|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Daras

|
Wysłany: Sob Maj 21, 2016 2:14 pm Temat postu: |
|
|
wit69 napisał: | Daras,ja Cię będę pamiętał nie tylko jako fana kina domowego Full HD,ale będę miał również w pamięci Twoje pogadanki psychologiczne
I naśladując Ciebie napiszę:Wiwat Daras!  |
Wit, zawsze stroniłem od dyskusji internetowych typu: face book, webfilm itp. Forum Kino Polska jest pierwszym i jedynym otwartym, na którym się zalogowałem (kiedyś miałem skromny wkład w portal zamknięty, ale dotyczył on określonej branży).
Prawda jest taka, iż środowisko naszego „domu” przekonało mnie, że można sensownie funkcjonować w sieci. To zdanie uważam za ważne, bo z absolutną szczerością coś wykrzyczę: Wiwat Wy!
P.S.
Dziś noc muzeów, którą tradycyjnie spędzę w okolicach zamku z kumpelkami / kumplami z lat młodości. Ważne jest aby mieć do kogo otworzyć gębę, aby pielęgnować znajomości. Dzięki naszemu forum wiem, że internet także może stanowić namiastkę „świata realnego” (istotne jest kto z kim gaworzy, a nie gdzie). _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Pon Maj 23, 2016 10:27 pm Temat postu: |
|
|
O! Ten znowu siebie cytuje.
Daras napisał: | chojrak napisał: |
Uwaga, komunikat specjalny!
Jako, że wszystko teraz stać się może w oczekiwaniu na nowe Forum, mam nieśmiałą propozycję.
Wydaje mi się, że na wszelki wypadek trzeba stworzyć skrzynkę kontaktową, gdyby raptownie upadła łączność na forum.
Propozycja jest taka:
1) każdy kto chce może wysłać swojego maila do osoby zaufania społecznego,
2) taką osobą wg mnie jest Karel
(...)
|
To rozsądna propozycja, chojrak.
Bardzo rzadko mówię / piszę publicznie, że za kogoś ręczę. Jednak dziś zrobię to z przyjemnością: Karel ma pełne moje zaufanie.
Gorąco zachęcam do pilnego rozważenia powyższej sugestii. Zegar przestaje tykać... |
Skoro już przywołałem tamtą sprawę to mam pytanie, jeśli nie naruszymy tajemnicy. Karel, z iloma osobami będziesz miał możliwość kontaktu? _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 7:54 am Temat postu: |
|
|
Daras napisał: |
Skoro już przywołałem tamtą sprawę to mam pytanie, jeśli nie naruszymy tajemnicy. Karel, z iloma osobami będziesz miał możliwość kontaktu? |
Z kilkunastoma. Ale bliżej "dwudziestki" niż "dziesiątki".  _________________ My żyjemy!
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
http://forum.polskiekino.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tokio

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 9:39 am Temat postu: |
|
|
uni napisał: | Witam szanownych sympatyków kina. Od kilku lat czytam dyskusje na tym zacnym forum i mam pewną propozycję. Otóż, dysponuję nieco zapuszczonym forum: http://unicorn.intercafe.org/forum/index.php i z chęcią je użyczę jeśli jesteście zainteresowani jako miejsce dyskusji. Oczywiście, do uzgodnienia jest nazwa, logo, struktura działów, moderatorzy itd. [jeszcze muszę pogadać z moim adminem żeby zaktualizował skrypt i naprawił ewentualne błędy - być może istnieje też opcja żeby "zaorać" forum i postawić od nowa, z innym adresem, nazwą]. |
Propozycja uni nie spotkała się z żadnym zainteresowaniem. Dlaczego? Datków na założenie nowego forum nie przybywa, z kwoty widniejącej na stronie "skarbonki" wnoszę, że byłam ostatnią osobą, która coś do niej wrzuciła, czerwiec o krok, informacji na temat postępów na drodze "ku nowemu" brak. Skoro ktoś oferuje gotowca, to może jednak warto byłoby wziąć jego ofertę pod uwagę?
P.S. Oglądałam wczoraj "Zdarzenie II" filmu "Rozwodów nie będzie", bo przeczytałam "Tetetkę" - wspomnienia o Tuszyńkiej (co do autora których mam pewne, związane z tym forum, podejrzenia) i chciałam sobie odświeżyć w pamięci image ślicznej Tereski. Patrząc na urzędnika stanu cywilnego, pomyślałam sobie: "Kurczę! Co ten karel tutaj robi!" Zwykle bywam bardziej przytomna, ale pogoda dawała w kość, więc trochę odleciałam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 10:39 am Temat postu: |
|
|
Prawdę powiedziawszy to konkretna osoba zajmuje się tym problemem (moviemaker) a zważywszy na to, że postanowił się już tu nie udzielać, to w zasadzie nie do końca wiemy na czym stoimy. Powyższa propozycja to dobra alternatywa gdy nie wypali pierwszy, wcześniej ustalony plan. Oby tylko nie skończyło się na tym, że każdy pójdzie w swoją stronę. _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Tokio napisał: |
Propozycja uni nie spotkała się z żadnym zainteresowaniem. Dlaczego? Datków na założenie nowego forum nie przybywa, z kwoty widniejącej na stronie "skarbonki" wnoszę, że byłam ostatnią osobą, która coś do niej wrzuciła, czerwiec o krok, informacji na temat postępów na drodze "ku nowemu" brak. Skoro ktoś oferuje gotowca, to może jednak warto byłoby wziąć jego ofertę pod uwagę?
| Przyczyny są dwie. Po pierwsze trzeba dać szansę Moviemakerowi na stworzenie nowego forum. Po drugie, nie za bardzo są chętni by cokolwiek realnie zrobić ...
Kolega M. zadziwiająco odciął się od dyskusji z nami na forum, jednocześnie licząc na nasze hojne datki... Taki swoisty dualizm.
A KP jak dotąd nie zamieściła ŻADNEJ informacji czy, kiedy i jak nas wyłączą . Elegancja, Francja.
Dlatego istnieje plan "W", Karel tworzy listę kontaktową na "w razie czego" - trzeba mu wysłać swojego maila. Gdy cokolwiek nieprzewidzianego się stanie, będziemy mieli kontakt ze sobą.
Czuwaj. _________________ http://www.alivia.org.pl/skarbonka/olga-sipowicz/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Problem w tym, że na tej liście jest tylko niecałe 20 osób i w momencie gdy KP zamknie forum i nie da informacji o nowym miejscu pozostali użytkownicy pewnie nie za bardzo będą wiedzieć o nowym forum. Może dobrym rozwiązaniem byłoby już teraz podać informację o nowej domenie dla tego serwisu. Im więcej osób doda go sobie do podpisu, tym liczniejsze grono trafi na nowa stronę pod warunkiem, że faktycznie strona będzie dalej do przeglądania. Jest też forum https://rekonstrukcjablog.wordpress.com/ gdzie też można będzie się czegoś dowiedzieć gdy inne miejsca zawiodą. Mam nadzieję że uni też w razie czego pozostawi namiary na siebie i jego propozycja będzie planem awaryjnym.
Generalnie i tak nowe forum jakoś będzie się dało wypozycjonować i nie powinno być problemu z jego odnalezieniem, choćby po zwrotach "forum przyjaciół Kino Polska" lub temacie "rekonstrukcja cyfrowa" który z pewnością będzie kontynuowany.
Już teraz w Gogolu widać mało przyjemną informację.
 _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 12:58 pm Temat postu: |
|
|
Zaraz muszę wyjść z domu, a chciałbym się odnieść do Waszych postów. Do internetu wejdę późnym wieczorem i mam nadzieję, że forum będzie jeszcze czynne. W razie „wojny” mamy już utworzoną skrzynkę kontaktową. Ha, rodacy zawsze potrafili się szybko jednoczyć w obliczu zagrożenia. Wiwat Wy! _________________ Fan kina domowego Full HD
Polecam:
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Tokio - bardzo ładny avatar!
Jakie tam zablokowane, ściema.
Ale, że nie ma tu żadnej informacji co do unicestwiających planów KP to jest granda... _________________ http://www.alivia.org.pl/skarbonka/olga-sipowicz/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tokio

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 3:18 pm Temat postu: |
|
|
chojrak napisał: |
Dlatego istnieje plan "W", Karel tworzy listę kontaktową na "w razie czego" - trzeba mu wysłać swojego maila. Gdy cokolwiek nieprzewidzianego się stanie, będziemy mieli kontakt ze sobą.
Czuwaj. |
Skorzystałam z planu "W", oczywiście, więc gdy nadejdzie godzina "0" mam nadzieję, że będę wśród tych, którzy otrzymają wici ze wskazaniem miejsca zbiórki. A czy nie moglibyście, jako starzy wyjadacze, rozważyć możliwości spotkania się już teraz na forum zaoferowanym przez unika? Moglibyśmy tam spokojnie doczekać do czerwca, pogwarzyć spokojnie, omówić strategię itepe, bo obawiam się, że szukanie się w sieci post factum, będzie skuteczne inaczej. Poprzedni mój post usiłowałam przepchać przez dobre 40 minut! Pojawiał się komunikat o "fatalnym errorze" plus propozycja skontaktowania się z administratorem (sic!). Nie trzeba być informatyczną wróżką, aby domyślić się, że konfiguracja forum poszła się wietrzyć i wcale nie trzeba będzie go zamykać - samo pokaże numer butów.
Cytat: | Kolega M. zadziwiająco odciął się od dyskusji z nami na forum, jednocześnie licząc na nasze hojne datki... Taki swoisty dualizm. |
Istotnie, dość osobliwe podejście, szczególnie gdy pod uwagę się weźmie, że istnienie nowego forum zależne jest tyleż samo od miejsca na płatnym serwerze, co istnienia zainteresowanych i mających coś do powiedzenia userów. Bez tych ostatnich będzie to forum-widmo. Sporo takich w sieci wisi.[/quote]
Cytat: | Tokio - bardzo ładny avatar! |
Dzięki! Jest wyjątkowy, ale wyłącznie dlatego, że Pola Raksa, według mnie, to absolutny ideał kobiecej urody. Absolutny i niedościgniony! Oglądając jej fotki albo filmy, na zmianę zdycham z zazdrości i dech mi zapiera z zachwytu. I, żeby nie było, na kawę umówiłabym się z Seanem Connery - nie w wersji Jamesa Bonda, bo wtedy wyglądał jak burak, ale tym z czasów "Imienia róży". |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 5:12 pm Temat postu: |
|
|
Tokio napisał: |
Skorzystałam z planu "W", oczywiście, więc gdy nadejdzie godzina "0" mam nadzieję, że będę wśród tych, którzy otrzymają wici ze wskazaniem miejsca zbiórki. | Jak znam Karela, to takich kociaków, jak Pola Raksa nie pomija...
Każdy udzielający się forumowicz jest na wagę złota.
Tokio napisał: | A czy nie moglibyście, jako starzy wyjadacze, rozważyć możliwości spotkania się już teraz na forum zaoferowanym przez unika? Moglibyśmy tam spokojnie doczekać do czerwca, pogwarzyć spokojnie, omówić strategię itepe, bo obawiam się, że szukanie się w sieci post factum, będzie skuteczne inaczej. |
Hmmm. Żal emigrować, dopóki TO jeszcze działa. Ale nie przeczę , pomysł jest.
Można się umówić, jak to zaniemoże, a nowe M-forum jeszcze nie ruszy, spotykamy się tu:
http://unicorn.intercafe.org/forum/index.php
Tokio napisał: | Poprzedni mój post usiłowałam przepchać przez dobre 40 minut! Pojawiał się komunikat o "fatalnym errorze" plus propozycja skontaktowania się z administratorem (sic!). Nie trzeba być informatyczną wróżką, aby domyślić się, że konfiguracja forum poszła się wietrzyć i wcale nie trzeba będzie go zamykać - samo pokaże numer butów. | Spokojnie, tak to działa tu od lat... To taka swoista zapora na nuworyszy i niecierpliwych. Przywyklim.
Tokio napisał: | szczególnie gdy pod uwagę się weźmie, że istnienie nowego forum zależne jest tyleż samo od miejsca na płatnym serwerze, co istnienia zainteresowanych i mających coś do powiedzenia userów. Bez tych ostatnich będzie to forum-widmo. Sporo takich w sieci wisi. | Święte słowa.
Tokio napisał: | Oglądając jej fotki albo filmy, na zmianę zdycham z zazdrości i dech mi zapiera z zachwytu. I, żeby nie było, na kawę umówiłabym się z Seanem Connery - nie w wersji Jamesa Bonda, bo wtedy wyglądał jak burak, ale tym z czasów "Imienia róży". |
 _________________ http://www.alivia.org.pl/skarbonka/olga-sipowicz/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 5:44 pm Temat postu: |
|
|
Jestem, ale na chwilę...
Sorry za ewentualne potknięcia, np. stylistycznie. Posta napisałem w pośpiechu i dosłownie na kolanach.
Cytat z innego wątku:
moviemaker napisał: | Darek, oczywiście masz pełne prawo do dysponowania swoimi zasobami oraz wyrażania swojego poglądu na tę sprawę. Szanuję to. Jednak powiem Ci, że... nie zaskoczyłeś mnie. Jesteś tutaj najbardziej znanym TEORETYKIEM:-) Nie zaskoczyłeś ale... zawiodłeś.
(...)
|
Zebrałem do kupy pomysły, które żeśmy dyskutowali. Ustawiłem je hierarchicznie i proponuję co następuje:
1. Czy kolega M. zawiódł mnie opuszczając tonący okręt? Odpowiedź brzmi – TAK! Wspomniałem o tym w dłuższych wypowiedziach kilku osobom na privach, ale nie czas na żale.
Gdy użytkownik M. otworzy nowe forum, to Wasza „teleportacja” w nowe miejsce wydaje się rozwiązaniem trafionym.
2. Jeśli w przeciągu kilku dni od momentu upadku KP nie powstanie nowe forum, to Karel powinien uruchomić skrzynkę kontaktową:
a. Wspólnie ustalimy gdzie się pojawimy.
Istniejące forum Filmożercy może być tym miejscem, w którym byśmy utworzyli duży dział o polskich filmach. Sprawę można by skonsultować z właścicielem forum.
http://forum.filmozercy.com/
b. Propozycja użytkownika Uni niby jest OK.
Niemniej warto wiedzieć o Uni coś więcej. Może kolega coś o sobie napisze (narodowość, branża itp.), jeśli nie wkraczamy w jakąś tajemnicę?
http://unicorn.intercafe.org/forum/index.php
c. Założymy darmowe (własne) forum.
Jakiś czas temu wspomniałem, że KP jest pierwszym otwartym portalem, w którym podjąłem dyskusje. Jednak wcześniej miałem konto na zamkniętym forum związanym z moją branżą. Było ono nieodpłatne i śmigało jak przecinak.
Nie będę potrafił założyć ani obsłużyć nowego forum.
d. W perspektywie można poważnie pomyśleć o forum na stronie PISF.
Jeśli nie wyrazicie masowych sprzeciwów to może warto trzymać się powyższego?
P.S. 1
W innym miejscu precyzyjnie wyjaśniłem z jakiego powodu nie będę przekazywał datków na nowe forum. Zatem popieram miejsce typu free lub w sposób konkretny sponsorowane. Oczywiście nie oznacza to, że źle postrzegam forumowych darczyńców. Nie, nie – nic z tych rzeczy! Ale też ma wiarę, iż nikt się na mnie nie obrazi za prezentację własnego punktu widzenia. Naprawdę nie ma o co.
P.S. 2
Niezależnie od wszystkiego, nawet jak już będzie bobrze – warto utrzymać skrzynkę kontaktową.
P.S. 3
Chyba powinniśmy co jakiś czas podnosić ten wątek. _________________ Fan kina domowego Full HD
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
Ostatnio zmieniony przez Daras dnia Wto Maj 24, 2016 5:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Valdi

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 5:47 pm Temat postu: |
|
|
No... Z tej twarzy aż tchnie mądrością a nie pustotą.
Strasznie lubię "Imię Rózy" i film i książkę, co rzadko się zdarza. (Żeby było jasne: Ja kocham ksiażki. W tymm wypadku chodzi mi o to, że po prostu film mnie nie rozczarował)
A co do przyszłości naszego forum, to rzeczywiście rozwiazanie zaproponowane przez Unika wydaje się być w tej chwili najlepszym wyjściem. _________________ U mnie żartów nie ma ! zrozumiano?
Ostatnio zmieniony przez Valdi dnia Sro Maj 25, 2016 5:34 am, w całości zmieniany 6 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Proszę, może nie twórzmy w tym wątku OT. Czas nam ucieka, a postów coraz więcej... _________________ Fan kina domowego Full HD
Polecam:
|
Powrót do góry |
|
 |
Valdi

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2016 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Ok, ok, Darku. Ale jakoś nie mogłem się powstrzymać, sorki  _________________ U mnie żartów nie ma ! zrozumiano? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|