|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
waldemar
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 1:29 am Temat postu: FUTBOL: wspaniałe mecze drużyny Górskiego (1972-76) |
|
|
Kibiców piłkarskich na pewno zainteresowałyby powtórki telewizyjne wszystkich, lub choćby większości, spotkań reprezentacji Polski prowadzonej od 1971 do 1976 roku przez największego trenera Kazimierza Górskiego. Cykl taki można by rozpocząć od Igrzysk Olimpijskich w 1972 r., poprzez eliminacje do WM-74 (słynne Weembley choćby), same mistrzostwa w RFN, kilka eliminacyjnych spotkań do ME (z Holandią 4:1), aż po olimpiadę Montreal-76, kiedy to nie doceniliśmy srebrnego medalu. Te lata, to najpiękniejszy okres polskiej piłki i warto byłoby poświęcić trochę uwagi tym cudownym wspomnieniom. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Franczak1963

|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 10:50 am Temat postu: |
|
|
Oczywiście bardzo chętnie bym obejrzał Oczywiście nie tylko te Bardzo chciałbym zobaczyć mecze przedwojenne . Wiem, że fragmenty były w PAT-owskich kronikach. Znane są też migawki z meczu Polska-Brazylia z Mś 38 (Wilimowski - najlepszy piłkarz polski!! ). Ciekawe czy istnieje szerszy zapis tego meczu? Ale to zapewne należy szukać w archiwach francuskich. Jeśli nie u nas to może i fragmenty innych spotkań naszej reprezentacji znalazłoby się w innych archiwach, szczególnie niemieckich (np. spotkania z olimpiady w Berlinie) i skandynawskich, bo z nimi graliśmy najczęściej, może też w serbskich i węgierskich, ale z racji wojny nie wiadomo czy podobnie jak u nas się coś zachowało.
Zmontowany z odnalezionych wycinków serial przedstawiający historię naszego futbolu byłby wielkim hitem, na który czekają sympatycy futbolu. _________________ "Prawdziwych Polaków nie można kupić" Żołnierzom wyklętym |
|
Powrót do góry |
|
 |
gumer

|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Nie jestem fanem piłki nożnej, a Kazimierza Górskiego pamiętam z bombowych epizodów w programie "Za chwilę dalszy ciąg programu", gdzie pan Kazimierz czytał cytata Wyglądało to mniej więcej tak. Górski siedział na starym fotelu, z dużą książką.
- Dobry wieczór państwu (otwiera książkę)
.
.
.
.
- Prędzej bym pałkę strzaskał na twej głowie ....
.
.
.
.
- Dobranoc państwu (zamyka książkę).
Tych cytatów było mnóstwo w kolejnych programach. Bardzo mi się to podobało. Apropos programu "Z.D.C.P.". Może pokusić się o jego emisję? _________________ Ja jestem odpowiedzialny za ten dom i wymagam społecznego podejścia. Ja powiesiłem zielone ... pani brązowe. No jak to teraz wygląda? Jak gówno w lesie. I ja się na to nie zgadzam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|