Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Franczak1963

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 7:18 pm Temat postu: Film o katastrofie w Smoleńsku |
|
|
Dominik Matwiejczyk chce kręcić. Mają to być nowele.
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/katastrofa-smolenska/powstaje-pierwsza-fabula-o-katastrofie-tu-154,1,4166198,wiadomosc.html _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jędruś

|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:54 pm Temat postu: |
|
|
Zdjęcia do filmu już się rozpoczęły |
|
Powrót do góry |
|
 |
Allonsanfan
|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Ciekawe ile osób będzie miało chęć to obejrzeć.
Osobiście, jak obecnie słyszę słowa "katastrofa smoleńska" to zbiera mi się na wymioty. No i dziwię się że inni nie reagują tak samo.
Ale pewnie jestem złym Polakiem i patriotą ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
annamaria

|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 5:15 pm Temat postu: |
|
|
Allonsanfan napisał: |
Ale pewnie jestem złym Polakiem i patriotą ... |
Pewnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
jaśko

|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 10:42 pm Temat postu: |
|
|
Nie podoba mi się kręcenie "na szybko" filmu opartego na faktach z zamiarem wykorzystania "gorącego tematu"i zrobienia na tym niemałych pieniędzy. Brakuje jeszcze w marketach różnych chińskich śmieci (gadżetów) ze smoleńskim tematem przewodnim - piórniki, teczki, zeszyty etc.  _________________ Ja uważam agitację i propagandę za jedno z naczelnych zadań naszych czasów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Sro Lut 09, 2011 12:10 am Temat postu: |
|
|
Show must go on.
Ale film nie musi być zły, dajmy mu szanse...
Wątpie żeby to był film kasowy, na miarę "Titanica". Politycy dość skutecznie "zajechali" tę tragedię. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Holt_

|
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 4:47 pm Temat postu: |
|
|
film ma być o rodzinach ofiar, a nie o samej katastrofie, i całe szczęście. _________________ Film to życie, z którego wymazano plamy nudy. - A. Hitchcock |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Holt_ napisał: | film ma być o rodzinach ofiar, a nie o samej katastrofie, i całe szczęście. |
To tego z kolei ja nie rozumiem...
To będzie jak się żrą ze sobą i kłócą gdzie i jaki pomnik postawić?
Bitwa na Krakowskim też tam ma być? To ja chyba na to nie pójdę...
Ja bym JEDNAK wolał obejrzeć co się działo w samolocie, a zwłaszcza w kokpicie... No ale na to za wcześnie chyba? Jeszcze dokładnie nie wywiedziono kto tę mgłę rozpylił... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 1:29 am Temat postu: |
|
|
Krauze ogłasza jak będzie wyglądał film o Smoleńsku
http://wnas.pl/artykuly/156-krauze-oglasza-jak-bedzie-wygladal-film-o-smolensku-ja-ten-film-moge-jedynie-zadedykowac-mediom _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 2:48 am Temat postu: |
|
|
[quote="Franczak1963"]Krauze ogłasza jak będzie wyglądał film o Smoleńsku
Teza Holta, że to ma być film o rodzinach chyba się nie sprawdza:
Cytat: | Przypomni (film) postać Prezydenta RP, prof. Lecha Kaczyńskiego i jego najważniejsze dokonania polityczne (w tym wyprawę pięciu prezydentów krajów Europy środkowo-Wschodniej do ogarniętej wojną Gruzji, która powstrzymała inwazję wojsk rosyjskich na Tbilisi). śledztwo prowadzone w filmie przez młodą dziennikarkę ujawni tez mało znane epizody nasilającej się walki z Prezydentem, które poprzedziły Tragedię Smoleńską. | Najważniejsze dokonania polityczne? Cholipa, zapowiada się jakiś siedmiogodzinny film...
Aż się boję pytać o obsadę...Jeden naturalny aktor do głównej roli sam się nasuwa...
Ale łabonarska i łaniewska to chyba pewniaczki...
Nareszcie jakaś nowa ekranizacja prozy Wolskiego Marcina. Po Piggate, Graczykach i Daleko od noszy. Do czterech razy sztuka, jak to mówią...
Ale bardzo jestem ciekaw tego filmu. Serio.
Niepokoi mnie tylko jedno zdanie autora:
Cytat: | Ludzie, którzy prowadzili to śledztwo, posługiwali się falsyfikatami albo w ogóle nie mieli dostępu do dowodów. |
Proponuję utworzyć od razu jakieś subkonto na pokaĽne odszkodowania za takie pomówienia, no i na adwokatów... Jakieś 5-10 mln, myślę, tak na początek...
Jak sam Krauze pisze:
http://hej-kto-polak.pl/wp/?p=59584
Cytat: | Katastrofę prezydenckiego samolotu Tu-154M zrekonstruujemy komputerowo w oparciu o ustalenia Zespołu Parlamentarnego ds. Smoleńska pod przewodnictwem Antoniego Macierewicza. Ich fundamentem są niezależne ekspertyzy prof. Kazimierza Biniendy i prof. Kazimierza Nowaczyka z USA oraz dr. inż. Grzegorza Szuladzińskiego z Australii. |
Nie, jedno subkonto z pewnością nie wystarczy. Ekspert lotniczy Macierewicz może udupić ten film na dobre. Co oni tam teraz serwują po sztucznej mgle, bombie barycznej i helu?
Całe szczęście, że to wyłącznie z prywatnej forsy będzie kręcone. Szacuję, że taka zbiórka zajmie z 5-6 lat. No chyba, że komputerowo, po taniości, z grafikami od "Bitwy Wiedeńskiej". To jakieś 2-3 lata i zbiorą. żaden liczący się inwestor nie wyłoży na to kasy... No ale zobaczymy. Trzymam kciuki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Allonsanfan
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 10:08 am Temat postu: |
|
|
To i Antoni Krauze dotknięty chorobą smoleńską? Szkoda, kiedyś to był niezły reżyser.
Scenariusz Marcina Wolskiego. Ustalenia eksperta Macierewicza. Wyobrażam sobie co to będzie ...
A o pieniądze na film jestem spokojny. Babcie z gatunku Moheris Vulgaris dadzą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Capitol-Dali
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 3:45 pm Temat postu: |
|
|
"Bohaterka będzie młodą dziennikarką symbolem tych Polek, które odważyły się nazwać kłamstwo smoleńskie. Ludzie, którzy prowadzili to śledztwo, posługiwali się falsyfikatami albo w ogóle nie mieli dostępu do dowodów. Po to jest ten film".
Czy to aby Wam czegoś nie przypomina? Tylko zamiast pomnika Birkuta, inny będzie...
Pozdrawiam  _________________ Najlepsze polskie filmy?... Jak być kochaną i Przypadek. Ulubione?... prawie wszystkie
http://forum.polskiekino.com.pl - nasze forum w nowym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Holt_

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 7:23 pm Temat postu: |
|
|
chojrak napisał: | Franczak1963 napisał: | Krauze ogłasza jak będzie wyglądał film o Smoleńsku
Teza Holta, że to ma być film o rodzinach chyba się nie sprawdza:
|
|
Sprawdziła się już dawno. Obejrzyj film pt "Prosto z nieba" _________________ Film to życie, z którego wymazano plamy nudy. - A. Hitchcock |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Wto Paź 23, 2012 3:37 am Temat postu: |
|
|
Holt_ napisał: |
Sprawdziła się już dawno. Obejrzyj film pt "Prosto z nieba" |
Aaaa... Myślałem, że to o filmie Krauzego pisałeś.
A dobry ten "Prosto z nieba"? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|