|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sidorowski

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 12:57 am Temat postu: Pomyłki, przekłamania, niedopatrzenia |
|
|
Zanim przejdę do meritum, zacytuję słowa mojej Mamy z przed lat: " Jak można oglądać w kółko i to samo i to takie starocie" Ja wiem, że można, bo za każdym razem odnajduje się coś nowego i za dziesięć lat też pewnie coś odnajdę. Ale konkrety. Otóż dzisiaj po raz 367 oglądałem "Polskie Drogi", odc. 6 i 7. W odcinku 7. - "Lekcja Poloneza" - epizod, rolę statysty jak kto woli, zalicza Jacek Chmielnik. Scena gdy Sztrasburger (Władek Niwiński vel Tadeusz Miszczyk) przybywa na jakąś konspiracyjną imprezę, której gospodarzem jest Adam Ferency. I właśnie jednym z gości jest Jacek Chmielnik. Dlaczego o tym piszę? Mianowicie, od razu widząc twarz pana Jacka, automatycznie przypomniał mi się Vabank I i napisy z czołówki: "Jacek Chmielnik - po raz pierwszy na ekranie." Przypominam: "Polskie Drogi" - serial z lat 1976 - 1977, a "Vabank I" film z 1981, a zatem??? Coś nie tak... _________________ Tylu fajnych chłopaków...zmarnowało się...zmarnowało się przez kobiety |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sebastian999
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 2:19 am Temat postu: |
|
|
Hmm , w ,,Vabank" napis o którym mowa był jednocześnie pod nazwiskiem Elżbiety Zającówny, dla której, nie licząc spektaklu telewizyjnego, faktycznie była to pierwsza filmowa rola i Jacka Chmielnika który na ekranie pojawił się po raz pierwszy w serialu ,,Ile jest życia", więc może pan Jacek pojawił się tam dla towarzystwa pani Zającówny , albo to taki żart twórców, w końcu Vabank to komedia, do tego pierwszorzędna... _________________ ...nie profesor , tylko Satyr.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
robbo2k
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 11:24 am Temat postu: |
|
|
Ostatnio ogladalem Listy do M na BR z komentarzem producenta i rezysera i dopiero tam jak powiedzieli o wpadkach to je zauwqzylem. Np w domu gdy Malgosia szuka misia dla malej; wyciaga miska z szalikiem a za 3 sek przytula misia bez szalika.
Kwestia niezgodnosci pogody miedzy scenami. Znikajace przedmioty. Mitja powiedzial tez ze duzo osob mowilo o broszce zmieniajacej strony na marynarce ale to akurat byla zmylka bo w filmie Malgosia nagrywana jest z lustra.
Np opowiadal tez jak mieli czlowieka od pilnowania zegarow na planie np w studiu radiowym by czas byl zgodny z filmowym.
Kolejna ciekawostka w pierwszej wersji usunieto scene z lodem i domem dziecka Julki. I po pierwszych pokazach wyszlo ze Wojtek to pedofil zqbierajacy dziewczynke na drodze |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|