|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek b'ham

|
Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 9:15 pm Temat postu: Re: re |
|
|
karel napisał: | wojtek b'ham napisał: |
W weekend dotrą do mnie odrestaurowane Popiół i diament oraz Pociąg na blu-ray. Jestem szalenie ciekaw jaka będzie jakość. |
Zazdroszczę! |
Dopiero jak zobaczę, to dołączę się do owacji Z racji tego, że projekt KinoRP ma ratować polskie filmy, liczę że naprawdę się postarano i można mieć nadzieję na przyszłość. Aczkolwiek z tego co czytałem to wydawca promotion zagraniczne tytuły wydaje w kiepskiej jakości w porównaniu z zachodnimi edycjami i to powoduje niepokój jak będzie w tym przypadku.
Ps. Na filmpolski.pl pisze, że założono stronę o rekonstrukcji filmów przedwojennych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojtek b'ham

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 8:27 am Temat postu: Re: re |
|
|
No i dostałem filmy.
Mając porównanie z czarno białą klasyką ze Stanów, mogę powiedzieć, że jakość jest optymalna. Zero ziaren, obraz ostry jak żyleta. Widziałem też zwiastuny Matki Joanny, Austerii i obraz tak samo piękny. Aczkolwiek poza Austerią jeszcze chyba nic nie wyszło. Apetyt na kolejne tytuły mam ogromny, bo jeśli tak będą wyglądać to naprawdę będzie super. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jurekw
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 11:47 am Temat postu: FILMY WYDANE NA DVD |
|
|
Witam,
zgłaszam się pierwszy raz na forum.
Ciekaw jestem, jakie są ceny poszczególnych filmów.
Ja poprosiłem o przekopiowanie filmu przedwojennego na DVD pt.
"U kresu drogi" (z 1939 roku) i bardzo miła pani zaproponowała mi cenę
180 zł + VAT.
Niestety musiałem zrezygnować mimo, że jedną z ról kreuje moja matka.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kalina
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 9:20 pm Temat postu: Re: FILMY WYDANE NA DVD |
|
|
jurekw napisał: | Niestety musiałem zrezygnować mimo, że jedną z ról kreuje moja matka. |
Jak już zacząłes to i dokończ, bo nas skręci z ciekawości...
Kto?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jurekw
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nałka

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 9:15 pm Temat postu: Re: FILMY WYDANE NA DVD |
|
|
to bardzo ciekawe, moze ma jakies wspomnienia zwiazane z kreceniem tych filmow? opowiadala o tym? o ludziach, ktorzy je krecili, np. Waszynskim, ktory byl rezyserem dwoch z nich? albo aktorach z ktorymi miala wspolne sceny? |
|
Powrót do góry |
|
 |
pani marusia

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 8:56 am Temat postu: Re: FILMY WYDANE NA DVD |
|
|
nałka napisał: | jurekw napisał: |
Wówczas nazywała się Wanda Polakowska i dalszą karierę przerwała wojna. Aktualnie nazywa się Wanda Kłopotowska i liczy sobie 86 lat. |
to bardzo ciekawe, moze ma jakies wspomnienia zwiazane z kreceniem tych filmow? opowiadala o tym? o ludziach, ktorzy je krecili, np. Waszynskim, ktory byl rezyserem dwoch z nich? albo aktorach z ktorymi miala wspolne sceny? |
Dzień dobry,
pierwszy raz na forum, kinomaniaczka.
Jurku! Dołączam się do Nałki - bardzo interesują mnie wspomnienia Twojej Mamy! Jestem ogromną miłośniczką kina międzywojennego, np. film "U kresu drogi" jest jednym z moich ulubionych. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jurekw
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:06 am Temat postu: |
|
|
Witajcie,
to miło, że ktoś interesuje się takimi sprawami. Nie mogę obiecać, ale spróbuję "wyciągnąć" od mamy trochę wspomnień.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
pani marusia

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:15 am Temat postu: |
|
|
Jurku,
Moje zainteresowanie jest więcej niż prywatne:)
Jestem w trakcie zbierania materiałów do książki, której kanwą będą losy popularnego aktora międzywojnia (grał m.in. główną rolę we wspomnianym przez Ciebie filmie "U kresu drogi").
Ponadto jestem pewna, że wspomnienia Twojej Mamy to prawdziwy rarytas nie tylko dla mnie:)
Pozdrawiam Cię serdecznie _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jurekw
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 1:21 pm Temat postu: |
|
|
Z tego, co wiem, to mama była wówczas małą dziewczynką i z p. Waszyńskim nie miała wspólnych scen. Aktualnie już nie do końca można polegać na jej pamięci, ale obiecała, że spróbuje sobie odtworzyć te czasy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pani marusia

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 1:46 pm Temat postu: |
|
|
jurekw napisał: | Z tego, co wiem, to mama była wówczas małą dziewczynką i z p. Waszyńskim nie miała wspólnych scen. Aktualnie już nie do końca można polegać na jej pamięci, ale obiecała, że spróbuje sobie odtworzyć te czasy. |
Każde wspomnienie Twojej Mamy jest na wagę złota...
Choć nie ukrywam, najbardziej interesowałyby mnie historie z Junoszą-Stępowskim. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Capitol-Dali
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 11:50 am Temat postu: |
|
|
Nowości DVD w maju - polskie filmy i seriale:
6.05. - Ciacho, reż. Patryk Vega, komedia, 2009, 115 min. ITI TiM Film Studio;
6.05. - Miasto z morza, reż. Andrzej Kotkowski, obyczajowy/historyczny, 2009, 115 min. ITI TiM Film Studio;
7.05. - Halo, Hans!, reż. Wojciech Adamczyk, sitcom wojenny/komedia (4xDVD), 2007, 382 min. ITI TiM Film Studio;
7.05. - życie na gorąco, reż. Andrzej Konic, serial sensacyjny (5xDVD), 1978, 725 min. Galapagos Films;
13.05. - Za jeden uśmiech, box 4 filmów dla dzieci/młodzieży:Paragon, Gola!, reż. Stanisław Jędryka (1969, 94 min.), Podróż za jeden uśmiech, reż. Stanisław Jędryka (1972, 86 min.), Czarne stopy, reż. Waldemar Podgórski (1986, 98 min.), Dziewczyna i chłopak, reż. Stanisław Loth (1982, 87 min.), (4xDVD), 365 min. ITI TiM Film Studio/Telewizja Kino Polska;
19.05. - Zero, reż. Paweł Borowski, dramat, 2009, 105 min. Monolith Video;
21.05. - Jutro idziemy do kina, reż. Michał Kwieciński, melodramat, 2007, 85 min. Galapagos Films;
21.05. - Młode wilki, reż. Jarosław żamojda, sensacyjny, 1995, 95 min. Galapagos Films;
21.05. - Trzecia granica, reż. Wojciech Solarz, serial wojenny (3xDVD), 1976, 422 min. Galapagos Films;
25.05. - Wszystko co kocham, reż. Jacek Borcuch, obyczajowy, 2009, 100 min. ITI TiM Film Studio
Pozdrawiam  _________________ Najlepsze polskie filmy?... Jak być kochaną i Przypadek. Ulubione?... prawie wszystkie
http://forum.polskiekino.com.pl - nasze forum w nowym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
nałka

|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 1:02 pm Temat postu: |
|
|
pani marusia napisał: |
Jestem w trakcie zbierania materiałów do książki, której kanwą będą losy popularnego aktora międzywojnia (grał m.in. główną rolę we wspomnianym przez Ciebie filmie "U kresu drogi"). |
no proszę! to wspaniale! zawsze mnie dziwilo, że taka postać jak Junosza, z tak fantastycznie ciekawym zyciorysem nie ma swojego biografa.
A mozesz napisać coś wiecej? na jakim etapie pracy nad ksiązką jesteś? czy jest już, choćby przybliżona data wydania?
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
pani marusia

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 10:38 am Temat postu: |
|
|
nałka napisał: |
zawsze mnie dziwilo, że taka postać jak Junosza, z tak fantastycznie ciekawym zyciorysem nie ma swojego biografa.
A mozesz napisać coś wiecej? na jakim etapie pracy nad ksiązką jesteś?
|
Nie będzie to biografia, lecz fabuła w kształcie zbliżona do np. "Ronda" Brandysa (on też wykorzystał tam pewne fakty z życia Junoszy). Mam taki styl pisania, że nie tworzę historii od początku do końca - tak więc powstaje w mojej głowie pewna wizja, rodzi się sytuacja, i potem zastanawiam się, do której części książki może pasować. Można więc powiedzieć, że jestem trochę na początki i trochę na końcu:)
nałka napisał: |
czy jest już, choćby przybliżona data wydania?
|
Jeśli nie znajdzie się wydawca, opublikuję ją w Internecie:)
Pozdrawiam serdecznie _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|