|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Holt_

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 8:27 pm Temat postu: |
|
|
Ja tu jakiejś skrajnie nieambitnego i komercyjnego repertuaru nie widze. Wręcz przeciwnie. Zapowiada się niezly dodatek do kablówki. Mam nadzieję, że w UPC bedzie w HD. _________________ Film to życie, z którego wymazano plamy nudy. - A. Hitchcock |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja też nic nie pisałem o "skrajnie nieambitnym i komercyjnym repertuarze".
Nie popadajmy w skrajności. Kanał wygląda całkiem dobrze ale dopiero po czasie będzie można go ocenić.  _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Laguna

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 9:21 pm Temat postu: |
|
|
W końcu to "darmowy" kanał. Ramówka wygląda naprawdę dobrze. Z pewnością będzie to miła odskocznia od KP. Zwłaszcza jeśli nie będziemy musieli oglądać reklam  _________________ Od cudów to był taki facet, co chodził boso po jeziorze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Laguna

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 9:47 pm Temat postu: |
|
|
MarianPaz napisał: | Laguna napisał: | Zwłaszcza jeśli nie będziemy musieli oglądać reklam  | Darmowy kanał bez reklam? Niemożliwe. |
Chciałbym żeby tak było. Miałem napisać "nie musielibyśmy". Oczywiście nie wiem, jak będzie. _________________ Od cudów to był taki facet, co chodził boso po jeziorze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Laguna

|
Wysłany: Pią Mar 07, 2014 9:59 pm Temat postu: |
|
|
MarianPaz napisał: | Obawiam się że filmy będą przerywane reklamami. Być może nie od samego startu ale z czasem na pewno. |
To prawdopodobny scenariusz. Wobec tego nagrywarka nie będzie mogła odpocząć. I tak jest to dobra odskocznia od KP, na antenie którego już nic nie jest w stanie mnie pozytywnie zaskoczyć. _________________ Od cudów to był taki facet, co chodził boso po jeziorze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 6:04 pm Temat postu: |
|
|
MarianPaz napisał: | Mnie za to nieustannie pozytywnie zaskakuje TVP Kultura.  |
Mnie również. Natomiast program Stopklatki nieco mnie rozczarował, choć na nic wielkiego się nie nastawiałem, skoro to kanał darmowy. 99% filmów, które są w te pierwsze dni działania stacji widziałem. Liczę, że w przyszłości pojawiać się będzie tam trochę tytułów mniej wyeksploatowanych.
Tak czy inaczej fajnie, że pojawia się taki ogólnodostępny kanał filmowy - to może być dobry początek dla tych widzów, którzy na serio chcą zainteresować się kinem. Bo Kino Polska już faktycznie od dawna w piętkę goni i trudno tam znaleźć cokolwiek do obejrzenia, jeśli choć trochę się jest z naszym rodzimym kinem zaznajomionym... Powtarzam to do lat jak mantrę i wciąż jest to aktualne. _________________ My żyjemy!
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
http://forum.polskiekino.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Site Admin

|
Wysłany: Pon Mar 10, 2014 11:45 am Temat postu: https://www.facebook.com/StopklatkaTV |
|
|
Witam,
Po wszelkie informacje dotyczące nowego kanału zapraszam na https://www.facebook.com/StopklatkaTV i http://stopklatka.tv/
Pozdrawiam
Administrator
Ostatnio zmieniony przez admin dnia Pon Mar 17, 2014 11:03 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2014 8:27 am Temat postu: |
|
|
Dzisiaj startują.
Może nie będzie tak źle?
Wszak stoją za tym projektem uznane nazwiska:
Cytat: | Radę programową kanału tworzą Andrzej Wajda, Agnieszka Holland i Juliusz Machulski - co zdaniem zarządu stacji ma być gwarancją jakości. Rocznie na antenie stacji pojawi się od 400 do 500 nowości filmowych. Tygodniowo około 20 proc. stanowić będą powtórki. Wieczorami filmy emitowane będą tematycznie: w poniedziałki historyczne i wojenne (tworzone z dodatkiem "Gazety Wyborczej" - "Ale Historia"), we wtorki - kryminały, thrillery i kino akcji, w środy - komedie, w czwartki - filmy dla kobiet oraz pasmo dokumentalne "Poza fikcją" (tworzone z "Dużym Formatem", w piątki - horrory późną nocą).
|
Ma być nowocześnie:
Cytat: | W drugiej połowie roku Stopklatka TV planuje wprowadzenie usług telewizji hybrydowej. Kanał zostanie zintegrowany z zasobami portalu filmowego stopklatka.pl. Nadawca zastanawia się też nad połączeniem programu z funkcjami społecznościowymi, by widzowie mieli możliwość np. oceniania filmów. |
I informacja, która z pewnością spodoba się kol. Franczakowi:
Cytat: | Stopklatka TV to wspólny projekt Agory (wydawca "Gazety Wyborczej" i Wyborcza.biz) i Kino Polska TV. |
http://www.youtube.com/watch?v=c8A4SKxyOsk#t=27
Aż niemal żałuję, że nie mam telewizora... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kendo

|
Wysłany: Pon Mar 17, 2014 7:13 pm Temat postu: |
|
|
W ciągu najbliższych dni wyemitują takie filmy jak Akcja pod Arsenałem, Matka Joanna od aniołów, Giuseppe w Warszawie, Krzyżacy, Salto, czy Pociąg.
Ciekawe czy filmy będą po rekonstrukcji... |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Pon Mar 17, 2014 9:39 pm Temat postu: |
|
|
Dobór tytułów wskazuje że na 99% będą to filmy po rekonstrukcji, do których zresztą prawa ma KP, współwłaściciel Stopklatki. Fajnie by było, gdyby filmy te leciały w HD, ale póki co na satelicie nadają wyłącznie w SD.
Dla mnie sporym plusem jest nadawanie zagranicznych filmów z podwójnym audio (oryginalnym i lektorem). Nie jest to nic nadzwyczajnego ale w dzisiejszych czasach powinno być standardem, a doskonale wiemy jak to z tym bywa.  _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Film_Polski
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 10:25 am Temat postu: Wersje |
|
|
"Dla mnie sporym plusem jest nadawanie zagranicznych filmów z podwójnym audio (oryginalnym i lektorem)."
Tak i nie. Rzeczywiście: jak dotąd, wszystkie filmy niepolskie w kanale Stopklatka "biegały" - do wyboru - w wersji lektorskiej i oryginalnej. Szkoda tylko, że - jak na razie - nikt nie dosyła opcjonalnych NAPISÓW polskich.
Może nie byłby to wielki problem, gdyby Stopklatka, na podobieństwo większości kanałów, nadawała w 95% mieszankę filmów i seriali polskich oraz anglojęzycznych. Ale tutaj akurat mamy szerszą niż typowa reprezentację kina światowego (przynajmniej europejskiego). Jeśli zatem ktoś, prócz angielskiego, nie naumiał się zawczasu dobrze także: francuskiego, włoskiego, hiszpańskiego i rosyjskiego - ten nadal jest skazany na polskiego szeptacza.
PS Brak HD - w dzisiejszych czasach to też minus. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 10:47 am Temat postu: |
|
|
O widzisz, nie patrzyłem czy są napisy a jedynie tylko czy dali oryginalną wersję językową, wiec jeśli jest tak jak piszesz to mam nadzieję że to tylko chwilowe kłopoty.
Wersja HD jest już ponoć w kablówkach, a to że Stopklatka nie pojawiła się na satelicie to jak zwykle wina redukcji kosztów, bo miejsce na satelicie kosztuje.  _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|