|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Daras

|
Wysłany: Sro Maj 25, 2016 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Mam! Paj Chi Wo, mam!
Jako, że nie pisuję już w innych wątkach to pozwolę sobie na mały OT (o ile admin nie da mi bana).
Jakiś czas temu znajomy poprosił mnie o opinię na temat pewnej książki. Czytając ją natknąłem się dziś na fragment, który być może Cię zainteresuje (autor cierpiał na śmiertelną chorobę).
„Nic nie zdarza się przypadkiem”. Tiziano Terzani, Świat książki (Warszawa) 2011.
Ryszard Kapuściński uważał go za wielkiego reportera, którego twórczość można czytać jak poezję.
Cytat ze strony 644:
Zatrzymał się i patrząc na mnie , jakby chciał się upewnić, że rozumiem i może podzielam jego pogląd, zaczął je wymieniać:
- To nie jest jedyny świat – powiedział, wskazując szerokim gestem ręki cały horyzont.
- To nie jest jedyny czas – i wycelował palcem w mój zegarek.
- To nie jest jedyne życie – i pokazał na siebie, na Angelę, na mnie, na psa i na wszystko, co nas otaczało.
Umilkł na chwilę, jakby chciał nam dać czas na refleksję.
- To nie jest jedyna świadomość. - Dotknął swojej piersi i zakończył: - To, co jest na zewnątrz, jest także w środku; a tego, czego nie ma w środku, nie ma nigdzie.
Potem, jakby dla rozładowania atmosfery, wybuchnął gromkim śmiechem i zwracając się do mnie, dodał:
- Dlatego podróżowanie niczemu nie służy. Jeśli ktoś nie ma nic w środku, nie znajdzie też nic na zewnątrz. Daremnie szukać po świecie czegoś, czego nie można odnaleźć w sobie.
Uderzyło mnie to. Miał rację.
Koniec cytatu.
Kto się zatrzymał i spojrzał na Tiziano Terzani? Ha, przeczytaj tę „cegłę” i się dowiedz! Książkę polecam na długie letnie wieczory. Stanowi ona orientalną odskocznię od kieratu życia codziennego. Nuta egzotyki (od czasu do czasu) nie zaszkodzi...
P.S.
Żegnam się, żegnam i pożegnać nie mogę. Dlaczego? Bo nie chcę się żegnać SKUTECZNIE. Jestem w drodze...
Jeśli jeszcze zdążę to skreślę w tym wątku kilka zdań i zawrę w nich przemyślenia na temat przyszłego forum. Czy jakiś admin mi zabroni?
Sam decyduję o tym gdzie i co piszę. Myślę, że dla GRO * koleżanek oraz kolegów było i jest to dość oczywiste.
Pozdrawiam wszystkich,
Daras.
* Oczywiście chodzi o francuskie gros. _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 1:01 pm Temat postu: |
|
|
Daras napisał: |
Jeśli jeszcze zdążę to skreślę w tym wątku kilka zdań i zawrę w nich przemyślenia na temat przyszłego forum. Czy jakiś admin mi zabroni?
|
Co na nowym forum uważam za kluczowe? Oczywiście właściwe „zarządzanie zasobami ludzkimi” przez admina. Czy ktoś pamięta moją „wojenkę” z wymienionym? Ha, przypomnę, że wobec zagrożenia swobody wypowiedzi podjąłem dyskusję z naszym „strażnikiem dobrych obyczajów”, a skutecznego wsparcia udzielał mi Chojrak oraz inni znani tu użytkownicy. Ostatecznie admin przyznał się do niezręczności względem mojej osoby, ja natomiast zaproponowałem rozwiązanie kłopotu. Zostało ono zaakceptowane.
Dlaczego nawiązałem do powyższego? W ostatnim czasie dajemy sobie radę bez admina, nawet pojawiły się głosy, że lepiej jak go nie ma. Własne problemy rozwiązujemy na drodze merytorycznych dyskusji, ostre awantury stały się jakby częścią odległej przeszłości. Ba, doszło tu nawet do aktów pojednania, czy okazywania wzajemnej sympatii.
Jakie predyspozycje powinny cechować admina? W mojej ocenie musi to być człowiek „niewidzialny”, ukazujący swoje oblicze wyłącznie w sytuacjach absolutnie koniecznych. Sebastian wielokrotnie podkreślał, że lepiej czasami kwestię przemilczeć, niż powiedzieć zbyt dużo. Jakże łatwo kogoś urazić i zniechęcić do aktywności na forum (to tak generalnie w kontekście całej historii naszego forum). Czy nowy admin powinien być osobą doświadczoną w pracy z zespołami ludzkimi? Jaki powinien reprezentować profil osobowościowy? A co z wykształceniem? Jest ono ważne, czy nie? Tych wątpliwości można postawić całą masę. Ostatecznie mógłbym się podjąć odpowiedzi na powyższe pytania. Jednak dam sobie spokój. Zapewne ponownie zostanę określony najbardziej znanym teoretykiem forum*.
Zwróciłem uwagę na coś, co jak sądzę powinniście w nowym „domu” wspólnie przedyskutować. Obecny moment także wydaję się właściwy (?).
* To oczywiście stanowi komplement. Dziękuję.
Kiedyś pisałem o tym, że moje działania zawodowe to nieustanna praktyka wynikająca z wiedzy teoretycznej. Aby się nie rozpisywać, podam tylko dwa przykłady.
1. Jako fotograf przygotowujący „kąpiele” do wywoływania barwnych negatywów musiałem posiąść wiedzę z dziedziny chemii. Natomiast wymachując przez dziesiątki minut koreksem realizowałem efekty działań wcześniejszych.
2. Gdy opracowuję projekty dotyczące pracy z osobami niepełnosprawnymi, czynność ta wsparta jest wieloma naukami, jak np.: neurologia, anatomia, psychologia itd. Natomiast wdrożenie tychże konspektów w życie związane jest z podjęciem specyficznej aktywności fizycznej okraszonej niezbyt długimi „wykładami”.
Niech jednak tak zostanie: na tym forum jestem teoretykiem. Ale kto z nas nim nie jest?
 _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 1:16 pm Temat postu: |
|
|
moviemaker napisał: | Przy okazji dodam jeszcze, że właśnie otrzymałem wiadomość z KP. Cała sprawa zmierza ku końcowi, za kilka dni będzie komunikat z naszym nowym adresem Forum oraz datą startu. Pozdrawiam. | Trzymamy kciuki za powodzenie tego projektu. Oby tylko KP staneło na wysokości zadania i nie wywinęło jakiegoś numeru.  _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 6:13 pm Temat postu: |
|
|
MarianPaz napisał: | moviemaker napisał: | Przy okazji dodam jeszcze, że właśnie otrzymałem wiadomość z KP. Cała sprawa zmierza ku końcowi, za kilka dni będzie komunikat z naszym nowym adresem Forum oraz datą startu. Pozdrawiam. | Trzymamy kciuki za powodzenie tego projektu. Oby tylko KP staneło na wysokości zadania i nie wywinęło jakiegoś numeru.  | Ale jaki niby numer mogliby nam "wystrugać"?
Jedyny jaki mogli, to już wystrugali. Zamykają forum!
moviemaker napisał: | Przy okazji... patrząc na pewien "zbieg okoliczności" zaczynam nabierać podejrzeń do użytkowników Tokio i Uni. Doświadczeni Forumowicze od razu zrozumieją o co chodzi.. | Jestem dość doświadczonym przez życie człowiekiem, a i na forum kilka zębów zostawiłem, ale jakoś nie rozumiem...
Każdy ma prawo proponować, co chce. Nie widzę tu nic zdrożnego. Konkurencja jest podobno zbawienna...
moviemaker napisał: | Jakież to przewrotne, że sugerujecie "dziwne zachowanie" sobie, która poświęca dla tej sprawy już kilka ładnych miesięcy i nigdy nie dała Wam powodów do niepokoju a jednocześnie jesteście skłonni zaufać forumowiczowi, który zarejestrował się kilka dni temu i w pierwszym poście chce Was przenieść na jakieś swoje forum czy też forum swojego kolegi... Symptomatyczne... |
To "sugerujecie" to do kogo jest skierowane właściwie? Nie można konkretniej?
Na razie zaufałem jednej osobie-Tobie, wpłacając niebagatelną ( ) sumę pieniędzy na projekt. Wpłaciłem o całe 50% więcej szmalu, niż na film "Smoleńsk". To chyba o czymś świadczy?
Ale nie przesądzam, czy się dołączę czynnie. Zobaczymy...
Tokio napisał: | Kino Polska nie ma zamiaru udostępnić bazy danych (pewnie zabrania tego ustawa o ochronie danych osobowych) i zachowuje wyniosłe milczenie, co do dalszych losów forum. | W bazie danych są maile forumowiczów, a te rzeczywiście podlegają ochronie.
Czy da się skopiować ręcznie wątki? Nie mam pojęcia, może ktoś się zna?
KP zachowuje milczenie i na dobrą sprawę jeszcze nic oficjalnie nie wiadomo... Może się rozmyślą?
Mam nadzieję, że dadzą chociaż 1-2 dni na pożegnanie się ze sobą? _________________ http://www.alivia.org.pl/skarbonka/olga-sipowicz/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 7:53 pm Temat postu: |
|
|
chojrak napisał: |
Każdy ma prawo proponować, co chce. Nie widzę tu nic zdrożnego. Konkurencja jest podobno zbawienna...
|
Chciałem o tym napisać wcześniej, ale teraz jest lepsza ku temu okazja.
Każdy przedsiębiorca musiał słyszeć o prawie niewidzialnej ręki Adama Smitha. Ono odzwierciedla podstawowe zasady demokracji / wolnego rynku.
Uważam, że mamy wolną wolę (w dyskusjach na privach podważałem teorię determinizmu) i sami decydujemy o naszych forumowych losach.
chojrak napisał: |
Mam nadzieję, że dadzą chociaż 1-2 dni na pożegnanie się ze sobą? |
Ja się już pożegnałem, i to wielokrotnie. Teraz jestem wyzwolony. Nadto mam kontakt (także potencjalny) z ważnymi dla mnie użytkownikami KP. Jest dobrze...
Wiwat!  _________________ Fan kina domowego Full HD
Polecam:
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Cholera!!!
Stała się rzecz, której raczej nie wytłumaczę. Zdublował mi się ostatni post i postanowiłem go skasować. Po zrobieniu tego zostałem przekierowany na „dziwne” strony dotyczące tego wątku (może privy?). Zauważyłem dyskusję, której normalnie nie widać. Pospiesznie przerwałem lekturę i się wylogowałem. Późnij korzystając z wyszukiwarki ( google) próbowałem namierzyć zapamiętane zdanie. Przejrzałem też ostatnie 20 stron. Bez skutku.
Przebicie? Forum się sypie? Może jedno i drugie... _________________ Fan kina domowego Full HD
Polecam:
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Nie kłócić mi się nad tym kto ma robić nowe forum, tylko robić oba, o wszystkim zadecyduje rynek i czas. Ja daję zgodę na skopiowanie wszystkiego co napisałem. KP nie jest żadnym dysponentem treści które tu napisaliśmy, a wyłącznie tego co sama napisała ręką swoich adminów, których tak naprawdę nigdy nie poznaliśmy, oprócz szanownego pana Przemka, którego serdecznie pozdrawiam, dobre to były czasy. _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 8:44 pm Temat postu: |
|
|
chojrak napisał: | Ale jaki niby numer mogliby nam "wystrugać"?
Jedyny jaki mogli, to już wystrugali. Zamykają forum! | Zawsze mogą po prostu usunąć forum z serweru, choć nie koniecznie od razu. Mogą też informację o nowym forum umiescić tymczasowo albo wcale tego nie zrobić. W koncu przez ten czas ani razu nie pojawił siętu nikt od nich żeby napisać wprost o tym co sie juz wkrótce stanie. Mam nadzieję że wywiążą sie z tych obietnic, ale pewności nie mam. Takie czarnowidztwo.  _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
moviemaker

|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 1:00 am Temat postu: |
|
|
Daras napisał: | Co na nowym forum uważam za kluczowe? Oczywiście właściwe „zarządzanie zasobami ludzkimi” przez admina...
...Dlaczego nawiązałem do powyższego? W ostatnim czasie dajemy sobie radę bez admina, nawet pojawiły się głosy, że lepiej jak go nie ma. Własne problemy rozwiązujemy na drodze merytorycznych dyskusji, ostre awantury stały się jakby częścią odległej przeszłości. |
Na każdym Forum kluczowe są trzy rzeczy - kultura, merytoryczne dyskusje oraz przestrzeganie Regulaminu. Przez kulturę rozumiem oczywiście także uczciwość i bezstronność Admina oraz Moderatorów. Jeśli to jest spełnione wszystko inne działa świetnie, atmosfera jest miła i nie ma powodów do niepokoju ani kłótni.
MarianPaz napisał: | moviemaker napisał: | Przy okazji dodam jeszcze, że właśnie otrzymałem wiadomość z KP. Cała sprawa zmierza ku końcowi, za kilka dni będzie komunikat z naszym nowym adresem Forum oraz datą startu. Pozdrawiam. | Trzymamy kciuki za powodzenie tego projektu. Oby tylko KP staneło na wysokości zadania i nie wywinęło jakiegoś numeru.  |
Dzięki Marian, na żaden "numer" na szczęście się nie zanosi:-)
Chojrak - dziękuję za wsparcie, oczywiście doceniam! Może trochę źle mnie zrozumiałeś. Zauważ, że na początku sam zachęcałem do nowych inicjatyw ale tak jak w przypadku bloga, tak i forum nikt nie chciał zorganizować tego w ten sposób (nie wnikam w powody, każdy ma swoje). Zaproponowałem, że zajmę się tym od początku do końca i nie słyszałem głosów sprzeciwu. Pisząc o "dziwnych inicjatywach" miałem na myśli to, że właśnie te "dwie" osoby rejestrują się na forum kilka dni temu, prawie w tym samym czasie - jedna wychodzi z propozycją a druga jednoznacznie lobbuje na jej rzecz deprecjonując i lekceważąc wręcz jednocześnie moją inicjatywę Czyżby czytając od lat forum (jak twierdzi) nie przeczytał wątków o powstawaniu następcy tego Forum!? Przeczytaj też z jakich powodów ją deprecjonują... Po prostu nie wierzę w takie "przypadki". Zwróć też uwagę na całkowicie nieproporcjonalną do mojej wypowiedzi, agresywną reakcję jednego z nowych forumowiczów, o których tutaj mowa... I oczywiście...
Franczak1963 napisał: | Nie kłócić mi się nad tym kto ma robić nowe forum, tylko robić oba, o wszystkim zadecyduje rynek i czas. |
tylko, że od początku miałem wrażenie, że tutaj chodzi o coś troszkę innego. Nie o "rynek" czy "biznes" w czystym tego słowa znaczeniu a raczej o utrzymanie i przeniesienie klimatu, ducha Forum, o pewien sentyment, oficjalną kontynuację. Ja staram się to zrobić i prowadzić właśnie w taki sposób. Mamy być "tam" tak samo jak jesteśmy "tu". Dla mnie to ważna i poważna sprawa! Dlatego nie uważam, że przeniesienie się gdzieś, na jakieś forum, które zwolnił kolega zupełnie nowego forumowicza i za którym gorąco optuje drugi nowy forumowicz byłoby tym na co czekamy i na co zasłużyliśmy. Mamy już wystarczająco dużo kłopotów z powodu zamknięcia obecnego Forum... To moje zdanie. Może podszedłem do tego zbyt idealistycznie a Wy wolicie raczej komercję w czystszej postaci...? No cóż, być może. Każdy ma prawo wybrać dowolne Forum i jeśli wyżej przedstawiona koncepcja nie przypadnie komuś do gustu, po prostu nie dołączy do grona użytkowników w nowym miejscu.
chojrak napisał: | Czy da się skopiować ręcznie wątki? Nie mam pojęcia, może ktoś się zna? Mam nadzieję, że dadzą chociaż 1-2 dni na pożegnanie się ze sobą? |
...ale w jakim celu? Forum na stronie KP na razie będzie do wglądu a więc historyczne wpisy będą! Gdyby nawet kiedyś podjęli decyzję o całkowitym usunięciu, wiele osób zrobiło kopię do przeglądania a ja mogę taką kopię wrzucić na swój serwer, obok aktualnego forum. I nadal historia będzie zachowana. Chyba niepotrzebnie wałkujemy pewne sprawy po kilka razy. _________________ Profesjonalne skanowanie negatywów, slajdów, odbitek, przegrywanie kaset VHS, montaż video
FORUM POLSKIEGO KINA |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sebastian999
|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 8:15 am Temat postu: |
|
|
Daras napisał: | Cholera!!!
Stała się rzecz, której raczej nie wytłumaczę. Zdublował mi się ostatni post i postanowiłem go skasować. Po zrobieniu tego zostałem przekierowany na „dziwne” strony dotyczące tego wątku (może privy?). Zauważyłem dyskusję, której normalnie nie widać. Pospiesznie przerwałem lekturę i się wylogowałem. Późnij korzystając z wyszukiwarki ( google) próbowałem namierzyć zapamiętane zdanie. Przejrzałem też ostatnie 20 stron. Bez skutku.
Przebicie? Forum się sypie? Może jedno i drugie... |
To chyba nie Przypadek, a Rozstanie z tym miejscem już Blisko, coraz bliżej. Hiobowa wieść potwierdziła się, gdy pierwszy nastał Kwiecień, i choć Jestem przeciw, bo nasz to był Dom, to apeluję o Spokój. W końcu, czy Bez końca o to teraz chodzi byśmy przenieśli się na inny Kanał.
To my tworzylismy to Miejsce na ziemi, a nasza działalność to prawdziwa Perła w koronie tej stacji. Nie wiąże nas żaden Kontrakt, a łączy prawdziwa Pasja. Bywało różnie, czasami kwitło Życie rodzinne, wchodząc innym razem można było trafić na Krajobraz po bitwie, albo jakieś Niedzielne igraszki. Tak czy inaczej działało na wielu z nas Jak narkotyk.
Żaden Krzyk raczej nie pomoże i zapewne niedługo zobaczymy komunikat znaczący mniej więcej Dziś w nocy umrze miasto, a może w ogóle odbędzie się to Bez znieczulenia
Możemy nazwać to co po nas zostanie Bazą ludzi umarłych, czy Sanatorium pod Klepsydrą, albo po prostu Yesterday, sam nie wiem...
Ale raczej nie czas na Pożegnania między nami, bo Prognoza pogody wydaje się optymistyczna. Ważne, byśmy mieli Głowy pełne gwiazd. Za niezręczność i ciężki styl przepraszam, ale w końcu nie poeta ze mnie, jeno Amator _________________ ...nie profesor , tylko Satyr.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 2:36 pm Temat postu: |
|
|
Sebastian, nie poznaję kolegi. Przeczytałem trzy razy. Wiwat!
Spowiedź...
Moviemaker, Twój ostatni post był ważny i potrzebny. Wróciłeś do dawnej formy i tak trzymaj. Jako, że szczery ze mnie chłop (przez co niekiedy tracę) to pozwolę sobie na króciutką dygresję.
Nie znam się na informatyce, jednak wiem, że włożyłeś ogromną pracę w przygotowanie nowego forum (negocjacje z KP, integrowanie „kolektywu” itp.). Miałeś prawo czuć zmęczenie, a ono często nie służy dobrze emocjom. Od dłuższego czasu jesteś jakby kapitanem tonącego statku i każde Twoje słowo podlega ocenom / interpretacjom.
Swoje działania ukierunkowałem na „holistyczne” zabezpieczenie przyszłości forumowiczów i nie wycofuję się z ani jednej wypowiedzi. Jednocześnie redagowałem posty w taki sposób, aby „zachęcić” Cię do szybkiego powrotu. Kapitan nie powinien uciekać z tonącego okrętu...
Do wszystkich. Ważne jest aby jak najwięcej osób w krótkim czasie zalogowało się na forum Moviemakera. Natychmiastowa aktywność może przekonać do reinkarnacji osoby niezdecydowane. W mojej ankiecie aż 17 osób podjęło decyzję o przejściu (plus użytkownicy, którzy po kliknięci na NIE zmienili zdanie). Pamiętajcie też o skrzynce kontaktowej Karela. Zgłosiło się tam około 20 koleżanek i kolegów! Brawo! To ukazało naszą siłę, ale też fakt, iż forum stanowimy MY.
Oczywiście, podtrzymuję swoje sugestie, które hierarchicznie zestawiłem w jednym ze starszych wpisów.
Daras. Wiem, że podobnie jak Chojrak nie podjąłeś decyzji o teleportacji. Kiedyś chciałeś postawić ultimatum, które brzmiało by tak: Jeśli nie zobaczę w nowym „domu” avatara Chojraka, to swojego również tam nie zamieszczę. Ba, nawet miałeś chęć zadeklarować, że staniesz się jago kompanem do długich „kłótni”. Dziś z kilku powodów nie potrafisz przekonać sam siebie. Może i dobrze. Z całą pewnością zacząłbyś tam biadolić na temat wykastrowanych filmów, a w efekcie co niektórym w końcu pospadały by z czerepów meloniki. Daras, ileż można nawijać bez końca o tym samym (ponad dwa tysiące postów skądś się jednak wzięło)?
O ile Cię znam, to będziesz nowe forum obserwował. Powinni tam znaleźć przytulisko ludzie o skrajnie różnych poglądach, jak np. Paj Chi Wo czy Holt. Będziesz też dość długo przemyśliwał jak postąpić. Bo ostateczną decyzję podejmiesz...
Amen,
Darek (Dariusz*, dla kolegi Statyści).
* Imię pochodzenia staro perskiego, od słowa Dãrayavahuš (podtrzymujący dobro) . _________________ Fan kina domowego Full HD
Polecam:
|
Powrót do góry |
|
 |
uni

|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Pisząc o "dziwnych inicjatywach" miałem na myśli to, że właśnie te "dwie" osoby rejestrują się na forum kilka dni temu, prawie w tym samym czasie - jedna wychodzi z propozycją a druga jednoznacznie lobbuje na jej rzecz deprecjonując i lekceważąc wręcz jednocześnie moją inicjatywęSmile Czyżby czytając od lat forum (jak twierdzi) nie przeczytał wątków o powstawaniu następcy tego Forum!? Przeczytaj też z jakich powodów ją deprecjonują... Po prostu nie wierzę w takie "przypadki". Zwróć też uwagę na całkowicie nieproporcjonalną do mojej wypowiedzi, agresywną reakcję jednego z nowych forumowiczów, o których tutaj mowa... I oczywiście... |
Miałem już nie pisać ale nie lubię jak ktoś wciska mi kity i próbuje mnie odczłowieczać czy sugerować spiski.
Oczywiście, że przeczytałem bo trudno nie zauważyć wątków "zaniepokojonych." I nie jak twierdzi tylko tak właśnie było Dziwi mnie twoje zachowanie i szczerze mówiąc nie potrafię tego faktu dogłębnie wytłumaczyć (poza prostym rozwiązaniem). Projektujesz swoje obawy, lęki na forumowiczów typu ja czy Tokio (trudno wyjaśnić dlaczego?) Zachowujesz się trochę niestabilnie ale to nie jest mój problem.
A propos deprecjonowania, to właśnie TY deprecjonujesz nowych.
Mam także wrażenie, że nie rozumiesz znaczenia pewnych słów. Piszesz o "agresywnej" reakcji jednego z nowych forumowiczów i "całkowicie nieproporcjonalnej" (moim zdaniem i tak łagodnej zważywszy na sugestię!) a sam puszczasz dziwne aluzje między wierszami i za wszelką cenę próbujesz mnie niszczyć w oczach forumowiczów...Zasugerowałem jedno z wyjść i na tym poprzestałem a ty ATAKUJESZ na zasadzie "przyszedł jakiś nowy i chce mi zabrać zabawki". Nie zamierzam aspirować ani do roli admina, moderatora czy w ogóle kreatora forum. Najważniejsze, żeby forum przetrwało i dobrze, że pojawiasz się i wyjaśniasz. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i forum będzie nadal działać w nowym miejscu ze starymi i nowymi użytkownikami. Tyle i aż tyle Przykro mi, że swoją propozycją zaburzyłem ci postrzeganie świata i być może jakąś koncepcję...
Z pewnością jednak jest to nad wyraz pouczające. Dla mnie i forumowiczów. Także pod kątem stosowanych chwytów i chwycików socjotechnicznych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Sebastian, świetny wpis! Widać, że pisał to prawdziwy miłośnik polskiego kina, a nie żaden Amator...
Może teraz jeszcze parę słów ode mnie, bo widzę, że rozgorzała tu dyskusja, jakiej się w tym konkretnym miejscu już nie spodziewałem zastać.
Nie zmieniam swojego zdania co do jednego: mam żal do KP, że likwiduje to forum i nie zmienię swojej opinii, niezależnie od tego czy mamy kapitalizm, socjalizm, czy dyktaturę. Ale trudno, nie powieszę się przecież i choć mi gorzko, to przyjąłem fakt do wiadomości.
Już dawno pisałem też, że na nowym forum się zarejestruję, choćby z ciekawości, i tak też uczynię. Głupio zresztą byłoby nie rejestrować się, skoro wsparło się projekt. Niedawno napisałem również, że "średnio akceptuję takie działania", mając na myśli zniknięcie Moviemakera z forum. Zrobiłem to z pewnej przekory, licząc na to, że może skłoni go to do napisania tu czegoś jeszcze. I tak się rzeczywiście stało, choć nie wiem czy akurat z powodu tego mojego konkretnego wpisu.
Mam pewne uwagi związane z tym wszystkim, co się wydarzyło, tj. z zamykaniem tego forum i tworzeniem nowego (uważam, że niektóre sprawy można było załatwić lepiej i przejrzyściej), ale jednak zostawię je teraz dla siebie, bo naprawdę nie pora już na kłótnie. Na nowym forum z pewnością się więc zamelduję. Moviemaker się mocno zaangażował i chciało mu się, a przecież nie każdemu by się tak chciało. Gdybym nie znalazł innego powodu do zarejestrowania się, to i tak ten byłby wystarczający. Forum zaproponowane przez uni od początku traktowałem tylko jako koło ratunkowe, swoistą polisę ubezpieczeniową i tak traktuję je nadal.
Muszę jednak na koniec - jako wywołany do tablicy tzw. "doświadczony użytkownik" - odnieść się do zarzutów kierowanych pod adresem Tokio i uni. Owszem, ich nagła i zauważalna akurat teraz aktywność może się wydać dziwna czy podejrzana, ale tym razem jednak nie doszukiwałbym się tu drugiego dna czy złych intencji, a w takich sprawach intuicja zwykle mnie nie myli. Czasami sytuacje tzw. skrajne sprawiają, że ktoś decyduje się na coś, na co nigdy wcześniej się nie zdecydował. Gdyby ktoś na początku roku powiedział mi, że w czerwcu to forum zniknie, a ja będę się rejestrował na innym, które stworzy akurat Moviemaker, to też bym w to pewnie nie uwierzył...
Zakończę może przytoczeniem sytuacji z długiej historii forum. Swego czasu podobne zarzuty jak uni i Tokio stawiano tu użytkownikowi Dżaro. Zarzucano mu, że zarejestrował się tylko po to, by reklamować jakąś książkę, o ile pamiętam. Niektórzy forumowicze wytykali mu to publicznie, na łamach forum. I cóż... Kolega Dżaro - choć pisze niewiele - jest z nami do dziś. A od sprawy minęło już parę lat. To tak tytułem przypomnienia, że nie warto oskarżać - a zwłaszcza skazywać - jeśli nie ma się niezbitych dowodów winy, bo zwyczajnie można kogoś skrzywdzić. _________________ My żyjemy!
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
http://forum.polskiekino.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
moviemaker

|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 6:53 pm Temat postu: |
|
|
uni napisał: | Miałem już nie pisać ale nie lubię jak ktoś wciska mi kity i próbuje mnie odczłowieczać czy sugerować spiski. |
"Wciska kit", "odczłowiecza", matko... czy to jeszcze forum o tematyce filmowej!?
uni napisał: | Projektujesz swoje obawy, lęki na forumowiczów typu ja czy Tokio (trudno wyjaśnić dlaczego?) Zachowujesz się trochę niestabilnie ale to nie jest mój problem. |
Kolego, nie galopuj tak bo zabrniesz w ślepą uliczkę. Piszesz głupoty i po prostu tak to potraktuję.
uni napisał: | Zasugerowałem jedno z wyjść i na tym poprzestałem a ty ATAKUJESZ na zasadzie "przyszedł jakiś nowy i chce mi zabrać zabawki". |
To właśnie Ty nie rozumiesz znaczenia słów i tym wpisem to udowadniasz.
Ja tylko wyraziłem pewną wątpliwość, wręcz głośno pomyślałem. Bardzo często robi np Daras. Takie mamy prawo. Ja wobec nikogo nie jestem agresywny - na dowód tego nie jesteś w stanie zacytować nawet jednej takiej wypowiedzi z mojej strony. Zabawki? O jakich Ty zabawkach piszesz? No jeśli forum w nowym miejscu ma być taką zabawką, to chyba czegoś tutaj nie rozumiesz...
uni napisał: | Najważniejsze, żeby forum przetrwało i dobrze, że pojawiasz się i wyjaśniasz. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i forum będzie nadal działać w nowym miejscu ze starymi i nowymi użytkownikami. |
O! I to już ma sens! Widzisz, nie ma się co spinać, każdy przedstawił swój punkt widzenia i to jest dobre. Poddawanie czegoś pod dyskusję czy wątpliwość nie jest atakiem a jeśli ktoś to tak odbiera to albo jest przewrażliwiony albo... ma inne powody.
uni napisał: | Tyle i aż tyle Przykro mi, że swoją propozycją zaburzyłem ci postrzeganie świata i być może jakąś koncepcję...
Z pewnością jednak jest to nad wyraz pouczające. Dla mnie i forumowiczów. Także pod kątem stosowanych chwytów i chwycików socjotechnicznych. |
Niczego mi kolego uni nie zaburzyłeś, jestem nawet pewien że dałeś się trochę ponieść emocjom. Zapraszam Cię serdecznie do przenosin w nowe miejsce. Mam nadzieję, że znajdziesz tam czas na dyskusje o polskim filmie, bo tutaj jak na razie nie znalazłeś
karel napisał: | Owszem, ich nagła i zauważalna akurat teraz aktywność może się wydać dziwna czy podejrzana |
...i właśnie tylko to napisałem. Nikogo o nic nie oskarżam a tym bardziej nie osądzam!!!
karel napisał: | Zakończę może przytoczeniem sytuacji z długiej historii forum. Swego czasu podobne zarzuty jak uni i Tokio stawiano tu użytkownikowi Dżaro. Zarzucano mu, że zarejestrował się tylko po to, by reklamować jakąś książkę, o ile pamiętam. Niektórzy forumowicze wytykali mu to publicznie, na łamach forum. I cóż... Kolega Dżaro - choć pisze niewiele - jest z nami do dziś. A od sprawy minęło już parę lat. |
Tylko, że to niestety jeszcze niczego nie dowodzi bo od każdej reguły są wyjątki a pierwsza jaskółka wiosny nie czyni;-) Napiszę to już ostatni raz - wyraziłem tylko swoją wątpliwość i przemyślenie (w normalny i łagodny sposób) a spotkało się z gwałtowną i agresywną reakcją wspomnianej dwójki, która w kilku zdaniach zdążyła "mnie nie pozdrowić, uznać za niestabilnego, zarzucić świństwo, insynuacje oraz nagłe zniknięcie!!!!" Ciekawe prawda? Szczególnie to ostatnie, zwłaszcza że "znikając" pozostawiłem wszelkie możliwe namiary do siebie oraz zachęciłem wszystkich do kontaktu...! I to właśnie zarzut "zniknięcia" był wobec mnie krzywdzącym osądem Karel...
Proponuję zakończyć ten off top, bo na normalnym forum mielibyśmy już wszyscy co najmniej po ostrzeżeniu! _________________ Profesjonalne skanowanie negatywów, slajdów, odbitek, przegrywanie kaset VHS, montaż video
FORUM POLSKIEGO KINA |
|
Powrót do góry |
|
 |
uni

|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 9:00 pm Temat postu: |
|
|
karel napisał: | Nie zmieniam swojego zdania co do jednego: mam żal do KP, że likwiduje to forum i nie zmienię swojej opinii, niezależnie od tego czy mamy kapitalizm, socjalizm, czy dyktaturę. Ale trudno, nie powieszę się przecież i choć mi gorzko, to przyjąłem fakt do wiadomości. |
Mam podobne zdanie. Z punktu widzenia PRu jest to strzał w stopę ale zapewne wychodzą z założenia, że trzeba iść z duchem czasu, ilość przechodzi w jakość itd. Utrzymanie takiego forum, nawet z błędami, nie jest megakosztownym wydatkiem więc jeśli podjęto podobną decyzję...obawiam się, co do losów samej stacji lub jej poziomu (zresztą ten od lat się obniża niestety). Nie znam sytuacji finansowej kanału więc nie będę dalej gdybał.
Karel, sądzę, że masz rację z intuicją
----
Cytat: | Kolego, nie galopuj tak bo zabrniesz w ślepą uliczkę. Piszesz głupoty i po prostu tak to potraktuję |
Cytat: | To właśnie Ty nie rozumiesz znaczenia słów i tym wpisem to udowadniasz.
Ja tylko wyraziłem pewną wątpliwość, wręcz głośno pomyślałem. Bardzo często robi np Daras. Takie mamy prawo. Ja wobec nikogo nie jestem agresywny - na dowód tego nie jesteś w stanie zacytować nawet jednej takiej wypowiedzi z mojej strony. Zabawki? O jakich Ty zabawkach piszesz? No jeśli forum w nowym miejscu ma być taką zabawką, to chyba czegoś tutaj nie rozumiesz... |
Pozwól, że pozostanę przy swojej opinii. Tym bardziej, że przez lata na rozmaitych forach czytałem większe głupoty ale w lepszym stylu
Co do głupot, mniej więcej tak samo traktuję twoje wynurzenia o mnie czy Tokio i "dziwnych przypadkach."
Cytat: | Niczego mi kolego uni nie zaburzyłeś, jestem nawet pewien że dałeś się trochę ponieść emocjom. Zapraszam Cię serdecznie do przenosin w nowe miejsce. Mam nadzieję, że znajdziesz tam czas na dyskusje o polskim filmie, bo tutaj jak na razie nie znalazłeś |
Emocje? Bez przesady. Trudno angażować się w forum skoro niedługo mogą to być dzikie pola...
Cytat: | Nikogo o nic nie oskarżam a tym bardziej nie osądzam!!! |
->>>
Cytat: | Pisząc o "dziwnych inicjatywach" miałem na myśli to, że właśnie te "dwie" osoby rejestrują się na forum kilka dni temu, prawie w tym samym czasie - jedna wychodzi z propozycją a druga jednoznacznie lobbuje na jej rzecz deprecjonując i lekceważąc wręcz jednocześnie moją inicjatywę |
Cytat: | Zwróć też uwagę na całkowicie nieproporcjonalną do mojej wypowiedzi, agresywną reakcję jednego z nowych forumowiczów, o których tutaj mowa... I oczywiście... |
Cytat: | Jakież to przewrotne, że sugerujecie "dziwne zachowanie" sobie, która poświęca dla tej sprawy już kilka ładnych miesięcy i nigdy nie dała Wam powodów do niepokoju a jednocześnie jesteście skłonni zaufać forumowiczowi, który zarejestrował się kilka dni temu i w pierwszym poście chce Was przenieść na jakieś swoje forum czy też forum swojego kolegi... Symptomatyczne... |
Cytat: | Przy okazji... patrząc na pewien "zbieg okoliczności" zaczynam nabierać podejrzeń do użytkowników Tokio i Uni. Doświadczeni Forumowicze od razu zrozumieją o co chodzi.. |
Cytat: | Wszystko jasne, bez komentarza... |
I znowu cieniutka aluzyjka:
Cytat: | Poddawanie czegoś pod dyskusję czy wątpliwość nie jest atakiem a jeśli ktoś to tak odbiera to albo jest przewrażliwiony albo... ma inne powody |
Tak jak Pinky i Mózg :>
Naprawdę twoje złośliwostki są na marnym poziomie i nudne ale skoro zarzucamy offtopa zapewniam cię, że ja też chcę komentować na nowym forum, oczywiście, o ile moja marna powłoka dostąpi tego zaszczytu...
Niemniej zastanawiam się nad wsparciem finansowym projektu i pozwól, że zapytam dlaczego akurat taka kwota? Równie dobrze można by przyjąć 200, 500 albo 2000 zł. Przyznasz mi chyba rację?
Warto byłoby gdybyś napisał o silniku forum, jaki został wybrany i czy przeprowadzono (albo zamierzasz przeprowadzić) beta testy z tendencją do crash testów -ot, takie testy penetracyjne sprawdzające pewne kwestie.
Tutaj, mam delikatną sugestię żeby wybrać kogoś lub kilka osób z forum i przyznać im dostęp aby mogli poszaleć na nowym forum. Rzecz jasna, nie proponuję siebie, ponieważ nie jestem "zaufanym, starym forumowiczem" a tylko nowym, podejrzanym elementem wywrotowym nie poddanym lustracji.
W moich pytaniach nie doszukuj się drugiego dna czy złośliwości, kwestia interesuje mnie poniekąd "zawodowo."
Ostatnio zmieniony przez uni dnia Sob Maj 28, 2016 9:07 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|