|
Telewizja Kino Polska
Z dniem 06.06.2016r. zakończyło funkcjonowanie Oficjalne Forum Kino Polska, w związku z tym, z uwagi na chęć zintensyfikowania komunikacji Redakcji kanału Kino Polska ze swoimi widzami - zapraszamy uczestników Forum na fanpage Kino Polska na facebooku oraz na nowo powstałe Forum ‘Przyjaciół Kino Polska’: www.polskiekino.com.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bareizm

Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 654 Skąd: dawne woj.legnickie/ob.dolnośląskie
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Część III jutro  _________________ ...podstawowe zasady higieny są takie ,że jak się wchodzi,to się puka...
...oczko mu się odlepiło,temu misiu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bareizm

|
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 10:25 pm Temat postu: |
|
|
O rety,bo poczuję się niczym Pan Hoffman
Ale może uda mi zmieścić pozostałych zaplanowanych w ost.części. _________________ ...podstawowe zasady higieny są takie ,że jak się wchodzi,to się puka...
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 12:26 am Temat postu: |
|
|
Na przełomie grudnia i stycznia TVP Historia emitowała serial "Ja, Klaudiusz" z polskim dubbingiem (m.in. Stanisław Brejdygant, Tadeusz Bartosik, Roman Wilhelmi). Ta wersja była długo uznawana za zaginioną. Muszę powiedzieć, że dubbing mnie zachwycił. Ponieważ sam serial jest również świetny, więc mam nadzieję, że doczekamy się edycji DVD. _________________ Ja w ogóle nie lubię chodzić do kina. A szczególnie nie chodzę na filmy polskie w ogóle... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bareizm

|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Smerfy, część III :
Barbara Bursztynowicz-Sasetka
Katarzyna Łaniewska-Hogata
Aleksandra Koncewicz-Matka Natura
Tomasz Bednarek-Smerf Poeta
Andrzej Ferenc-Smerf Malarz
Robert Rozmus-Smerf Zgrywus
Jarosław Domin oraz Zbigniew Suszyński ,jako Smerf Laluś
Artur Kaczmarski-Kot Klakier
I to by było na tyle.
Do zobaczenia po zakończeniu sezonu skoków narciarskich. _________________ ...podstawowe zasady higieny są takie ,że jak się wchodzi,to się puka...
|
Powrót do góry |
|
 |
Zamorano

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zamorano

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Film_Polski
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2015 8:12 pm Temat postu: Waterloo |
|
|
Czy ktoś oglądał (a może nawet nagrywał?) dziś w godzinach 13:00 - 15:55 (w Kino Polska, a jakże) - film historyczny produkcji włosko-sowieckiej pt. "Waterloo" z roku 1970, w reżyserii S. Bondarczuka, z Rodem Steigerem w roli Napoleona Bonaparte, Christopherem Plummerem w roli Wellingtona oraz Orsonem Wellesem?
Miałbym pytanie: czy film został nadany z oryginalnym kinowym dubbingiem z początku lat 70.? Jeśli tak, to byłby to chyba pierwszy przypadek emisji w tej telewizji filmu pełnometrażowego z dubbingiem kinowym sprzed 1989 roku. Z drugiej zaś strony, pokaz filmu całkowicie zagranicznego bez polskiego dubbingu aktorskiego (jak gdyby istniał nieaktorski) - w stacji o nazwie Kino Polska byłby mało uzasadniony. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Film_Polski
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 1:10 pm Temat postu: Sam sobie odpowiem? |
|
|
Mija pięć dni, od kiedy zapytałem na forum o wersję językową "Waterloo". Nikt mi nie odpowiedział. Wygląda na to, że osoby pisujące w serwisie internetowym telewizji Kino Polska mają lepsze rzeczy do roboty, aniżeli oglądanie Kino Polska. Mnie samego zresztą nie wyłączając.
Na szczęście wygląda na to, że "Waterloo" wchodzi na dłużej do repertuaru telewizji Kino Polska. Zapowiedzieli już powtórki filmu:
- w sobotę 13. czerwca o godz. 13:00
- w niedzielę 14. czerwca o godz. 16:40
- w czwartek 18. czerwca o godz. 17:10
- w piątek 19. czerwca o godz. 12:20.
Sam zatem sprawdzę.
PS Gdyby tak jeszcze telewizja Kino Polska zechciała pokazać "Walkę o Rzym" (inny film niedawno pokazywany w warszawskim Kinie Iluzjon, stąd wiadomo, że wersja dubbingowa wciąż istnieje).
PPS Kryminału produkcji węgierskiej pt. "Morderca jest w domu" ze Stanisławem Mikulskim w roli głównej (niedziela, 7. czerwca, godz. 13:50) - też zapewne nikt nie oglądał? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lubelak
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 1:16 pm Temat postu: |
|
|
A pamiętacie genialnie zrobiony "Asteriks" w wersji z Wiesławem Drzewiczem w roli tytułowej? TVP puszczała to gdzieś w 2 połowie lat 80-tych. Czy ta wersja się gdzieś w archiwach uchowała? |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianPaz

|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 1:18 pm Temat postu: Re: Waterloo |
|
|
Film_Polski napisał: | Czy ktoś oglądał (a może nawet nagrywał?) dziś w godzinach 13:00 - 15:55 (w Kino Polska, a jakże) - film historyczny produkcji włosko-sowieckiej pt. "Waterloo" z roku 1970, w reżyserii S. Bondarczuka, z Rodem Steigerem w roli Napoleona Bonaparte, Christopherem Plummerem w roli Wellingtona oraz Orsonem Wellesem? | Przyznam że miałem ochotę obejrzeć ten film w KP ale jak zobaczyłem że jest z dubbingiem od razu zmieniłem kanał. Jak ja nie cierpię dubbingu w filmach.  _________________ Lista filmów po rekonstrukcji , wydania Blu-ray, aktualności oraz emisje HDTV - aktualizowane na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brunner

|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 5:12 pm Temat postu: |
|
|
od tego jest KP żeby przypominać filmy (ze starymi) dubbingami, inna rzecz, że rzadko tę swoją misję spełnia. Ja przełączałem za każdym razem, kiedy widziałem że "Siedemnaście mgnień wiosny" było z lektorem. Natomiast bez końca mogę oglądać wersję dubbingową ze wspaniałymi rolami (TAK, ROLAMI, bo to były kiedyś czasy kiedy dubbing i słuchowiskach dawały wspaniałe pole do popisu do stwarzania RÓL, A CZĘSTO I KREACJI) Piotra Pawłowskiego, Janusza Kłosińskiego i Zdzisława Mrożewskiego. _________________ Nie, no nie mogę patrzeć na bitego człowieka. Jeżeli bije ktoś inny... Ty szmato, ty szczurze, uciekasz z płonącego okrętu do wroga ... Ja przecież nie zabiłem Klossa... |
|
Powrót do góry |
|
 |
karel

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Niedawno KP pokazała "Waterloo" w reżyserii Siergieja Bondarczuka. Film w gwiazdorskiej obsadzie (Rod Steiger, Christopher Plummer, Orson Welles). Nagrałem i zamierzałem obejrzeć. Ale wytrwałem bardzo krótko, bo jest to wersja z polskim dubbingiem, a ja tego niestety w filmach aktorskich zwyczajnie nie trawię.
Kiedy zobaczyłem w programie ów film, to zastanawiałem się dlaczego ta stacja zdecydowała się go puścić i co ten film ma wspólnego z Polską. Nie wpadłem na to, że może chodzić o dubbing...
Może ktoś będzie zainteresowany w sprawdzeniu tego, kto udzielił głosów postaciom w dziele Bondarczuka. Ja nie miałem cierpliwości ani ochoty, bo - jak wspomniałem - film wyłączyłem krótko po rozpoczęciu oglądania. _________________ My żyjemy!
http://rekonstrukcjablog.wordpress.com/
http://forum.polskiekino.com.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Holt_

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 2:39 pm Temat postu: |
|
|
karel napisał: | Niedawno KP pokazała "Waterloo" w reżyserii Siergieja Bondarczuka. Film w gwiazdorskiej obsadzie (Rod Steiger, Christopher Plummer, Orson Welles). Nagrałem i zamierzałem obejrzeć. Ale wytrwałem bardzo krótko, bo jest to wersja z polskim dubbingiem, a ja tego niestety w filmach aktorskich zwyczajnie nie trawię.
Kiedy zobaczyłem w programie ów film, to zastanawiałem się dlaczego ta stacja zdecydowała się go puścić i co ten film ma wspólnego z Polską. Nie wpadłem na to, że może chodzić o dubbing...
Może ktoś będzie zainteresowany w sprawdzeniu tego, kto udzielił głosów postaciom w dziele Bondarczuka. Ja nie miałem cierpliwości ani ochoty, bo - jak wspomniałem - film wyłączyłem krótko po rozpoczęciu oglądania. |
http://dubbingpedia.pl/wiki/Waterloo _________________ Film to życie, z którego wymazano plamy nudy. - A. Hitchcock |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jaro
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2015 10:00 pm Temat postu: |
|
|
karel napisał: | Niedawno KP pokazała "Waterloo" w reżyserii Siergieja Bondarczuka. Film w gwiazdorskiej obsadzie (Rod Steiger, Christopher Plummer, Orson Welles). Nagrałem i zamierzałem obejrzeć. Ale wytrwałem bardzo krótko, bo jest to wersja z polskim dubbingiem, a ja tego niestety w filmach aktorskich zwyczajnie nie trawię.
Może ktoś będzie zainteresowany w sprawdzeniu tego, kto udzielił głosów postaciom w dziele Bondarczuka. Ja nie miałem cierpliwości ani ochoty, bo - jak wspomniałem - film wyłączyłem krótko po rozpoczęciu oglądania. |
Hm, szczerze mówiąc, namówiłeś mnie, żeby ten film obejrzeć, skoro to z polskim dubbingiem. Mam nadzieję, że to początek jakiegoś większego cyklu. Jeśli tak, to od razu zgłaszam swoją propozycję, mianowicie "Wyrok w Norymberdze". Lata temu miałem okazję widzieć ten film z polskim dubbingiem i byłem oczarowany. Szczególne wrażenie wywarł na mnie Łomnicki, podkładający głos za Montgomery'ego Clifta. _________________ Ja w ogóle nie lubię chodzić do kina. A szczególnie nie chodzę na filmy polskie w ogóle... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|