Telewizja Kino Polska

Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja  ProfilProfil IkonkaZaloguj się, by sprawdzić wiadomości ZalogujZaloguj 

Przywitalnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Telewizja Kino Polska Strona Główna -> Kino Polska Kino, telewizja, film...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karel

PostWysłany: Nie Maj 22, 2016 10:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajnie, że nas czytałaś tyle czasu, Tokio... I miło, że mimo wszystko postanowiłaś się zarejestrować. Wśród aktywnych użytkowników kobiet nie było tu ostatnio wielu. Mam więc nadzieję, że spotkamy się jeszcze w innym miejscu. Smile

http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/

http://forum.polskiekino.com.pl/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Daras

PostWysłany: Pon Maj 23, 2016 3:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karel jak zawsze elegancki. Cool Do końca...

To może jeszcze raz nasz hymn, dla nowych forumowiczów:

https://www.youtube.com/watch?v=_LnO6c73ahU

Polecam:
Powrót do góry
Tokio

PostWysłany: Sro Maj 25, 2016 11:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powitania na tym forum są w tej chwili tożsame z pożegnaniami, poza tym to jedyny wątek, w którym mam jeszcze ochotę coś napisać, więc:

Chojrak, Karel. Valdi, Marian Paz – miło było mi Was poznać „po piśmie”, nie tylko po nickach. Dzięki za te kilka sympatycznych postów i wiele lat anonimowej, jednostronnej znajomości! Myślę, że jeszcze się – kiedyś, gdzieś – spotkamy.
Mogłabym teraz rzucić komunałem o dobrych chęciach i brukowaniu piekła, ale odpuszczę - nie lubię komunałów, nawet tych, które w swych prapoczątkach były ludową mądrością. W zamian przytoczę bardzo osobisty epizod, którego puenta jak ulał pasuje do tego, co poczułam, czytając wieszcze wynurzenia moviemakera:

W czasach studenckich chcieliśmy z kumplem nabyć nieco witamin w budce na Starym Kleparzu. To samo czyniła kobieta, stojąca tuż przed nami, więc Piotr, czekając na swoją kolej, już wcześniej wybrał kilka jabłek – starannie wyselekcjonowanych spośród reszty, która co najmniej od tygodnia leżakowała w upale. Gdy pani, załatwiwszy sprawunki, odeszła, sprzedawca, czujnie strzegący swego interesu, pochylił się w naszym kierunku i z wściekłością wysyczał Piterowi w twarz zdanie o jakże wymownej treści: Nie mięszaj mnie bucu w owocach!
Odeszliśmy od straganu z częściowym zachowaniem filmowego toposu – wstrząśnięci acz nie zmieszani, co i ja, niniejszym, czynię. Czytać wpisy na tym forum będę, dopóki będzie dychało, z pisaniem o filmach wracam na osobistego bloga. Jeszcze raz, Panowie, dziękuję za kilka fajnych spotkań.

Uni -
- mam trochę materiałów o Grossównie, musiałabym je tylko odkopać. Gdy znajdę, dam znać na Twoim forum. Pisz – książka o niej nie powstała. Koper coś tam wspomina o Grossównie w Gwiazdach Drugiej Rzeczypospolitej, ale to popularna, „czytliwa” zbiorówka, nie monografia.
Teraz, gdy mię cholera odeszła, choć nadal oceniam przypisaną nam na forum rolę jako kuriozalną, to jestem już w stanie dostrzec jej komizm, żeby nie napisać – idiotyzm. W związku z tym pozdrawiam Cię serdecznie i adekwatnie:
Ja – Tajny Współpracownik, Ciebie – Tajnego Współpracownika.
Powrót do góry
uni

PostWysłany: Sro Maj 25, 2016 11:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja też się przywitam bo od kilku lat "podczytuję." I wiele wyniosłem z forum.
Mam nadzieję, że idea przetrwa i będzie miło (już gdzie indziej).
Koper to ciekawa postać, warta dłuższej pogawędki. Ostatnio zachęcony i zanęcony fejsbukowym profilem przeczytałem książkę jego o Bodo i cóż...średnie, fajne ale raczej dla początkujących a proces "poszlakowy" orientacji seksualnej słabiutki Wink Niemniej jak wiadomo znawcom, takie książki czyta się nie tylko dla treści lecz...dla bibliografii (jest szansa, że się coś nowego wyhaczy).
Hehe, pozdrawiam Cię, Tokio (TW!) i jestem ciekawy Twoich materiałów Smile Ciekawe czy książka o Grossównie nie powstała z przyczyn prozaicznych czy temat został odpuszczony (muszę się skontaktować z FN).
Powrót do góry
Daras

PostWysłany: Czw Maj 26, 2016 12:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tokio napisał:
Czytać wpisy na tym forum będę, dopóki będzie dychało, z pisaniem o filmach wracam na osobistego bloga.

Czy mogę prosić o link?
Jeśli faktycznie nie chcesz już tu pisać, to pamiętaj o „karelowskiej skrzynce” kontaktowej.

Polecam:
Powrót do góry
chojrak

PostWysłany: Pią Cze 03, 2016 11:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tokio napisał:
Powitania na tym forum są w tej chwili tożsame z pożegnaniami,
...
Myślę, że jeszcze się – kiedyś, gdzieś – spotkamy.

Smutne rzeczy tu piszesz... Wierzę, że się jednak spotkamy w czeluściach sieci.

Tokio napisał:
sprzedawca, czujnie strzegący swego interesu, pochylił się w naszym kierunku i z wściekłością wysyczał Piterowi w twarz zdanie o jakże wymownej treści: Nie mięszaj mnie bucu w owocach!

Smutne, ale jakże życiowe... Rzeczywiście można znienawidzieć taką budkę, choćby byłą nowa i ładnie wymalowana. Cool

Tokio napisał:
z pisaniem o filmach wracam na osobistego bloga.
Dasz poczytać? Bo nie znam adresu... Crying or Very sad
Centrifugal

PostWysłany: Pon Cze 06, 2016 2:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co widzę to tu więcej pożegnać niż powitań. Ja akurat chciałbym was wszystkich powitać i mam nadzieję znaleźć tu innych maniaków kina Smile
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Telewizja Kino Polska Strona Główna -> Kino Polska Kino, telewizja, film... Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strona 7 z 7

Skocz do: