obiecuję  _________________ Dorcia[...]ach ,gdzie zaszprotało się to?...Prasa najlepsza izolacja |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|