|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Daras

|
Wysłany: Wto Mar 29, 2016 11:05 pm Temat postu: |
|
|
Film_Polski napisał: | "Teraz" - nie znaczy koniecznie w tej chwili, prawda? Otóż gdzieś tak od marca/kwietnia 2013 ja w moi kinie domowym (telewizorów używam niemal wyłącznie do oglądania newsów, wybranych pozycji popularnonaukowych i sitcomu o Kiepskich) oglądam wyłącznie:
(...) |
Ciekawy post, Filmie Polski.
W sprawie kina domowego mam zdanie identyczne. Telewizor służy mi do oglądania bieżących audycji / seriali, zaś dobre filmy oglądam na dobrym ekranie projekcyjnym.
Słowo o 3D. Wielokrotnie już pisałem, że kupuję filmy wyłącznie w OAR (ewentualnie Open Matte). Również radykalnie podchodzę do kina trójwymiarowego, które za wyjątkiem kilku obrazów dokumentalnych jednak słabo mnie kręci. Jeśli kusi mnie płyta 3D, to wyłącznie nagrana kamerą stereoskopową! Żadne konwersje nie wchodzą w grę, bo takie rzeczy mogę robić z dobrym skutkiem sam. Z podanych przez Ciebie tytułów „Marsjanin” i „W głowie się nie mieści” to prawdziwe 3D. _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 1:01 am Temat postu: |
|
|
Zwykle włączam sobie coś jako podkład pod pracę i zwykle są to audycje Bogusława Wołoszańskiego, 07 zgłoś się, Bednarski (ale wszystkie z nich ostatnio zaciekle powycinano...) albo Parada oszustów. _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Valdi

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 5:18 pm Temat postu: |
|
|
"Matkę Joannę od aniołów" piłuję. A na YT taki fajny podkład "gotyckiej klimatyczno rockowej muzy", pod ten właśnie wspaniały film wykukałem. Świetnie to wyszło.
https://www.youtube.com/watch?v=vG3KKLmF4QI _________________ U mnie żartów nie ma ! zrozumiano? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Capitol-Dali
|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 11:50 am Temat postu: |
|
|
W mijającym tygodniu: "Excentrycy", "Zabić Bobra" (czwarty chyba raz), "Epitafium dla Barbary Radziwiłłówny", "Rezerwat", "Klub Włóczykijów" - a z zagranicznych z doskoku serial "Pan wzywał milordzie?" I zmęczyłem najnowsze "Gwiezdne wojny"
Pozdrawiam  _________________ Najlepsze polskie filmy?... Jak być kochaną i Przypadek. Ulubione?... prawie wszystkie
http://forum.polskiekino.com.pl - nasze forum w nowym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|