|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
admin Site Admin

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 12:32 pm Temat postu: Zakończenie działalności Oficjalnego Forum Kino Polska |
|
|
Szanowni Forumowicze,
Z dniem 06.06.2016r. (pn) kończy funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska.
W związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
Serdecznie pozdrawiamy,
Kino Polska |
|
Powrót do góry |
|
 |
Capitol-Dali
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 12:38 pm Temat postu: |
|
|
Cóż... Nadszedł więc ten moment i chwila... Ze swojej strony dziękuję KP za możliwość odbycia wspaniałej przygody, umożliwienie poznania wielu wspaniałych ludzi i spędzenia czasu dyskutując o Polskim Kinie. Liczę że w równie ciekawym gronie spotkamy się na nowym forum.
Pozdrawiam  _________________ Najlepsze polskie filmy?... Jak być kochaną i Przypadek. Ulubione?... prawie wszystkie
http://forum.polskiekino.com.pl - nasze forum w nowym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 1:27 pm Temat postu: |
|
|
Żegnałem się wielokrotnie, a czyniłem to w wielu miejscach. Zatem może tylko to:
Daras napisał: |
(...)
Kurczę, ja dopiero się rozkręcam z tymi pomysłami, a tu forum pada. Zatem kończę.
Komunikat.
Zapraszam wszystkich na forum utworzone przez Moviemakera, i powtórzę – WSZYSTKICH! Natychmiastowa aktywność najprawdopodobniej zachęci do „teleportacji” osoby niezdecydowane. Być może zbliżające się wakacje nieco opóźnią rozhuśtanie forum, ale jesienią powinno być dobrze (lub bardzo dobrze).
Pamiętajcie też proszę o mojej propozycji wyboru Moderatora. Nie ma znaczenia, że demokracja w tym przedmiocie nie funkcjonuje w odrębnych miejscach. My jesteśmy inni, nasze forum jest inne! Gospodarza „domu” warto wybrać, nie narzucać. I tyle.
https://www.youtube.com/watch?v=3D6HyPRiNxQ
Wiwat!
P.S.
Miałem sen. Nowe forum to miejsce niezwykle nowoczesne. Wszystko tam „śmiga jak przecinak”, Tokio. Niemniej odczujecie ducha starego „domu”. Ha, nie tylko o szatę graficzną mi chodzi, lecz także znajome avatary / ksywy/ gotowe tematy. Zostaniecie też elegancko przywitani, jak nigdzie indziej.
Skąd o tym wiem? Bo miewam intuicję... |
http://forum.kinopolska.pl/viewtopic.php?p=101190#101190 _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Skoro pojawił się oficjalny komunikat i znana jest już ostateczna data zamknięcia forum, to może i ja coś napiszę. Będzie to prawdopodobnie wpis dość osobisty, bo jeśli nie ostatni, to na pewno jeden z ostatnich na tym forum.
Spędziłem tutaj blisko 10 lat, zabrakło mi ledwie miesiąca z kawałkiem, by stuknęła mi ta "10". Zarejestrowałem się w lipcu 2006 r., pod wieloma względami w zupełnie innej rzeczywistości (KP miała wówczas ambicje, Internet funkcjonował nieco inaczej niż teraz, nie było Facebooka, Twittera, smartfonów). Początkowo zamierzałem wykorzystywać to miejsce głównie jako sposób kontaktu z osobami odpowiedzialnymi za program telewizyjny stacji KinoPolska, chciałem pytać o możliwość wyemitowania jakiegoś filmu, sugerować zmiany w ramówce, chwalić za plusy i ganić za niedociągnięcia. Z czasem jednak moja aktywność na forum się zwiększyła, a większość moich komentarzy była związana z dyskusją z innymi użytkownikami na tematy dotyczące kina polskiego, zaś kontakt z osobami reprezentującymi KP zszedł na dalszy plan ( w dużej mierze także ze względu na to, że po paru latach administratorzy zaczęli interesować się forum w znacznie mniejszym stopniu niż poprzednio). Wciągnąłem się w te rozmowy, rozmowy nierzadko przeradzające się w zażarte dyskusje, spory i polemiki. Stoczyłem ich mnóstwo, nie raz czułem się dotknięty tym co ktoś napisał niemiłego na temat jakiegoś filmu i aktora bądź na mój temat (to drugie na szczęście zdecydowanie rzadziej). Czasami przeżywałem te dyskusje bardziej, niż na to zasługiwały - to w końcu tylko rozmowa z jakimiś anonimowymi dla mnie i nieznanymi ludźmi, ukrytymi pod pseudonimami i awatarami! - dopiero później nabrałem dystansu. Koniec końców - stałem się liderem liczby zamieszczonych komentarzy i jednym z najstarszych aktywnych użytkowników. Niektórzy forumowicze, których ceniłem, zniechęcili się do forum, z różnych powodów (zalew spamu w pewnym okresie, powracające problemy z zamieszczaniem komentarzy, osobiste urazy), inni zniknęli bez słowa i ich los jest i prawdopodobnie pozostanie mi nieznany (potworek, Annamaria, Waldemar, Kwinto, Piszczyk, Figga i inni). Przez lata starałem się tu rozmawiać o polskim kinie, służyć wiedzą innym i samemu ją zdobywać. Nieprzyjemnych chwil - jak już wspomniałem - trochę podczas tylu dyskusji z pewnością mi się zdarzyło, ale bledną one przy wielu wspaniałych wspomnieniach, które mi po Forum KP pozostaną.
Wszystkim, z którymi tu przez tyle lat pisałem serdecznie dziękuję za wymianę myśli, opinii, poglądów na temat, który mnie ciekawi od dziecka, czyli nasze polskie kino. Przepraszam też za wszystkie błędy, które z pewnością zdarzyło mi się popełnić, przepraszam, jeżeli kiedyś kogoś uraziłem którymś ze swoich wpisów, ale mam nadzieję, że takich przypadków wiele nie było.
Stacji Kino Polska - podobnie jak Capitol - dziękuję za to, że udostępniła narzędzie, przy pomocy którego mogłem rozmawiać o polskim kinie z ludźmi, którzy dzielą moje zainteresowania. Poznałem tu naprawdę wielu fantastycznych ludzi, a znajomość z niektórymi z nich przerodziła się z wirtualnej także w jak najbardziej realną, co bez wątpienia jest zjawiskiem niezwykłym i świadczy o tym, z jakimi wartościowymi osobami dane mi było się tutaj poznać - nie wiem jak to jest u innych forumowiczów, ale w moim przypadku tylko o użytkownikach z Forum KP mogę powiedzieć, że niektórych poznałem również prywatnie. W żadnym innym forum, w którym brałem udział (a było tego trochę przez lata) internetowa znajomość nie przekształciła się w kontakty w świecie rzeczywistym, a tu takich sytuacji miałem (mam) kilka!
Co do tego: Cytat: | W związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl | to bym polemizował, bo intensywny kontakt ze strony forumowiczów zawsze był, gorzej z odzewem ze strony KP. Zostawmy to już jednak, bo nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Stało się. Będzie inaczej. Spotkamy się, przynajmniej niektórzy, w nowym miejscu i zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie.
Być może nie powinienem tego robić, bo ktoś kogo pominąłem może się poczuć urażony, że go pominąłem, ale jednak czuję wewnętrzną potrzebę i wiem, że niektórym forumowiczom muszę podziękować imiennie.
Franczak1963 - Dzieli nas bardzo wiele, by nie powiedzieć wszystko: światopogląd, poglądy polityczne, podejście do wielu aspektów z historii Polski. Jednocześnie jednak muszę stwierdzić, że gdyby nie on, to być może zbyt długo na forum nie zagrzałbym miejsca. Po prostu znalazłem takiego adwersarza, z którym w zasadzie w niczym się nie zgadzałem, że nie mogłem sobie odpuścić polemiki i aż mnie roznosiło, żeby go do czegoś przekonać, choć zdawałem sobie sprawę, że to misja nie do zrealizowania. Tak czy inaczej kiedyś logowałem się tu głównie po to, by sprawdzić co tam znowu Franczak wymyślił. Często się ścinaliśmy dość ostro, ale nigdy nie przekraczaliśmy pewnych granic. Franczak, dzięki za te wszystkie lata!
Chojrak i Holt_ (panowie wybaczą, że tak w duecie... ) - Nigdy wcześniej nie spotkałem, i być może już nie spotkam, forumowiczów z taką łatwością pisania, błyskotliwego wyrażania myśli, ogromną wiedzą i fantastycznym talentem polemicznym. Wspaniale było tu z wami rozmawiać, a czasem tylko czytać toczone przez Was dyskusje.
Capitol-Dali - Wielka wiedza o polskim kinie, ciekawe i szczegółowe recenzje filmów, wyjątkowy i momentami pasjonujący niczym wyścig na 100 m na Igrzyskach Olimpijskich konkurs wiedzy o naszym kinie (za nagrodami!). Cieszę się, że byłeś tu z nami/ze mną! Dziękuję
Daras - To dla mnie również forumowicz jedyny w swoim rodzaju. Nikt tak on nie ubarwiał forum swoimi wpisami - nie tylko na tematy filmowe - wykorzystując do tego wiedzę z zakresu filozofii czy kwestii technicznych. To dzięki niemu głównie bardziej niż kiedyś zacząłem zwracać uwagę na kwestię kadrowania obrazu i zachowywanie oryginalnego aspect ratio. Daras, wielkie słowa podziękowania i do zobaczenia!
Sebastian999,Jaro i haku32 - Wymieniam łącznie, bo są to osoby, z którymi po prostu świetnie i miło mi się zawsze rozmawiało, a do tego mamy bardzo zbliżony gust filmowy (przynajmniej jeśli chodzi o polskie kino). Czasami wydaje mi się, że gdybym nie urodził się Karelem, to byłbym którymś z Was. Super, że mogłem się z Wami podzielić swoimi przemyśleniami i znakomicie, że często mieliśmy je zbliżone. Dziękuję Wam. Do następnego!
MarianPaz - Dzięki niemu z kolei wiedza dotycząca rekonstrukcji cyfrowej przestała być dla mnie wiedzą tajemną, a jego lista polskich filmów po rekonstrukcji stała się dla mnie swego rodzaju niezbędnikiem. Dzięki, Marian!
Brunner i Justyna - Za to, że są. Poznałem ich prywatnie dzięki temu forum, więc bez KP nie byłoby naszej znajomości. A są to znajomości wyjątkowe. Reszta jest milczeniem.
Jeszcze raz serdecznie przepraszam, jeśli ktoś poczuł się dotknięty tym, że go pominąłem w swoim zestawieniu...
Po tym wszystkim, co napisałem powyżej (mam nadzieję, że komuś będzie się chciało to przeczytać...) teraz czuję się trochę tak: , ale też nieco tak: .
Trzymajcie się wszyscy! Do zobaczenia! MY żyjemy! A skoro bocian żyje to MY też możemy!
Wasz Karel _________________ My żyjemy!
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
http://forum.polskiekino.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
rafal dajbor
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Zdaję sobie sprawę, że wielu wieloletnim bywalcom tego miejsca jest teraz smutno, ale... ja z wrodzonym sobie optymizmem nie mogę nie zauważyć, że zarządca forum ładnie się żegna i - co w moim odczuciu najważniejsze - podaje adres zarówno facebooka, jak i nowego forum. Jest więc - jak mawia moja koleżanka pianistka - i wilk syty, i Manchester City. Miłośnicy wpisów typu "supcio filmik wymiata cool ale urwał" mają gdzie iść, a bywalcy forum mają coś, co można nazwać oficjalną kontynuacją. Tak więc "do góry uszy bracie", jak śpiewał Kabaret Olgi Lipińskiej, za którym jakoś nie przepadam, ale tym razem mi pasuje.  _________________ ...i zdanżam na czas proszę pana! www.mariuszgorczynski.pl
|
Powrót do góry |
|
 |
Laguna

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 3:00 pm Temat postu: |
|
|
Data 06.06. wybrana pewnie nieprzypadkowo
[/img] _________________ Od cudów to był taki facet, co chodził boso po jeziorze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Capitol-Dali
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 6:40 pm Temat postu: |
|
|
karel napisał: | ...Capitol-Dali - Wielka wiedza o polskim kinie, ciekawe i szczegółowe recenzje filmów, wyjątkowy i momentami pasjonujący niczym wyścig na 100 m na Igrzyskach Olimpijskich konkurs wiedzy o naszym kinie (za nagrodami!). Cieszę się, że byłeś tu z nami/ze mną! Dziękuję ... |
Nie masz za co dziękować to dla mnie czysta przyjemność i wspaniałe chwile spędzone z Toba i innymi użytkownikami na forum mimo to - bardzo dziękuję za takie sympatyczne słowa Ja celowo w poprzednim poście pożegnałem się JEDYNIE z Kino Polska... liczę, że większość z nas (szczególnie aktywnych użytkowników) spotka się niebawem w nowym miejscu
pozdrawiam  _________________ Najlepsze polskie filmy?... Jak być kochaną i Przypadek. Ulubione?... prawie wszystkie
|
Powrót do góry |
|
 |
Cfeter

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 7:12 pm Temat postu: |
|
|
To ja też podziękuję wszystkim za tę niespełna dekadę zerkania,sprawdzania,odpowiadania,czytania,dyskutowania,uzupełnienia,korygowania... et cetera.
Opcja płatnego forum mnie nie interesuje,więc życzę wszystkim wielu filmowych wrażeń podczas pierwszych i kolejnych seansów polskich filmów seriali, Teatrów Telewizji.  _________________ "Okrutne i smutne jest życie gdy świadomość odgadnie tendencyjną działalność duszy i ciała twego"
Helmut Nadolski,"Requiem dla van Gogha" |
|
Powrót do góry |
|
 |
moviemaker

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 9:10 pm Temat postu: |
|
|
// Cóż, 12 lat Jako nieformalny (może być samozwańczy ) starosta tego znakomitego forum, dziękuję wszystkim, którzy je współtworzyli przez ten cały okres. Forum to miało różne okresy, dobre i złe (z przewagą tych ostatnich z winy właścicieli owegoż), ale dzięki Nam i naszym fascynacjom różnym obliczom naszego kina ono przeżyło. Dziękuję wszystkim z osobna, także dwóm "dzieciom", które jak się przyznali stworzyłem Jeśli na nowym forum udałoby mi się stworzyć kolejne... Oby
Do "państwa" z KP. Nie żartujcie sobie i nie ośmieszajcie się chociaż na koniec. Nigdy (za waszych "zagranicznych" rządów, bo wcześniej bywało ok) nie było żadnej komunikacji między nami, a tyle lat wręcz błagaliśmy o nią. Na FB jej chcecie? Sami zobaczcie w jakim stylu ją prowadzicie. W takim samym jak tu, czyli nie ma też jej wcale. Chyba że chodzi tylko o akceptację jak w Rejsie... Mnie na pewno na FB nie zobaczycie, nie "lubię" nawet waszego "fanpejdża". Widzem waszym też od dawna nie jestem, wyłącznie z waszej winy. Tyle
Moviemaker, widzę, że nowe forum ma być oparte na takim starym phpBB jak to. Czy dobrze widzę? Jeśli tak, byłoby świetnie. Jest jeszcze tylko jedno dobre forum w starym stylu - http://forum.80s.pl/index.php _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
moviemaker

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Franczak1963 napisał: | Dziękuję wszystkim z osobna, także dwóm "dzieciom", które jak się przyznali stworzyłem Jeśli na nowym forum udałoby mi się stworzyć kolejne... Oby  |
Mamy wielką nadzieję, serdecznie zapraszamy!
Franczak1963 napisał: | Moviemaker, widzę, że nowe forum ma być oparte na takim starym phpBB jak to. Czy dobrze widzę? Jeśli tak, byłoby świetnie. Jest jeszcze tylko jedno dobre forum w starym stylu - http://forum.80s.pl/index.php |
Dokładniej rzecz biorą na phpBB ale zdecydowanie nie takim starym jak to - raczej AD2016! ) _________________ Profesjonalne skanowanie negatywów, slajdów, odbitek, przegrywanie kaset VHS, montaż video
FORUM POLSKIEGO KINA |
|
Powrót do góry |
|
 |
rafal dajbor
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 9:59 pm Temat postu: |
|
|
moviemaker napisał: |
Franczak1963 napisał: | Moviemaker, widzę, że nowe forum ma być oparte na takim starym phpBB jak to. Czy dobrze widzę? Jeśli tak, byłoby świetnie. Jest jeszcze tylko jedno dobre forum w starym stylu - http://forum.80s.pl/index.php |
Dokładniej rzecz biorą na phpBB ale zdecydowanie nie takim starym jak to - raczej AD2016! ) |
Jestem totalną nogą w dziedzinie techniki komputerowej i nie mam fioletowego pojęcia co to jest phpBB. Ale widzę, patrząc na nowe forum, że wygląda jak takie fajne, tradycyjne forum, takie jak to. I już mi się w związku z tym podoba.  _________________ ...i zdanżam na czas proszę pana! www.mariuszgorczynski.pl
|
Powrót do góry |
|
 |
moviemaker

|
Wysłany: Pon Maj 30, 2016 10:11 pm Temat postu: |
|
|
Tak jak obiecałem, dokładam starań żeby "koncepcja graficzna" nawiązywała do starego Forum. Przecież mamy się tam czuć "jak w domu" Dlatego od razu odrzuciłem pomysł rewolucji graficznej - nie ma potrzeby "przewracania wszystkiego do góry nogami". Najważniejsze zmiany w stosunku do starego forum kryją się w środku czyli w skrypcie. Od czegoś musimy zacząć, w miarę rozwoju będą wprowadzane udoskonalenia. _________________ Profesjonalne skanowanie negatywów, slajdów, odbitek, przegrywanie kaset VHS, montaż video
FORUM POLSKIEGO KINA |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daras

|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 12:54 am Temat postu: |
|
|
Cfeter napisał: | To ja też podziękuję wszystkim za tę niespełna dekadę zerkania,sprawdzania,odpowiadania,czytania,dyskutowania,uzupełnienia,korygowania... et cetera.
|
Ha, a mnie spodobało się poniższe. Jak diabli!
Cfeter napisał: | Zamiast czytać wpisy o Teatrze Telewizji,będe musiał teraz przegrzebywać wielowątkowe polemiki chojraka z innymi na temat krytyki.Piszcie Szanowni Państwo o spektaklach... |
http://forum.kinopolska.pl/viewtopic.php?p=99251&sid=4bfe587af3b0dc0633a0a5cab5b486b0
Pozdrawiam i będę Cię pamiętał. A z Chojrakiem być może spotkam się w realu, bo niekiedy bywam w Trójmieście (pamiętam o jego zaproszeniu).
Kiedyś zapodałem pomysł zorganizowania zlotu sympatyków naszego forum. W grę wchodziło spotkanie w kinie studyjnym i ewentualne uzgodnienie repertuaru. Zabrakło odzewu. Po ptakach...
P.S.
Przypomnę, że wątek o krytyce wydzielił admin, bo mi coś odbiło i zacząłem pisać bez sensu w temacie związanym z teatrem. Echu, to były czasy... _________________ Fan kina domowego Full HD
Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne.
Polecam:
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
Ostatnio zmieniony przez Daras dnia Wto Maj 31, 2016 7:30 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
statysci
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 6:43 am Temat postu: |
|
|
Potwierdzam ,forum istotnie znakomite,z jedną małą wadą:
zbyt dużo moderatorów ,przez co chwilami panuje chaos , kiedy w niektórych sytuacjach podają jeden przez drugiego sprzeczne informacje...,zwłaszcza na pytania zadane na priv.
Na Nowym Forum powinien być tylko jeden człowiek na właściwym miejscu :
Administrator Moviemaker . I tu pora zakrzyknąć ,jak Dariusz :
Wiwat Dawidzie !!!
 _________________ ...No aż tak wzruszające to to nie jest...
Zapraszam w Karkonosze:
http://www.szklarskaporeba.pl/o-szklarskiej-porebie/atrakcje-i-zabytki/194-karkonosze.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|