Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Barnaba33

|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2014 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Widzę Was i witam.
Nie jest oczywiste, że wszystko ułoży się dobrze.
"Kiedy jesteś, błądzę".
Tyle czasu, gdzie byłeś tak długo?
Czekaj, usiądź. |
|
Powrót do góry |
|
 |
chojrak

|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2014 11:01 am Temat postu: |
|
|
Witamy! |
|
Powrót do góry |
|
 |
arturro
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2015 2:31 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam_b
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 12:05 am Temat postu: |
|
|
Witam użytkowników - miłośników polskiego kina. Pozdrawiam z okolic Bytowa na Kaszubach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 12:19 am Temat postu: |
|
|
Kaszuby - nigdy tam nie byłem, ale słyszałem, że jest tam pięknie.
Witam serdecznie w imieniu forumowiczów. Zachęcam do dyskusji w różnych tematach. _________________ Ja w ogóle nie lubię chodzić do kina. A szczególnie nie chodzę na filmy polskie w ogóle... |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam_b
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 12:25 am Temat postu: |
|
|
Jaro zapraszam krajobrazy niczego sobie, a i nad morze niedaleko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bareizm

Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 654 Skąd: dawne woj.legnickie/ob.dolnośląskie
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 11:29 am Temat postu: |
|
|
adam_b napisał: | Jaro zapraszam krajobrazy niczego sobie, a i nad morze niedaleko. |
Na Kaszubach nie byłem,czego żałuję ,bo mam rodzinę na Kurpiach ,a stamtąd już rzut przysłowiowym beretem.Nadrobię latem (mam nadzieję).
Pozdrawiam
A tak przy okazji: czy kaszubska mowa jeszcze funkcjonuje?
Pewnie można ją usłyszeć w rozmowie tylko ze starszym pokoleniem... _________________ ...podstawowe zasady higieny są takie ,że jak się wchodzi,to się puka...
...oczko mu się odlepiło,temu misiu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam_b
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Kaszebsci jeszcze działa i ma się nieźle nawet dzieci w wielu szkołach uczą się go. W mieście raczej ciężko usłyszeć chociaż zdarza się ale na wsiach szczególnie tych mniejszych można dość często. Zależy od regionu.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lubelak
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Dzień dobry, jestem lublinianinem i fanem polskiego kina (może bardziej tego z lat 60-70-80 ).
Witam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Paj-Chi-Wo
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2015 11:56 am Temat postu: Witam wszystkich forumowiczów |
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Słowem wstępu bo jestem tu już trochę. Miłośnik polskiego kina od zawsze jak tylko pamiętam. Dla ścisłości dodam, że nie jestem znawcą kina,
nie śledzę plotek, losów aktorów i ich karier. Mało znam się też na
produkcji filmu jestem po prostu zwykłym najzwyklejszym widzem.
Z racji średniego wieku znam dobrze oba systemy dobrobytu i ten zeszły i ten obecny. Poprzedniego systemu nie wybierałem sam a został mi on
podarowany przez los. Ten obecny dobrobyt tak bardzo mi się nie spodobał, że po ukończeniu szkół podstawowych dalsze życie prowadzę na emigracji.
Emigracja spowodowała u mnie jeszcze większe parcie na film polski czyli na to co tak mi bliskie polskości o polskiej kulturze. A wszystko to kosztem
przeogromnych zaniedbań wobec zachodnich produkcji filmowych a szczególnie superprodukcji z jAmeryki. Z powodu mojej świadomej absencji w kinie i na telewizorze przyczyniło się to do sporych strat tamtejszych wytwórni filmowych... a na poważniej mam życzenie aby z polskim kinem działo się dokładnie odwrotnie.
Tyle wstępu i postaram się tutaj pozostać na dłużej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lubiepolskiefilmy

|
Wysłany: Pią Sie 21, 2015 3:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich serdecznie!
Lubie oglądać w zasadzie tylko polskie filmy.Czasami to lubienie aż boli
Dodatkowo zbieram stare Filmy i co roku melduje się w Gdyni.... _________________ http://www.lubiepolskiefilmy.pl/
(in progress) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Pią Sie 21, 2015 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Dawno tu nie zaglądałem, a dziś zauważyłem brak swojego przywitania (choć o ile dobrze pamiętam to wkleiłem jakieś do działu o rekonstrukcjach cyfrowych).
Zatem witam wszystkich!
Użytkowniku* Lubiepolskiefilmy - mam nadzieję, że będziesz aktywnym uczestnikiem naszego forum. Tak po prawdzie: wolę czytać niż pisać. Zachęcam nowych oraz starych użytkowników do „popełniania” jak największej liczby postów.
Niech żyje forum Kino Polska!
P.S. 1
Mam wrażenie, iż jestem tu od niedawna. Jednak gdy zerkam na datę pod swoim awatarem to trochę nie dowierzam. Hmm, niby czas płynie nieubłaganie, ale... Stosunkowo niedawno kolega Wit 69 przydzielił mi twarz z brodą (w realu siwą). Od tamtej pamiętnej chwili wszystko uległo radykalnej zmianie - czas się dla mnie zatrzymał. To właśnie magia niniejszego portalu.
P.S. 2
Użytkowniku Lubiepolskiefilmy, bardzo przypadł mi do gustu Twój „awatar”. Jest oryginalny i świetnie pasuje do tego forum. Brawo!
* Asekuracyjnie posłużyłem się nazwą „użytkownik” gdyż brakuje mi danych do ustalenia płci koleżanki / kolegi. _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
Ostatnio zmieniony przez Daras dnia Pią Sie 21, 2015 8:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lubiepolskiefilmy

|
Wysłany: Pią Sie 21, 2015 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Daras napisał: |
P.S. 2
Kolego Lubiepolskiefilmy, bardzo przypadł mi do gustu Twój „awatar”. Jest oryginalny i świetnie pasuje do tego forum. Brawo! |
Dziękuje. To własny projekt który stanowi również logo dla bloga filmowego (tylko polski film, stary i nowy) który zamierzam wkrótce uruchomić  _________________ http://www.lubiepolskiefilmy.pl/
(in progress) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Topi Nambur
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2015 10:17 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich forumowiczów, Topi Nambur się kłania
Wobec wiedzy użytkowników forum można mnie bardziej uznać za konsumenta niż konesera filmowego, jednak rzecz jasna ciągle się uczę
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|