Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 11:27 am Temat postu: Syberiada Polska
Byłem i widziałem i wielkie rozczarowanie.
Film jest po prostu bardzo słaby. Spodziewałem się naprawdę dobrego filmu a otrzymałem słabiznę i to straszną. Film jest strasznie sztuczny , sztuczne dialogi, sztuczna akcja, momentami ten film ogląda się jak tandetny serialik z Cichopek itp. Efekty specjalnie porażają prymitywizmem (scena bombardowania na początku) , postacie nie mają żadnej głębi, wszystko jakieś takie nijakie. Nie wieje w ogóle grozą jaka powinny wytwarzać tego typu sytuacje (np w Pianiście czy w Ciemności) . Nie pomaga aktorstwo Woronowicza czy Peszka. W skali od 1 do 10 daje 3 i to tylko za podjęcie tematu.
to na razie tyle refleksji na temat tego filmu