Telewizja Kino Polska

Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja  ProfilProfil IkonkaZaloguj się, by sprawdzić wiadomości ZalogujZaloguj 

Film o katastrofie w Smoleńsku
Idź do strony 1, 2, 3 ... 41, 42, 43  Następny

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Telewizja Kino Polska Strona Główna -> Kino Polska Kino, telewizja, film...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Franczak1963

PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 7:18 pm    Temat postu: Film o katastrofie w Smoleńsku Odpowiedz z cytatem

Dominik Matwiejczyk chce kręcić. Mają to być nowele. http://wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/powstaje-pierwsza-fabula-o-katastrofie-tu-154,1,4166198,wiadomosc.html
Jędruś

PostWysłany: Nie Lut 06, 2011 11:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdjęcia do filmu już się rozpoczęły
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Allonsanfan

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 1:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawe ile osób będzie miało chęć to obejrzeć. Osobiście, jak obecnie słyszę słowa "katastrofa smoleńska" to zbiera mi się na wymioty. No i dziwię się że inni nie reagują tak samo. Ale pewnie jestem złym Polakiem i patriotą ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
annamaria

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 5:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Allonsanfan napisał:
Ale pewnie jestem złym Polakiem i patriotą ...
Pewnie.
Powrót do góry
karel

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 6:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

annamaria napisał:
Allonsanfan napisał:
Ale pewnie jestem złym Polakiem i patriotą ...
Pewnie.
Pewnie nie Razz

http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/

http://forum.polskiekino.com.pl/
Powrót do góry
jaśko

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 10:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie podoba mi się kręcenie "na szybko" filmu opartego na faktach z zamiarem wykorzystania "gorącego tematu"i zrobienia na tym niemałych pieniędzy. Brakuje jeszcze w marketach różnych chińskich śmieci (gadżetów) ze smoleńskim tematem przewodnim - piórniki, teczki, zeszyty etc. Shocked
chojrak

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 12:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Show must go on. Ale film nie musi być zły, dajmy mu szanse... Wątpie żeby to był film kasowy, na miarę "Titanica". Politycy dość skutecznie "zajechali" tę tragedię.
Powrót do góry
Holt_

PostWysłany: Sob Mar 05, 2011 4:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

film ma być o rodzinach ofiar, a nie o samej katastrofie, i całe szczęście.
chojrak

PostWysłany: Sob Mar 05, 2011 5:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Holt_ napisał:
film ma być o rodzinach ofiar, a nie o samej katastrofie, i całe szczęście.
To tego z kolei ja nie rozumiem... To będzie jak się żrą ze sobą i kłócą gdzie i jaki pomnik postawić? Bitwa na Krakowskim też tam ma być? To ja chyba na to nie pójdę... Ja bym JEDNAK wolał obejrzeć co się działo w samolocie, a zwłaszcza w kokpicie... No ale na to za wcześnie chyba? Jeszcze dokładnie nie wywiedziono kto tę mgłę rozpylił...
Powrót do góry
Franczak1963

PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 1:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krauze ogłasza jak będzie wyglądał film o Smoleńsku http://wnas.pl/artykuly/156-krauze-oglasza-jak-bedzie-wygladal-film-o-smolensku-ja-ten-film-moge-jedynie-zadedykowac-mediom
chojrak

PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 2:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Franczak1963"]Krauze ogłasza jak będzie wyglądał film o Smoleńsku Teza Holta, że to ma być film o rodzinach chyba się nie sprawdza:
Cytat:
Przypomni (film) postać Prezydenta RP, prof. Lecha Kaczyńskiego i jego najważniejsze dokonania polityczne (w tym wyprawę pięciu prezydentów krajów Europy środkowo-Wschodniej do ogarniętej wojną Gruzji, która powstrzymała inwazję wojsk rosyjskich na Tbilisi). śledztwo prowadzone w filmie przez młodą dziennikarkę ujawni tez mało znane epizody nasilającej się walki z Prezydentem, które poprzedziły Tragedię Smoleńską.
Najważniejsze dokonania polityczne? Cholipa, zapowiada się jakiś siedmiogodzinny film... Aż się boję pytać o obsadę...Jeden naturalny aktor do głównej roli sam się nasuwa... Ale łabonarska i łaniewska to chyba pewniaczki... Nareszcie jakaś nowa ekranizacja prozy Wolskiego Marcina. Po Piggate, Graczykach i Daleko od noszy. Do czterech razy sztuka, jak to mówią... Wink Ale bardzo jestem ciekaw tego filmu. Serio. Niepokoi mnie tylko jedno zdanie autora:
Cytat:
Ludzie, którzy prowadzili to śledztwo, posługiwali się falsyfikatami albo w ogóle nie mieli dostępu do dowodów.
Proponuję utworzyć od razu  jakieś subkonto na pokaĽne odszkodowania za takie pomówienia, no i na adwokatów... Jakieś 5-10 mln, myślę, tak na początek... Jak sam Krauze pisze: http://hej-kto-polak.pl/wp/?p=59584
Cytat:
Katastrofę prezydenckiego samolotu Tu-154M zrekonstruujemy komputerowo w oparciu o ustalenia Zespołu Parlamentarnego ds. Smoleńska pod przewodnictwem Antoniego Macierewicza. Ich fundamentem są niezależne ekspertyzy prof. Kazimierza Biniendy i prof. Kazimierza Nowaczyka z USA oraz dr. inż. Grzegorza Szuladzińskiego z Australii.
Nie, jedno subkonto z pewnością nie wystarczy. Ekspert lotniczy Macierewicz może udupić ten film na dobre. Co oni tam teraz serwują po sztucznej mgle, bombie barycznej i helu? Całe szczęście, że to wyłącznie z prywatnej forsy będzie kręcone. Szacuję, że taka zbiórka zajmie z 5-6 lat. No chyba, że komputerowo, po taniości, z grafikami od "Bitwy Wiedeńskiej". To jakieś 2-3 lata i zbiorą. żaden liczący się inwestor nie wyłoży na to kasy... No ale zobaczymy. Trzymam kciuki!
Powrót do góry
Allonsanfan

PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 10:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To i Antoni Krauze dotknięty chorobą smoleńską? Szkoda, kiedyś to był niezły reżyser. Scenariusz Marcina Wolskiego. Ustalenia eksperta Macierewicza. Wyobrażam sobie co to będzie ... A o pieniądze na film jestem spokojny. Babcie z gatunku Moheris Vulgaris dadzą.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Capitol-Dali

PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 3:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Bohaterka będzie młodą dziennikarką symbolem tych Polek, które odważyły się nazwać kłamstwo smoleńskie. Ludzie, którzy prowadzili to śledztwo, posługiwali się falsyfikatami albo w ogóle nie mieli dostępu do dowodów. Po to jest ten film". Czy to aby Wam czegoś nie przypomina? Tylko zamiast pomnika Birkuta, inny będzie... Pozdrawiam Wink
Holt_

PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 7:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chojrak napisał:
Franczak1963 napisał:
Krauze ogłasza jak będzie wyglądał film o Smoleńsku Teza Holta, że to ma być film o rodzinach chyba się nie sprawdza:
Sprawdziła się już dawno. Obejrzyj film pt "Prosto z nieba"
chojrak

PostWysłany: Wto Paź 23, 2012 3:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Holt_ napisał:
Sprawdziła się już dawno. Obejrzyj film pt "Prosto z nieba"
Aaaa... Myślałem, że to o filmie Krauzego pisałeś. A dobry ten "Prosto z nieba"?
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Telewizja Kino Polska Strona Główna -> Kino Polska Kino, telewizja, film... Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 1 z 43

Skocz do: