|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MarianPaz

|
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 10:23 am Temat postu: |
|
|
Nie mieli co przyciąć więc dali w oryginalnych proporcjach. Ciekawe czy wydadzą również Janosika, choć tu już pewnie będzie wersja kadrowana, tak jak pozostałe seriale.
Warto zauważyć, że w sklepie TVP można nabyć 3 filmy po rekonstrukcji Człowiek z żelaza, Człowiek z marmuru oraz Sanatorium pod Klepsydrą za jedyne 29,99zł czyli 10zł taniej jak cena z okładki, Trylogie za 215 zł, a DVD po 22,90 zł. Zniżka naturalnie nie działa. _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 7:24 pm Temat postu: |
|
|
Przyznam że nigdy nie ogladalem tego serialu więc nie mam pewności w jakich propoporcjach trafił do emisji, ale kilka filmików wskazuje na 16x9. W tym materiale który cytowałeś podają, że najstarsze materiały maja po 20 lat najmłodsze 8. W praktyce zdjęcia 16:9 musiałyby się przeplatać z tymi w 4:3 i raczej nie za specjalnie by to wygladało. Zresztą skoro już raz zdecydowano się na wersję 16:9 to wcale mnie nie dziwi, że teraz robią tak samo. Swoją drogą to bardzo ciekawa rekonstrukcja i jednocześnie częściowa postprodukcja i praca z ogromną iloscią materiału. Niestety jakościowo pewnie szału nie bedzie skoro krecono go na taśmach 16mm pochodzących z róznych okresów i wywoływanych w róznych warunkach. _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Sob Maj 14, 2016 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Wszystkim!
Z tym działem także dość mocno się związałem, zatem odczuwam potrzebę skreślenia kilku zdań. Skoro kiedyś się przywitałem, to wypada napisać żegnam...
Dziękuje wszystkim za merytoryczne dyskusje. To najprawdopodobniej jedyne miejsce na świecie, w którym tak dużo można przeczytać o polskich filmach wydanych w standardzie BD. Jako sympatyk kina domowego bardzo wnikliwe analizowałem każdy post, nawet jeśli pozornie nie wiele wnosił do tematu. Całość Waszych wypowiedzi złożyła się na wspaniałą wiedzę, z której mam nadzieję będą czerpać kolejne pokolenia.
Na tym właśnie forum dowiedziałem się o rodzimych unikatach blu ray, czy pierwszym krajowym obrazie kaszetowanym (dzięki Kazimierz! ). Ze swojej strony próbowałem w rewanżu poruszać kwestie techniczne różnych filmów z punktu widzenia fotografa zawodowego starej daty. Z kilku Waszych postów wnioskuję, że niekiedy z dość dobrym skutkiem.
Przypomnę też, że dzięki kolegom pojawiły się tu bezcenne wpisy na temat japońskich wydań polskich rekonstrukcji cyfrowych, które z określonych powodów nie każdy mógł pozyskać. Co by nie pisać, forum było fantastyczne – umilało mi odpoczynek po pracy, którą często kończyłem w późnych godzinach wieczornych.
Będzie mi trochę brakowało tego miejsca. Pozdrawiam gorąco,
Darek vel Daras.
P.S.
Marian, bez urazy. Niekiedy było „ostro”, lecz zawsze merytorycznie i na określonym poziomie. Trzymaj się!  _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Paj-Chi-Wo
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2016 1:09 pm Temat postu: |
|
|
Dlaczego nowych filmów nie wydają na BD?
Czerwony pająk i Demon
dvd kosztują max 30 zł
bluray mogłoby kosztować powiedzmy 50 zł (max 60 zł na początku)
i wszyscy będą wtedy szczęśliwi.
dorzucić napisy puścić na zachód no co się z wami
dystrybutorzy dzieje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kinoman-USA
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2016 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Co tu sie dzieje ? w imie .......
Zmiany ,zmiany ,zmiany !
https://www.youtube.com/watch?v=ds5K_vmxGPs
Dawno tu nie zagladalem ! a tu taka bomba !
Mam nadzieje ze sie spotkamy w nowym miejscu ,zeby dalej dyskutowac o polskich filmach
Zycze wszystkim powodzenia . |
|
Powrót do góry |
|
 |
pik
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2016 8:30 pm Temat postu: |
|
|
W Hiszpanii 20 maja ukazał się "Nóż w wodzie"
Imagen: Blanco y Negro - PAL - 1920x1080p - 1.37:1.
Audio: Español (Dolby Digital 2.0), Polaco (Dolby Digital 2.0).
Subtitulos: Español, Inglés, Portugués.
Ale nie wygląda to na wersję po rekonstrukcji |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Przypuszczam że jest to dokladnie ten sam master który wydano wcześniej we Włoszech i Japonii. Niedawno dostałem od znajomego porównanie włoskiego wydania BD do rekonstrukcji DI Factory. Jak mi się uda, to na dniach je zamieszczę, o ile bedzie jeszcze taka mozliwość. _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|