Telewizja Kino Polska

Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja  ProfilProfil IkonkaZaloguj się, by sprawdzić wiadomości ZalogujZaloguj 

Istnienie forum Kino Polska zagrożone?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Telewizja Kino Polska Strona Główna -> Kino Polska Kino, telewizja, film...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Daras

PostWysłany: Pon Maj 30, 2016 1:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Capitol, jeszcze raz dziękuję za cierpliwe objaśnienie nomenklatury.
Moje przemyślenia wynikają z nieprzyjemnego „ścięcia” z Adminem tego forum, który (teraz to widzę) pełnił także funkcję Moderatora. W dziale „Pytania do Admina” poparli mnie aktywni użytkownicy, a ja też wiem, że miałem rację. Ale dość o tym, choć mój pomysł z wielu powodów warto rozważyć.

Capitol-Dali napisał:
...z chęcią poczytałbym czy wymienił się pomysłami na "wypełnienie" nowego forum... Tematy, dyskusje, układ, działy...
Pozdrawiam Wink

Sporo ciekawych pomysłów zaprezentował Uni, zatem nie będę ich dublował. Kilka ciekawych uwag zgłosił kiedyś Kazimierz, jednak teraz nie pamiętam, w którym miejscu.

Ze „swojej” działki widziałbym takie oto tematy (ich nazwy oczywiście mogą być inne):

I. Jakość / recenzje filmów wydanych na DVD.

Warto tu zastosować pewien szablon i odnieść się do następujących kwestii.

a. Kto wydał.
b. Obraz (format, liczba klatek na sek. itp.).
c. Dźwięk (liczba kanałów, format itp.).
d. Napisy.
e. Region (kod regionu).
f. Opis, czyli odczucia recenzenta.
g. Punktacja (powiedzmy, że od 1 do 10).

II. Jakość / recenzje filmów wydanych na BD.

Tu też można zastosować podany już szablon.

III. Jakość / recenzje oficjalnie upublicznionych filmów zrekonstruowanych cyfrowo (DVD, BD, VOD, TV itp.)

Oczywiście nie zaszkodzi szablon, tak dla porządku.

IV. Na czym oglądać, czyli sprawy sprzętowe.

Temat rzeka, przyciągnąłby wielu HD maniaków, choć nie tylko. Uważam, że ten wątek będzie służył wszystkim miłośnikom polskiego kina.

V. Co nowego na: DVD, BD, Ultra HD, VOD, w TV?

Ten temat zawsze mieszał się z innymi, a watro trzymać go w ryzach (tak dla przejrzystości)

Kurczę, ja dopiero się rozkręcam z tymi pomysłami, a forum pada. Zatem kończę.

Komunikat.

Zapraszam wszystkich na forum utworzone przez Moviemakera, i powtórzę – WSZYSTKICH! Natychmiastowa aktywność najprawdopodobniej zachęci do „teleportacji” osoby niezdecydowane. Być może zbliżające się wakacje nieco opóźnią rozhuśtanie forum, ale jesienią powinno być dobrze (lub bardzo dobrze).
Pamiętajcie też proszę o mojej propozycji wyboru Moderatora. Nie ma znaczenia, że demokracja w tym przedmiocie nie funkcjonuje w odrębnych miejscach. My jesteśmy inni, nasze forum jest inne! Gospodarza „domu” warto wybrać, nie narzucać. I tyle.

https://www.youtube.com/watch?v=3D6HyPRiNxQ

Wiwat!

P.S.
Miałem sen. Nowe forum to miejsce niezwykle nowoczesne. Wszystko tam „śmiga jak przecinak”, Tokio. Niemniej odczujecie ducha starego „domu”. Ha, nie tylko o szatę graficzną mi chodzi, lecz także znajome avatary / ksywy/ gotowe tematy. Zostaniecie też elegancko przywitani, jak nigdzie indziej.
Skąd o tym wiem? Bo miewam intuicję...

Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
chojrak

PostWysłany: Pon Maj 30, 2016 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moviemaker napisał:
Zaproponowałem, że zajmę się tym od początku do końca i nie słyszałem głosów sprzeciwu. Pisząc o "dziwnych inicjatywach" miałem na myśli to, że właśnie te "dwie" osoby rejestrują się na forum kilka dni temu, prawie w tym samym czasie - jedna wychodzi z propozycją a druga jednoznacznie lobbuje na jej rzecz deprecjonując i lekceważąc wręcz jednocześnie moją inicjatywęSmile Czyżby czytając od lat forum (jak twierdzi) nie przeczytał wątków o powstawaniu następcy tego Forum!? Przeczytaj też z jakich powodów ją deprecjonują... Po prostu nie wierzę w takie "przypadki". Zwróć też uwagę na całkowicie nieproporcjonalną do mojej wypowiedzi, agresywną reakcję jednego z nowych forumowiczów, o których tutaj mowa... I oczywiście...
Wiesz co, troszkę sam sobie napytałeś biedy tym "zniknięciem", ale dajmy już spokój, czy warto to roztrząsać w takim momencie?
Mam nadzieję, że te dwie nowe osoby będą aktywnymi forumowiczami na Twoim forum.

Nie umiem tak ładnie pożegnać się z wszystkimi jak Karel, ale coś napisać TRZEBA. Wink

Wpadłem tu zupełnie przypadkowo i ...wsiąkłem na całe 6 lat. A było to moje pierwsze forum, więc sentyment tym większy.
Czemu akurat to, a nie setki innych - bogatszych, wypasionych, popularniejszych? Odpowiedź jest jedna - ludzie. Tutejsi forumowicze są kompletnie od siebie różni, ale łączy ich miłość do polskiego kina i do kultury w ogóle. No i ta atmosfera lekkiej dekadencji - brak jakiejkolwiek administracji... Wink
Zdaję sobie sprawę, że wiele wielkich dyskusji nigdy nie miała by miejsca w żadnym "szanującym się" forum za offtopy. Dla mnie było to na plus, (większość się pewnie męczyła), bo było to daleko więcej niż forum filmowe, wręcz forum humanistyczne (bo i o naukach Kościoła także dyskutowaliśmy, o XIX wiecznym antysemityzmie lub o fałszowaniu losowania w Mistrzostwach Europy, albo szkodliwości amunicji ołowianej!).
Mam świadomość, że to się już nigdy i nigdzie nie powtórzy.

Mimo, że jestem osobą która chyba najwięcej zebrała gorzkich razów i niesprawiedliwych ocen (a także niewybrednych napaści słownych), cóż to była pewnie cena za tę wolność wypowiedzi...

Dziękuję swoim przyjaciołom (może są jednak tacy?), ale o wiele bardziej dziękuję tym, którzy dawali mi powód do polemiki. Bez nich byłbym nikim... Wink
Podobnie jak Karela, stworzył mnie najstarszy FORUMOWICZ, co to się kulom nie kłania, któremu składam teraz głęboki ukłon.

Przepraszam wszystkich dla których byłem za ostry w ocenach. Wydawało mi się, że zawsze walczę o coś, a nie przeciwko komuś. Pewnie nie zawsze się udawało...
Z większością zażartych "wrogów" udało mi się pojednać na privie. Żałuję tylko, że z Capitolem jakoś zabrnęliśmy za daleko bez happy endu. Capitol, wybacz.

Spędziłem na tych ponad 6 tysiącach wpisów "kawał życia", była to ciekawa lekcja: lekcja kina, lekcja dyskusji i fascynujący czas.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim forumowiczom.
Nie dziękuję natomiast kanałowi Kino Polska, bo właściwie nie ma za co. Najstarsi górale w legendach podają, że kiedyś ci z KP nawet czytali własne forum i tworzyli dialog z forumowiczami. Ja tego nie doznałem za bardzo...

Co do nowego Forum.
Fajnie, że wszystko jakoś zmierza do przesiadki, fajnie, że M. powrócił...
Co do demokracji, oczywiste jest, że dobre forum, to forum "trzymane za mordę" przez admina. Trolling, hejterstwo musi być wypalane gorącym żelazem.
Na wielu forach, admin(i) jest Bogiem i nie wolno nawet z nim polemizować!

Od moderatora (jeżeli takowy będzie) zależy wiele. Z jednej strony musi dbać o regulamin, a z drugiej nie powinien zduszać piękna dyskusji. (Coś jak sędzia piłkarski Wink )
Są różne szkoły, ale wg mnie moderator nie powinien za bardzo uczestniczyć w dyskusjach. Dlaczego? Miałem taki epizod na bardzo dużym forum i dość szacownym. W dość zażartej wymianie zdań (chodziło o historię) brał udział moderator tego wątku (bo było tam dziesiątki moderatorów) i jednego z opozycjonistów po prostu bez jakiegokolwiek ostrzeżenia dożywotnio zbanował! Bo mógł.
Takie o to są zagrożenia...

Ciekaw jestem nowego regulaminu... Wink
moviemaker

PostWysłany: Pon Maj 30, 2016 7:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chojrak napisał:
Są różne szkoły, ale wg mnie moderator nie powinien za bardzo uczestniczyć w dyskusjach. Dlaczego? Miałem taki epizod na bardzo dużym forum i dość szacownym. W dość zażartej wymianie zdań (chodziło o historię) brał udział moderator tego wątku (bo było tam dziesiątki moderatorów) i jednego z opozycjonistów po prostu bez jakiegokolwiek ostrzeżenia dożywotnio zbanował! Bo mógł.
Takie o to są zagrożenia...

Oczywiście tak też może być, wszystko zależy od ludzi. Nie mogę zabronić Moderatorowi wypowiadania się ale od jego decyzji zawsze przysługuje odwołanie do admina.
Capitol-Dali

PostWysłany: Pon Maj 30, 2016 9:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chojrak napisał:
... Żałuję tylko, że z Capitolem jakoś zabrnęliśmy za daleko bez happy endu. Capitol, wybacz...

To nie tak, Chojrak...Smile może faktycznie różnią nas pewne poglądy, perspektywa na wiele tematów. Ok. To jest normalne. Nasze zdania mogą i mają prawo się różnić - ale nie pod względem formy i sposobu wypowiedzi. I za to ja przepraszam. Też tu nie byłem do końca w porządku. A uwierz- bardzo ale to bardzo cenię sobie Twoje zdanie i polemikę, rozważania, podejście do tematu. I bardzo mi zależy na kontunuowaniu dyskusji z Tobą w nowym miejscu. Dobry czas na zmiany...l też na poznanie. Naprawdę liczę na to, ze będziemy nadal dyskutować . O polskim kinie. Pozdrawiam Cię serdecznie i nad wyraz doceniam że to Ty... pierwszy podałeś dłoń
Pozdrawiam Wink
statysci

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 6:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Daras napisał:
[...] że szczery ze mnie chłop [...]
(Dariusz*, dla kolegi Statyści).

I za to : BARDZO CIĘ POLUBIŁEM CHŁOPIE Wink Laughing

Do zobaczenia na Nowym Forum Dariuszu Smile

P.S.
Na obecne, po kilku dniach (nie ma mnie w kraju )bezskutecznych prób logowania ,dopiero dziś wczesnym porankiem się udało Rolling Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=VQopO2jF6HU

Zapraszam w Karkonosze:

http://www.szklarskaporeba.pl/o-szklarskiej-porebie/atrakcje-i-zabytki/194-karkonosze.html
Powrót do góry
karel

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 7:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chojrak napisał:

Nie umiem tak ładnie pożegnać się z wszystkimi jak Karel,

W tym akurat wypadku byłeś stanowczo zbyt skromny. Smile

http://forum.polskiekino.com.pl/
Powrót do góry
MarianPaz

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 9:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skoro przenosimy się w nowe miejsce, to nie widzę sensu żegnania się. Ponieważ został już upubliczniony adres nowego forum proponuję wszystkim, zwłaszcza tym którzy mają tu bardzo dużo postów, o dodanie o do podpisu. Im wiecej go wśród postów tym większa szansa dotarcia tam pasjonatów polskiego kina.
karel

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 9:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MarianPaz napisał:
Skoro przenosimy się w nowe miejsce, to nie widzę sensu żegnania się.

Przenosimy się. Nie ma jednak gwarancji, że przeniesiemy się tam wszyscy. Ja tak, ale może ktoś z aktywnych tutaj forumowiczów jednak nie? Są tu zresztą tacy użytkownicy, którzy dłuższy czas byli bardzo aktywni, ale jakiś czas temu zamilkli. Uznałem więc, że nie zaszkodzi się pożegnać z miejscem i ludźmi. Lepiej to zrobić i po czasie stwierdzić, że w sumie nie trzeba było, niż nie zrobić, a potem żałować.

http://forum.polskiekino.com.pl/
Powrót do góry
Daras

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 10:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MarianPaz napisał:
Skoro przenosimy się w nowe miejsce, to nie widzę sensu żegnania się.

Chodzi o to, że chyba nie wszyscy się przenoszą. A słowa pożegnania dobrze świadczą i ich autorach.

statysci napisał:

I za to : BARDZO CIĘ POLUBIŁEM CHŁOPIE Wink Laughing

(...)

Do zobaczenia na Nowym Forum Dariuszu Smile

Dziękuję kolego statyści.
Jeśli ktoś czytał dokładnie cały ten wątek (moje wypowiedzi), to mógł wywnioskować, że na nowym forum raczej mnie nie będzie. Hmm, nawet nie raczej... Swoimi przemyśleniami dzieliłem się tu na bieżąco, reszta jest jakby między wierszami. Musiałem napisać to jeszcze raz, bo możecie być w nowym „domu” zaskoczeni (prawdopodobnym) brakiem Darasa.

Fakt, że sporo czasu poświęciłem na zachęcanie Was do teleportacji i zagospodarowania nowego „domu” wynika z innej przyczyny. W tak zwanym realu podejmowałem się wielu działań – powiedzmy – społecznych (robiłem sporo dla szerokiego ogółu). Po prostu taki jestem. Jednak z określonych powodów do przenosin nie mogę przekonać sam siebie. Przykro mi, Statyści...

Polecam:
Powrót do góry
MarianPaz

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 10:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skoro forum ma być kontynuacją obecnego, to warto w nowym miejscu pozakładać tematy o podobnym tytule z odnośnikiem do KP, chodzi mi o te najpopularniejsze. Na przykład zakładamy tam nowy temat TEATR TELEWIZJI z linkiem do KP, a tutaj w ostatnim poście informację, że dyskusja została przeniesiona na nowe forum, plus dokładny link do nowo załozonego tematu. W takiej sytuacji jest ciagłość, ułatwienie dla uzytkowników którzy o zamknieciu forum dowiedzą się po fakcie, jak i dla tych którzy zagladali tu nie posiadając konta. Oczywiście bedzie to miało ręce i nogi tak długo jak stare forum, pomimo zamknięcia, dalej bedzie dostepne do przeglądania.
Kazimierz Jankowski

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 11:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MarianPaz napisał:
Skoro forum ma być kontynuacją obecnego, to warto w nowym miejscu pozakładać tematy o podobnym tytule z odnośnikiem do KP, chodzi mi o te najpopularniejsze. Na przykład zakładamy tam nowy temat TEATR TELEWIZJI z linkiem do KP, a tutaj w ostatnim poście informację, że dyskusja została przeniesiona na nowe forum, plus dokładny link do nowo załozonego tematu.

Właśnie od tego należałoby tam zacząć się "urządzać" po przetestowaniu forum na ew. błędy skryptu.
Moim zdaniem pewne tematy powinny być niewidoczne dla niezalogowanych użytkowników forum np:
1.SPRAWY FORUM
2 Pytania do Admina
3 Hyde Park
Takie są moje sugestie
Daras

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 11:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marian, masz rację. Ale może załóż w tej sprawie osobny temat (forum zamknął dopiera za kilka dni). Ja natomiast mam gorącą prośbę, tak gorącą jak dzisiejszy dzień.

KOMUNIKAT

Jako założyciel tego wątku uprzejmie proszę o niezamieszczanie tu kolejnych postów. Tajemnice zagrożeń forum zostały wyjaśnione na wszelkie możliwe sposoby, a sprawy poszły w najlepszym z możliwych kierunków.
Nadto, chciałbym aby utrzymał się w polu widzenia post Chojraka. Koledze po prostu taki pomniczek się należy. Wspomniana wypowiedź jest ważna dla gro (francuskie gros) użytkowników tego forum.

P.S. 1
Nieskromnie napiszę, że myśląc kiedyś o spotkaniu z Chojrakiem właśnie takiego go sobie wyobrażałem. Dziś bardzo się cieszę, że po raz kolejny moja intuicja potwierdziła dobrą „kondycję”.

P.S. 2
Choć z wątku o zakończeniu działalności forum dość jasno wynika, kto skoczy w nowe miejsce, a kto nie, to wspomnę o czymś jeszcze. Są osoby, które się wahają: nie powiedziały stanowczo TAK, stanowczo NIE. Bardzo dużo zależy od Moderatora, a musi to być osoba o wyjątkowych predyspozycjach prospołecznych. Tych, jak uważam, brakuje dziś np. Moviemakerowi. Tak, tak – wiem co napisałem.
Wolne wybory czy ankieta (jak zwał tak zwał) to mój nowatorski pomysł na nowy „dom”. Choć obecnie wszystko wskazuje na to, że mnie tam nie będzie, pozwolę sobie na zapodanie trzech kandydatów: Capitol, Karel, Franczak.

Polecam:
Powrót do góry
moviemaker

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 1:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Daras napisał:
Są osoby, które się wahają: nie powiedziały stanowczo TAK, stanowczo NIE. Bardzo dużo zależy od Moderatora, a musi to być osoba o wyjątkowych predyspozycjach prospołecznych. Tych, jak uważam, brakuje dziś np. Moviemakerowi. Tak, tak – wiem co napisałem.

Już kiedyś to napisałem i powtórzę - jeśli nie chcesz pomagać, to proszę chociaż "nie wkładaj kija w szprychy". Już zapomniałeś, że prospołecznie, to ja zajmuję się tym tematem od samego początku CZYNNIE nie TEORETYCZNIE. Całe nowe miejsce przygotowałem SAM, z własnych środków i poświęcając swój czas. Ty przez ten okres zdążyłeś tylko kilkanaście razy użyć słowa "gro - z francuskiego gros" oraz kilka razy zachwycić się swoją intuicją... Prospołecznie nie oznacza biernie! Postawiłeś się trochę w roli samozwańczego Audytora pomysłów wszelakich, który jednocześnie gdzie może "ostrzega", że "raczej nie przejdzie na nowe forum". Twoje Święte prawo! Nikt Cię przecież do tego nie nakłania. Łatwo jest tylko przyglądać się z boku i osądzać - łatwo i bezpiecznie!
uni

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 2:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Późno przyszedłem więc trudno się żegnać chociaż podczytywałem forum parę lat. Niemniej chciałbym podziękować i osobom wypowiadającym się w tym i innych wątkach, którzy byli na forum a zniknęli z różnych powodów, a przede wszystkim dziękuję Batiarowi za włożoną pracę - utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że kino przedwojenne jest słusznym wyborem!

Mała uwaga techniczna: jeśli już jest komunikat i link do forum powinna być możliwość rejestracji i JUŻ forum powinno zacząć działać plus to, co napisał Marian o odnośnikach i kontynuacji - nawet jeśli forum będzie zablokowane odnośniki ułatwią przenosiny.

Ps. Nowe forum będę podczytywał ale nie zamierzam się rejestrować. Przesądziła "zachęta" wiadomo kogo.
Powrót do góry
Tokio

PostWysłany: Wto Maj 31, 2016 8:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludor napisał:

A tak na marginesie: czy koleżanka Tokio się nie obraziła na zaczepki kol. Moviemakera, bo od kilku dni się nie pojawia na forum? A być może znudził się jej udział w upadającym forum?

Nie, Ludorze, nie obraziłam się, ale oburzyłam. W pierwszym, powitalnym poście napisałam, że wsparłam finansowo inicjatywę utworzenia nowego miejsca w sieci, bo bardzo mi zależy, aby tak kapitalnie pisząca grupa ludzi nie rozpierzchła się gdzieś, bez nadziei na ponowne spotkanie. Spośród raptem dziesięciu postów, które zamieściłam na forum, moviemaker wybrał jeden i oparł na nim co najmniej niemiłe insynuacje, skierowane przeciwko mnie i uni - użytkownikowi, którego poznałam w tym samym czasie, co wszyscy tutejsi bywalcy. A mógł po prostu napisać: "Spokojnie! Wszystko pod kontrolą - nowe forum się robi!" i nie byłoby tematu. Moviemaker nie budzi ani mojej sympatii (o co mniejsza), ani zaufania. Żałuję więc , że nie będę miała okazji na pogadanie z wami o tym, co wszystkich nas interesuje, bo nowe forum zdecydowanie nie jest miejscem dla mnie.
I - uprzedzając potencjalne uwagi na temat kolejnych prób "zdeprecjonowania" wysiłków moviemakera - wyjaśniam, że dziś zalogowałam się, aby odebrać pocztę. Przeczytałam także Wasze wpisy. Dostrzegłam Twoją uwagę, więc odpowiadam. Pożegnałam się już kilka dni temu w "Powitalni" (!). Życzę, naprawdę szczerze, wszystkim użytkownikom udanego forumowania w nowym miejscu.
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Telewizja Kino Polska Strona Główna -> Kino Polska Kino, telewizja, film... Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
Strona 23 z 23

Skocz do: